Finlandiya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Finlandiya'nın Dili Nedir?

Kuzey Avrupa'da bulunan ve bir İskandinav ülkesi olan Finlandiya dünyadaki önemli ülkeler arasında yer alıyor. Rusya, İsveç ve Norveç'şe sınır komşusu olan Finlandiya, Botniya ve Finlandiya Körfezlerinde de kıyı şeridine sahiptir. Kuzey ve Güney kesimlerinde farklı iklim tiplerinin görüldüğü Finlandiya'nın hem başkenti hem de en büyük şehri ise Helsinki olarak bilinmektedir. Finlandiya'nın en büyük özelliklerinden biri ise ülkede çok fazla göl bulunmasıdır. Finlandiya'da bilinen göl sayısı 180 bin civarındadır. Daha çok tayga biyomunda bulunan Finlandiya'nın yüzölçümü, nüfusu ve dili internet üzerinden en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Finlandiya'nın dili nedir? Finlandiya'nın nüfusu kaçtır? Finlandiya'nın yüzölçümü kaç? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

Son Buzul Dönemi'ni ardından MÖ 9000'de Finladiya'da yaşam başladığı düşünülmektedir. Eski çağlarda birçok kültürle etkileşime giren Finlandiya Kuzey Haçlı Seferleri'nin ardından İsveç'in boyunduruğu altına girmiştir. Ardından Rusya'ya bağlı özerk bir bölge olarak tanınmaya başlayan Finlandiya sorasında bağımsızlık fikri ile özgürlüğe adımını attı. Avrupa ülkeleri arasında genel oy hakkını ilk tanıyan ülke Finlandiya olarak bilinmektedir. 1917 yılında yaşanan Rus Devrimi'nin ardından tam bağımsızlığa kavuşan Finlandiya bir süre daha çeşitli savaşlara girerek mücadeleler verdi. İlk olarak tarım ülkesi şeklinde varlığını sürdüren Finlandiya 2. Dünya Savaşı sonrasında hızla sanayileşmeye başlamıştır. Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği dahil birçok uluslararası örgüte üye olan Finlandiya günümüzde ekonomik, eğitim, kişisel özgürlükler, yaşam standartları ve insani gelişim açısından ilk sıralarda yer almaktadır. Son üç yılda Dünya Mutluluk Raporu'na göre ilk sırada yer alan Finlandiya ayrıca geçtiğimiz yıllarda basın özgürlüğü, sermaye raporu, cinsiyet eşitliği gibi konularda yayınlanan raporlarda da zirveyi korumaktadır. Birçok kişi Finlandiya'ya dair bazı bilgileri merak ediyor. Finlandiya'nın nüfusuna, yüzölçümüne ve diline dair birçok detaya haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Finlandiya'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Finlandiya'nın Dili Nedir?

Dünyanın en mutlu ülkesi olarak seçilen Finlandiya'nın nüfusu merak edilen konular arasında yer alıyor. Finlandiya'nın 2020 yılı tahmini nüfusu 5.528.737 kişi olarak bilinmektedir. Ülkenin hem başkenti hem de en büyük şehri olarak bilinen Helsinki'nin nüfusu ise 2017 verilerine göre 642,045 kiş olarak biliniyor.

Finlandiya hakkında merak edilen bir diğer konu ise yüzölçümü oluyor. Finlandiya'nın yüzölçümü 338.455 kilometrekare olarak ölçülmüştür. Özellikle binlerce göle sahip olduğu bilinen Finlandiya'nın su alanlarının kapladığı alan ise yüzde 9,7 olarak biliniyor. Ayrıca ülkenin hem başkenti hem de en popüler şehri olan Helsinki'nin yüzölçümü ise toplamda 215,12 kilometrekare olarak biliniyor.

Finlandiya'nın bilinen iki resmi dili bulunmaktadır. İlki Fince'dir ve nüfusun yüzde 89,33'ü Fince konuşmaktadır. İkincisi ise İsveççe'dir. İsveççe'yi ise nüfusun yalnızca yüzde 5,34'ü konuşmaktadır. Finlandiya'nın bilinen bölgesel dilleri arasında ise Laponca bulunmaktadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Norveç'in Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Norveç'in Dili Nedir?
İsveç'in Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? İsveç'in Dili Nedir?
Hollanda'nın Yüzölçümü ve Nüfusu Kaçtır? Hollanda'nın Dili Nedir?

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!
YORUMLAR
21.01.2022

Tek bir yanlış bilgi dışında güzel ve doğru bilgiler.En büyük şehir Espoo(Yüzölçümü olarak) Helsinki değildir.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ