Fırat Üniversitesi ve 23 Madde ile Öğrenci Hayatı

Elazığ'da bulunan, 1975 yılında kurulmuş üniversite, üniversitemiz. Eğlenceli faaliyetleri yoktur ama kendiniz üretebilirsiniz, kafeye, playstationa gitmek, Harput'u gezmek vb. Aşk acısı da çekersiniz, mutluluğun dibine de vurabilirsiniz, yani kısacası Türkiye 'nin herhangi bir yerinde yapılabilecek çoğu şeyi yapabilirsiniz. Teknik olarak baktığınızda da kaliteli bir yerdir, güzel kampüse sahiptir.

Üniversitenin kampüsüne beş farklı giriş var bazı kapılarda öğrenci kontrolü yapılırken bazı kapılarda yapılmıyor. Siz derse giderken üniversite içerisinde (mesire) piknik yapmaya gelen yerel halka, lisede okuldan kaçıp kampüsün içinde dolaşan tiplere rastlayabiliyorsunuz.

Sıcak ortamı, hijyenden biraz uzak olsa da sizlere konforlu yemek imkanı sağlayan güzide kampüs içi lokantamsı yer. Çalışanların güleryüzlülüğünden hiç bahsetmeyecem.

Fırat Üniversitesi kampüsü, Elazığ merkezde yer alır, şehir merkeziyle iç içedir. Üniversite kampüsü alan büyüklüğü olarak Türkiye'de üçüncü kampüstür.

Neden bu kadar talep görüyor diye soracak olursanız; geç saate kadar açık olması üniversite öğrencileri açısından bu mekanları cazip kılar. Bir diğer ve en önemli sebebi ucuz olmasıdır. Az paraya bir tam ekmek üzerine tatlını yer paşa paşa doyarsın.

2009 yılında 196 profesör, 168 doçent, 334 yardımcı doçent öğretim üyesi ve 837 öğretim yardımcısı ile toplam 1.535akademisyen, 1.682'si yüksek lisans ve doktora öğrencisi olmak üzere 20.178 öğrencisi vardı.

Gülerek konuşanlara kütüphane ortamındaymışcasına 'sessiz olun biraz' diyen şoförleri de unutmayalım.

Öğrencilerin öğrenim yaşamları boyunca planlarının önemli kısmını etkileyen gün. Bu güne göre eğlenilir,  bu güne göre alışveriş yapılır, Her ayın 15 inden sonra bugün beklenir.

Şehirdeki çoğu mağaza, market kısacası alışverişe dair herşey burdadır. Bu caddeyi şöyle gidiş dönüş bi gezdinizmi hem tüm alışverişinizi yapmış olursunuz hem de merkezi görmüş olursunuz. Özellikle hafta sonları aşırı şekilde kalabalıkken Kurtlar Vadisi saatinde bomboş olması dikkat çekicidir.

'Ortak napisin', 'Durumun nasıl' 'Nedisiz ha' gibi yerel hal hatır sorma cümleleri dillerde pelesenk olmaya başlar.

Üniversite öğrencilerinin başlıca besin kaynaklarını makarna ve patates oluşturur.  Çekilen öğrenimler suyunu çekmeye başladıktan sonra öğrenci için makarna faslı başlamış olur. Öğrenci evlerinde altı aydan uzun yaşayan herkes makarnayı yirmi ayrı biçimde pişirmeyi, kabuklarının bir kısmını üstünde bırakarak patates soymayı ve bulaşık sırası kendisine gelince ''Abı yarın üç vize, iki finalim var, bir de üstüne ayrıca bu akşam kendimi çok kötü hissediyorum, sanırım hasta oldum''demeyi öğrenir.

Üniversite içinde  her fakültede bir kantin, her bölümde de küçük çay ocağı bulunur. Sınırlı sayıdaki kafeler yakınında bulunan fakültelerin akınına uğrar. Öğrenciler genelde bölüm ya da fakülte kantininde vakit geçirmeyi tercih eder.

Varlık içinde yokluk çektiren üniversitedir.  Şenlik alanı, mesire yeri gibi imkanları olmasına rağmen  fazla bir etkinlik yok. (Yeni yeni başlayan festivali saymazsak) Yönetim bir dahaki sefere bir bilene danışmalı bence.

Misland ve Akgün avm bu konuda üniversite öğrencilerinin imdadına yetişmektedir. Şehirdeki tek sinema dört salonu ile Akgün avm dedir. Misland da yeni bir sinema salonu açılacağı şehir efsaneleri arasındadır.

6 yıl boyunca bir çok kez önünden geçtiğim, girişindeki küplerle aklımda kalan niye girmedim diye de içimde ukte bırakmayan müze.

Eğitimi gayet iyidir,  Yeni sayılabilecek bölümlerinde laboratuvar ortamları kısıtlı da olsa, teorik olarak oldukça iyi bir eğitimi vardır(bölüme göre değişebilir). Mühendislik fakültesi oldukça iyidir.

Anlatılanlardan yola çıkarsak bu caps durumu özetlemek için bire bir olacaktır sanırım.

Açılmak bilmez. açılırsa da şifreyi tanımaz. olur da tanırsa not baremi karşına gelmez.

  • Üniversitede yaklaşık olarak 105.000 kitap, 962 süreli yayın barındıran kütüphane mevcuttur. Kütüphanenin 2. katında kitap okumak ya da ders çalışmak için çalışma yeri mevcuttur. Birçok ulusal gazeteyi günlük olarak ve bazı aylık çıkan dergileri kütüphanenin giriş katından takip etmek mümkündür.

Üniversite öğrencileri Harput antik kent, Hazar Gölü, Keban Barajı gibi yerleri düşük bütçe ile gezip görme olanağı bulmaktadır.

' Nasıl vakit geçiriyosun', 'Soğuk bi şehir mi'  'Sosyal olanakları var mı' 'Küçük bir yer mi' 'İnsanları nasıl, yardımsever mi' tarzı sorulara da maruz kalınabilir. Tatil ya da bayrama giderken sevenlere orcik, ağın leblebisi gibi yöresel yiyecekler götürülür.

Genelde devlet yurdunda kalan veya merkezden gelen mühendislik fakültesi öğrencilerinin okul servisi sayılan bahçelievler dolmuşları. Unutursak kalbimiz kurusun.

'Fırat Üniversitesi deyince aklına ne geliyo?' dediğimde 'sene 2006.. Sağ tarafta 30.yıl cafe..Tüm bölüm öğrencileri orda özellikle birinci sınıf :)) Orda oralet içmenin ve poğaça yemenin tadı bir başkaydı' diyen Bengisu'ya, 'Kartlı giriş olmasına rağmen fütursuzca üniye giriş yapan öğrenciler.' diyen Esra'ya, 'Arkadaş ortamı ve tavuk iskender' diyen Baran'a, 'Çirkin olmasına rağmen aşırı kaprisli kızlar' diyen Sinan'a, 'Her sene düzenlenen sağlık günü etkinlikleri' diyen Alev'e, 'Makine elemanları dersi zordu' diyen Emrah'a, 'Kantin ve çimlerde arkadaşlarla sohbet' diyen Merve'ye, 'Okey ve çay ocağında oturma' diyen Gökçe'ye, 'Harput, gakko' diyen Gülbahar'a ve katkıları için İsmail'e teşekkürler.

Popüler İçerikler

Kim Milyoner Olmak İster'de 5 Milyon TL'lik Ödül İlk Kez Kazanıldı!
Yaş Farkı Olay Olmuştu: Su Burcu Yazgı Coşkun, Burak Deniz'li Dizi Hakkında İlk Kez Konuştu!
Bir Dönemin En Parlak İş Fikriydi: İnternet Kafeler Mazi Oluyor!
YORUMLAR
21.05.2017

Arkadaş hepsimi yalan olur 2 yıldır burdayım burayı yazıp gelen ve pişman olan öğrenci sayısı %80

AKLINIZ VARSA TERCİHİNİZE SAKIN YAZMAYIN GELMEYİN KESİNLİKLE GENÇLİĞİNİZİ YAKMAYIN BENDEN TAVSİYE

07.03.2018

çok güzel harika biyer hayatımın aşkını burda buldum kesinlikle huzur verici bir şehir :) çünkü nerde fazla insan var orda da bokluk var :)))))

TÜM YORUMLARI OKU (4)