Findeks Risk Raporu Nedir? Hangi Durumlarda İstenir? Risk Raporu Nasıl Alınır?

Banka işlemleriniz için finansal bilgilerinizi detaylı olarak bilmeniz gerekiyor. Aynı zamanda finansal performansınızı da yakından takip etmelisiniz. Findeks risk raporu sayesinde finansal bilgilerinizi ve performansınızı görme şansı elde ediyorsunuz. Peki, Findeks risk raporu tam olarak nedir? Risk raporu nasıl alınıyor? Hangi durumlarda isteniyor? 

İşte, Findeks risk raporu hakkında bilmeniz gereken detaylar. 👇

Findeks risk raporu, borcu olanların yardımına koşan bir rapordur. 🏃

www.google.com

Bu rapor sayesinde tüm bankalardaki kredi, kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarınızın borç ve limit bilgilerini öğrenebiliyorsunuz. Aynı zamanda ödemelerinizi ve bu ürünlere dair detayları tek bir yerden takip edebiliyorsunuz. Findeks kredi notunuzu oluşturan faktörleri görebiliyorsunuz. 💁

Kredi taleplerinde Findeks risk raporu referansınız olur.

www.google.com

Özellikle kredi taleplerinde ve düzenli olarak ödeme yapacağınız alışverişlerinizde Findeks risk raporu referansınız oluyor. Çünkü ödeme alışkanlıklarınızı detaylı bir şekilde takip edebiliyorsunuz. 🆒

Farklı bir kişinin veya kurumun Findeks risk raporunu öğrenme şansınız var.

www.google.com

Kendi Findeks risk raporunuzu kolayca öğrenebiliyorsunuz. Ayrıca farklı bir kişinin veya kurumun Findeks risk raporunu da öğrenme şansınız var. Ancak bunun için onay alınması gerekiyor. 🔛

Risk gruplarına göre Findeks kredi notunuz şu şekilde oluyor: 👇

www.google.com
  • 0- 699➡️ En Riskli

  • 700- 1099 ➡️Orta Riskli

  • 1100- 1499 ➡️Az Riskli

  • 1500- 1699 ➡️İyi

  • 1700- 1900 ➡️ Çok İyi

Findeks risk raporu hangi durumlarda isteniyor diyorsanız, kısaca özetleyelim!

www.google.com

Findeks risk raporu, kredi taleplerinizde bankalar tarafından isteniyor. Aynı zamanda dükkân açmak istediğinizi varsayalım. Birinin dükkanını kiralayacaksınız. Dükkân sahibi sizden Findeks risk raporu isteyebiliyor. Ayrıca araba kiralamak istediğinizi düşünelim. Araba kiralayacağınız firma Findeks risk raporunuzu inceliyor. Firma, belirli bir notun üzerindeyseniz araba kiralamanıza izin veriyor.

Konut ve taşıt kredisi için Findeks risk raporundaki kredi notunuza bakılıyor.

www.google.com

Konut ve taşıt kredisi için 1500 ila 1900 arasında kredi notunuzun olması gerekiyor. Bunun için de bankalar Findeks risk raporunuzu kontrol ediyor. Ancak şartlar bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Dolayısıyla bankanızdan bu konu hakkında net bilgiler elde edebilirsiniz.

Findeks risk raporundaki bilgilerin büyük bir kısmı günlük olarak güncelleniyor.

www.google.com

Findeks risk raporundaki bazı bilgileriniz günlük olarak güncelleniyor. Bazı bilgilerinizin de aylık olarak güncellendiğini unutmamalısınız. Finansal kurumların paylaştıkları bilgiler raporu yaklaşık 2 günde etkiliyor.

E-devlet üzerinden Risk Merkezi Raporu alınabiliyor.

www.google.com

E-devlet uygulamasına T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girmelisiniz. Ardından 'Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi Rapor Başvurusu' butonuna tıklamalısınız. Raporunuzun sonucunu e-Devlet uygulamasına giriş yapıp 'Rapor Görüntüle' diyerek öğrenebiliyorsunuz.

Her ay ücretsiz 4 adet E-devlet Risk Merkezi Raporu risk raporu başvurusu yapabiliyorsunuz.

www.google.com

E-devlet üzerinden aynı gün içerisinde 1 adet ücretsiz rapor başvurusu yapabiliyorsunuz. Ayrıca her ay 4 adet ücretsiz rapor başvurusu yapabildiğinizi unutmamalısınız.

Kredi notunuzu banka şubelerinden belirli bir ücret karşılığı öğrenebiliyorsunuz.

www.google.com

E-devlet üzerinden hizmetinize sunulan Risk Merkezi Raporu sayesinde tüm geçmiş ve mevcut borç durumunuz sorgulanabiliyor. Ancak kredi notuna bu hizmet üzerinden ulaşılamıyor. Kredi notunuzu banka şubelerinden belirli bir ücret karşılığında öğrenebiliyorsunuz. 💸

Popüler İçerikler

Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
Görüşme Esnasında Erkeğe Maddi Sorular Sorulmasını Destekleyen Kadın Tepkilerin Odağında