Finlandiya'da Tatbikatı İşgal Zanneden Adam, Teknesine Atlayıp Ülkeyi Terk Etti

Finlandiya ordusunun ülkenin adalarından birinde gece karanlığında düzenlediği tatbikatın işgal zannedilmesi paniğe yol açtı. Kamsholmen adası sakini Bjarne Winberg, büyükçe bir teknenin evinin yakınına yanaştığını, sırt çantalarıyla bir grup üniformalı kişinin ellerinde silahlarla adaya çıktığını görünce, kendi küçük teknesine atlayıp adayı terk etti.

Bjarne Winberg

Grubun ormana doğru girdiğini gördüğünde paniğe kapıldığını belirten Winberg, Ilta-Sanomat gazetesine verdiği demeçte, 'Tabii ki korkmuştum' dedi.

Wingerg, ardından güvenlik güçlerini arayarak durumu bildirdi.

Davulun Sesi Kuzey’den Hoş Gelir: 17 Maddeyle "Neden Finlandiya’da Yaşamamalıyım"

Olayın bir tatbikatın parçası olduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte başlayan tartışmada bir savunma bakanlığı sözcüsü, Kamsholmen adasının askeri rotanın önceden planlanan bir parçası olmadığını söyledi.

Yerel Ostnyland gazetesi ise tatbikatı organize edenlerin adaya gitmeyi planladıklarını, ancak bunu ada sakinlerine bildirmeyi unuttuklarını yazdı.

Olayın işgal olmadığının anlaşılması panik yaşayan sakinleri rahatlatırken, Ostynland gazetesi, 'beklenmedik ziyaretçiler karşısında ideal' sloganıyla pazarlama yapan Gevalia adlı kahve şirketinin, bu haber üzerine iyi bir pazarlama şansı bulduğunu yazdı.

Kahve şirketi, beklenmedik askeri ziyaretçilerle karşı karşıya kalan herkese ücretsiz kahve paketleri göndereceğini duyurdu.

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
YORUMLAR
31.05.2016

Fin'lerde Karelya Sendormu diye bir şey var mı acaba haberi görünce o aklıma geldi nedense. Kolay değil yakın tarihte yaklaşık 400 bin kişinin Rus işgali sonrası toprakları terk etmek zorunda kalması ve bir daha geri dönememesi. Savaş bilmeyen bir millette değildir hani. Adamlar İkinci Dünya Savaşında, Hem Almanlarla hem Ruslara karşı savaştılar. Savaşı Ruslar çıkarmasına rağmen ağır savaş tazminatları ödemek zorunda kaldılar. Gerçi "Beyaz Zambaklar Ülkesinde" kitabını okuyan herkes kolayca anlayabilir, o durumdan nasıl kısa sürede şu anki duruma geldiklerini.

Pasif Kullanıcı
31.05.2016

Karelya Sendromu'ndan çok Rusya korkusu var bence. Malum Rusya geçtiğimiz yıllarda Gürcistan'ı ve Ukrayna'yı işgal etti, kimse bu konuda fazla bir şey yapamadı. Adamlar elalemin hava sahasında savaş jetleri uçuruyor. Finlandiya NATO üyesi bir ülke de değil, ahım şahım bir askeri gücü de yok, ve Rusya'nın karşısındalar. Allah'a emanet yaşıyorlar

01.06.2016

Benim bahceme f16 park etseler şaşırmam.

31.05.2016

Bu insanlar adada gündemden uzak yaşıyor olabilirler. Bildiğim kadarıyla sovyetler saldırdığında da ortada bir neden yoktu. Yani insanların korkması normal.

31.05.2016

nedensiz sacaş olmaz.

TÜM YORUMLARI OKU (26)