Filmlerden ve Romanlardan Daha Büyük Bir Hikaye Anlatan 10 Harika Heykel

1. Alfie Bradley'in Bıçak Meleği Heykeli

www.bbc.com

Alfie Bradley, yaklaşık 8 metrelik bu heykeli 100.000'den fazla bıçak kullanarak yaptı. Bu bıçaklar, bıçak ile işlenen suçlara dikkat çekmek için kurulan yardım kuruluşları, eylem grupları ve bıçak suçlarından bir şekilde etkilenen diğer insanlar tarafından toplandı. Birleşik Krallık polisi tarafından oluşturulan kutulara konuldu. ‘The Knife Angel’, insanları bıçak taşımanın ne kadar ciddi bir durum olduğu ve bu silahların ne kadar tehlikeli olduğu konusunda eğitmek için İngiltere'yi dolaşıyor.

Bir gün gücünü kullandığı sırada süper gücünü kaybeder ve duvarın içinde sıkışıp kalır. Bu heykel ile sanatçı tam olarak o anı tasvir etmiş.

4. Terry Allen’in Çalışan Adam Kurumsal Kafa Heykeli

6. Jan Fabre'ın Bulutları Ölçen Adam Heykeli

7. Jason Decaires Taylor'ın muhteşem su altı heykelleri.

Sanatçı şaheserlerini Meksika, Bahamalar gibi bölgelerdeki su altlarına yerleştirerek, küresel iklim değişikliklerine ve dünyayı korumak için yapabileceklerimize daha fazla dikkat çekmeye çalışıyor.

8. Gali Lucas ve Karoline Hinz tarafından Amsterdam Işık Festivali için yapılmış bu heykel.

5 kişilik grup toplama kamplarına gönderilen ve öldürülen 1,6 milyon Yahudi çocuğu temsil ederken diğer 2 çocuk kurtarılıp ve İngiltere'ye gönderilen 10.000 çocuğu sembolize ediyor.

10. Damien Hirst'ün Mucizevi Yolculuk heykeli

Doha'daki Sidra Tıp ve Araştırma Merkezi'nin dışında bulunan bu muhteşem anıt, her biri rahimden doğuma kadar bir embriyonun büyüme aşamalarını gösteren 14 büyük ölçekli bronz heykelden oluşuyor.  Son derece açık ve cesur olan Mucizevi Yolculuk, bazı kesimler tarafından tepki gördü ve bir süre kaldırıldı. 

Anıtın yaratıcısı Damien Hirst'un eserin hakkında yaptığı açıklama ise şu şekildeydi: “Sonuçta, bir bebeğin doğumdan önce geçirdiği yolculuk, insan yaşamında yaşayacağı her şeyden daha büyük.“

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
YORUMLAR
25.08.2019

Ne kadar güzel heykeller keşke bizde de olsa. Kavun-Karpuz, leblebi-fındık heykeli olacağına. Hele ki ya tutarsa heykeli facia !

17.04.2020

"Ya tutarsa" heykeline şimdi baktım da, korkunçmuş O_o

Pasif Kullanıcı
25.08.2019

Modern sanat diye buna derim.

25.08.2019

Mükemmel

TÜM YORUMLARI OKU (5)