Financial Times Yazarından Türkiye Analizi: "Memur Maaşları Dondurulabilir"

Financial Times yazarı Gustavo Medeiros, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve gelmesinin ardından Türkiye ekonomisinde yaşanan değişimi analiz ettiği yazısında oldukça dikkat çeken ifadeler kullandı: 

'Açığın azaltılması, önümüzdeki yıllarda kamu görevlisi maaşlarının dondurulması gibi bazı zorlu önlemleri de içerecektir.'

Financial Times yazarı Gustavo Medeiros, yeni reformların Türkiye'yi yeniden yatırım yapılabilir hale getirdiğini ancak belirsizliğin sürdüğü ifade etti.

"Türkiye, yükselen piyasa yatırımcıları için geri döndü. Ankara'dan ekonomik yönetim konusunda belirgin bir sinyal değişimi oldu" denilen analizin devamında ise şu cümleler yer aldı: 👇

"Geçmişteki birçok başarısız başlangıçtan sonra, Erdoğan'ın bu ortodoks politikalardan geri adım atıp atmayacağı sorusu devam ediyor. Ancak bu sefer, reformlar sağlam temellere dayanıyor gibi görünüyor. Bizim görüşümüze göre, Erdoğan, lira istikrarının artık popülaritesi ile bağlantılı olduğunu anlamış durumda."

Dünya'nın aktardığına göre, Gustavo Medeiros'un yazısındaki en dikkat çekici kısım ise sıkılaşma tedbirleri kapsamında memur maaşlarına yönelik düzenleme beklentisi.

Kaynak

Medeiros, "Açığın azaltılması, önümüzdeki yıllarda kamu görevlisi maaşlarının dondurulması gibi bazı zorlu önlemleri de içerecektir" ifadelerini kullandı.

En düşük memur maaşı bu ay yapılan zamla 32 bin 861 liradan 39 bin 177 liraya çıkmıştı.

Zam sonrası güncel memur maaşlarında oluşan tablo şöyleydi 👇

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hadi buyrun yorumlara 👇

İspanya ile İngiltere Arasındaki EURO 2024 Finali Bursa'da Can Aldı: Heyecandan Kalbine Yenik Düştü!
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü: Darbe Girişiminin Üzerinden Tam 8 Yıl Geçti!
Hakan Fidan'dan Esad-Erdoğan Görüşmesine İlişkin Açıklama: "Kimse Zorla Gönderilmeyecek"

Popüler İçerikler

19 Gün Sonra Narin'in Cansız Bedeninin Bulunduğunu Öğrenen Demet Akalın Çığrından Çıktı!
Tan Taşçı, Dere Kenarında Cansız Bedeni Bulunan Narin Sonrası Ateş Püskürdü: "Diri Diri Gömün!"
Narin'in Acısıyla Gözyaşlarına Boğulan Melike Şahin'den "Ağlama" Diye Bağıran İzleyiciye Tokat Gibi Cevap!
YORUMLAR
15.07.2024

Asıl tasarrufun saraydan başlamasını isteyen biri olarak söylüyorum; memur maaşları fazla uçtu. Memur arkadaşlar alınmasın lütfen ama özel sektör karşısında memuriyet çok öne geçti. En azından uzun bir süre zam almamalı memurlar. Dünyanın hiçbir yerinde bı kadar bol keseden verilmez memurlara. Öte yandan; sırasıyla saray, bakanlar, milletvekilleri ve geriye kalan yağdanlık takımının tamamının maaşları %50 düşürülse ve altındaki araçlar alınsa asıl tasarruf o zaman olurdu. Ama tabi sultanımızın itibarından tasarruf edemezdik doğru ya!

15.07.2024

alınırım kardeşim. bu sonucun sorumlusu memur değil. memuriyetin özel sektör karşısında öne geçtiği falan da yok. ev için çağıracağın ustanın min bedeli 500 lira. sen nerde yaşıyorsun. bugün zanaat altın bilezik. arabayı yağ değişimine götüreceğin min 5bin lira. memurun aldığı 30k neye yetecek? ev kirası olmuş 15k. acı bir itirafta bulunayım, asgari ücretlinin işi daha zor. tüm bu koşulları göz önüne alın, iktidara sallayın, memura değil. aldığımız zamcık kimsenin gözüne batmasın. insanca yaşamak hepimizin hakkı

15.07.2024

Memur emeklisini bitiren akpmhp ye oy yok

15.07.2024

2.5 m memur var en az yarısı yancı partizan boş beleş çalışıyor belediyelerde olmasalar iş aksamaz onları atın sorun kalmaz. İngiltere de 400k civarı var adamlar daha azaltmayı düşünüyor bizdeki sayıya bak 2.5m!

15.07.2024

Hükümette kalmaları için tutmaları gerekiyor, bunlari çıkarırlarsa hiç birisi oy vermez.

TÜM YORUMLARI OKU (22)