Film Tutkunlarının Yılı Olacak: IMDb'ye Göre 2022'de Vizyona Girecek En Popüler 50 Film

2022 yılının, sinemaseverler için oldukça verimli geçen 2021'i aratmayacağı şimdiden belli. IMDb, gelecek sene gösterime girecek en popüler ve iddialı yapımları duyurdu. 50 filmlik listede Batman, Avatar 2 ve Mission: Impossible 7 gibi uzun süredir beklenen yapımlar yer alıyor. Filmlerin gösterimi için planlanan tarihlerin de yer aldığı listeyi merak ediyorsanız haydi detaylara geçelim;

Not 1: Filmler gösterime girmediğinden henüz IMDb puanları belirsiz.

Not 2: Film açıklamalarında Beyazperde'den faydalanıldı.

Not 3: Filmlerin sıralamasında herhangi bir kıstas kabul edilmedi, rastgele sıralandı.

Minik bir duyuru: John Wick Chapter 4'un 2022'deki gösterimi 24 Mart 2023'e ertelendi.

Pandemi şartları başta olmak üzere çeşitli sebeplerden filmlerin gösterim tarihleri ertelenebiliyor. Vereceğimiz listede planlanan tarihler de ileriki dönemde değişiklik gösterebilir. Fakat şu an güncel ve hazırsanız, John Wick'in ardından 49'a düşen listede yer alan yapımlar şu şekilde:

1. DC League of Super-Pets - 20 Mayıs 2022

DC'nin yeni uzun metrajlı animasyon filmi DC Super Pets'te, bu kez başrolde süper kahramanların evcil hayvanları var! Süperman'in köpeği, Batman'in tazısı, Supergirl'ün atı, Wonder Woman'ın kangrusu, Aquamen'in deniz atı ve Flash'ın kaplumbağasıyla sıra dışı bir süper kahraman hikayesine hazır mısınız?

2. Dog - 18 Şubat 2022

Dog, bir arkadaşının cenazesine katılmak için Pasifik sahil yolu boyunca köpeği ile yolculuk yapan bir ordu muhafızının hikayesini konu ediyor.

3. Turning Red - 11 Mart 2022

Turning Red, ergenliğin getirdiği sorunların altında sıkışıp kalan on üç yaşındaki Mei Lee’nin hayatına odaklanıyor. Genç kız, her heyecanlandığında dev bir kırmızı pandaya dönüşüyor.

4. Aquaman and the Lost Kingdom - 16 Aralık 2022

Aquaman'in 2. devam filmi olan yapımın başrolünü ilk filmde olduğu gibi Jason Momoa üstleniyor. Filmin kadrosunda ayrıca Amber Heard, Yayha Abdul-Mateen gibi isimler yer alıyor.

5. Lightyear - 17 Haziran 2022

Işıkyılı, son model bir oyuncak olan Buzz-lightyear’ın hikâyesini konu ediyor.

6. You Won't Be Alone - 1 Nisan 2022

You Won't Be Alone, eski bir ruh tarafından kaçırılan ve ardından cadıya dönüştürülen genç bir kızın hayatına odaklanıyor. İnsan olarak yaşama merakı olan genç cadı, kazara yakındaki köyde yaşayan bir köylüyü öldürür. Cadı, merakını gidermek için kurbanının şeklini alarak onun vücudunda yaşamaya başlar.

7. The Fabelmans - 23 Kasım 2022

The Fabelmans, Arizona'da büyüyen yönetmen Steven Spielberg'in çocukluğuna odaklanıyor.

8. The Texas Chainsaw Massacre - 18 Şubat 2022

1974 yapımı Teksas Katliamı filminin devam halkası olan yapımda, elektrikli testereli katil Leatherface'e odaklanılıyor.

9. Ambulance - 18 Şubat 2022

İki kardeş, ağır hasta olan annelerini tedavi ettirmek için gereken parayı bulmanın yolunu arar. Çaresiz kardeşler, parayı bulmak için bir banka soymaktan başka çare bulamaz. Bir soygun planı hazırlayan kardeşler, soygun sırasında işler ters gidince bir ambulansı çalmak zorunda kalır. Çok geçmeden kardeşler, çaldıkları ambulansın içinde ölmekte olan bir hastanın olduğunu fark eder.

10. Knives Out 2 - 2022 (Günü henüz belli değil)

Bıçaklar Çekildi filminin devam halkası olan Knives Out 2'nin yönetmen koltuğunda ilk filmin de yönetmenliğini üstlenen Rian Johnson oturuyor. Filmde dedektif Benoit Blanc karakterine bir kez daha Daniel Craig hayat veriyor.

11. Marry Me - 11 Şubat 2022

Bobby Crosby’nin kaleme aldığı aynı isimli çizgi romandan beyaz perdeye uyarlanan “Marry Me”, rock yıldızı nişanlısıyla Madison Square Garden’da evlenmek üzere olan bir pop yıldızına (Jennifer Lopez) odaklanıyor. Düğüne dakikalar kala nişanlısının onu asistanıyla aldattığını öğrenen pop yıldızı sahnede sinir krizi geçirir. Kalabalıktan rastgele birini (Owen Wilson) seçer ve onunla evlenmeye karar verir.

12. Deep Water - 15 Ekim 2022

Deep Water, mutsuz bir evliliğe sahip bir çiftin hayatına odaklanıyor. Vic ve Melinda Van Allen, evliliklerinde sorun yaşayan bir çifttir. Uzun süredir yaşadıkları sıkıntı, aralarında sevginin de giderek azalmasına neden olur. Evliliklerini sonlandırmak istemeyen çift, birbirlerinin başkaları ile görüşmelerine izin vererek boşanmaktan kaçınmaya çalışır. Ancak Melinda'nın görüştüğü kişilerin tek tek ortadan kaybolması, Vic'in baş şüpheliler arasında yer almasına neden olur.

13. The Gray Man - 2022 (Günü henüz belli değil)

CIA ajanı Court Gentry, sessiz ve profesyonel suikastleriyle yaşayan bir efsaneye dönüşmek üzeredir, ancak üstleri tarafından verilen bir kararla avlayandan avlanana dönüşür. Court Gentry'nin kendine kurulan komployu açığa çıkarması ise çok uzun sürmeyecektir. Her şeye rağmen müşterisinin hayatını kurtarmaya çalışan Gentry, eş zamanlı olarak kendi ailesinin emniyette olmasını da sağlamak zorundadır.

14. Downton Abbey: A New Era - 18 Mart 2022

İngiliz kırsalında bulunan Downton Malikanesi'nde yaşayan zengin Crawley Ailesi üyelerinin yaşamlarına odaklanılan “Downton Abbey” filminin devam halkası olan yapımın oyuncu kadrosunda ilk filmde de rol alan Hugh Bonneville, Jim Carter, Laura Carmichael ve Michelle Dockery gibi isimler yer alıyor.

15. The Northman - 22 Nisan 2022

The Northman, 10. yüzyıl İzlanda'sında geçen bir Viking intikam destanını konu ediyor. Robert Eggers'ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Willem Dafoe, Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Bill Skarsgård gibi isimler yer alıyor.

16. Asteroid City - 2022 (Günü henüz belli değil)

Söylentilere göre Avrupa'da geçen bir aşk hikâyesinin konu edildiği Asteroid City'nin oyuncu kadrosunda Tom Hanks, Adrien Brody, Margot Robbie, Scarlet Johansson, Maya Hawke, Jeff Goldblum, Bryan Cranston, Liev Schreiber, Jeffrey Wright, Hope Davis, Jason Schwartzman, Matt Dillon, Tony Revolori, Sophia Lillis, Rupert Friend gibi isimler yer alıyor.

17. Redeeming Love - 21 Ocak 2022

Angel, çocukken fuhuşa zorlanan genç bir kadındır. Yıllarca süren şiddet, kendinden nefret etme ve hor görmenin ardından onun hayatı Michael Hoşea ile tanışmasıyla bambaşka bir hal alır. Aşk onun yaralarını iyileştirmesine yardımcı olacaktır.

18. Black Panther: Wakanda Forever - 11 Kasım 2022

Black Panther serisinin devam halkası olan yapımın yönetmen koltuğunda ilk filmin de yönetmenliğini üstlenen Ryan Coogler oturuyor. Black Panther'de babasının ölümünden sonra Wakanda Kralı olan T'Challa'nın, Wakanda ve bütün dünyanın geleceğini tehlikeye atan zorlu bir savaşa katılması ve düşmanlarını yenmek, halkının güvenliğini ve yaşam biçimini korumak için verdiği mücadele konu ediliyordu.

19. Hotel Transylvania: Transformania - 14 Ocak 2022

İlk filmi 2012 yılında vizyona giren animasyon türündeki Otel Transilvanya'nın devam halkası olan Hotel Transylvania 4, Dracula ve ailesinin yaşadığı maceraları konu ediyor. Sadece ülkemizde değil dünya çapında çok iyi gişe rakamları elde eden ve büyük-küçük tüm seyirci kitlesini eğlendirmeyi başaran Otel Transilvanya serisinin bu zamana kadar çekilen üç filminde de yönetmen koltuğunda Genndy Tartakovsky yer almıştı.

20. Death on the Nile - 11 Şubat 2022

Linnet Doyle, yeni kocası ile birlikte balayı için Nil Nehri’nde lüks bir yolculuğa çıkar. Ancak bu yolculuk Linnet’in acımasızca öldürülmesiyle son bulur. Bu korkunç ölüm, gemide bulunan dedektif Hercule Poirot’un da tatilini sona erdirir. Geminin kaptanı tarafından soruşturma yapmakla görevlendirilen Poirot, cinayetin gizemini çözmek için çabalar.

21. Babylon - 25 Aralık 2022

1920'lerin Hollywood'unda geçen bir dönem filmi olacak olan 'Babylon'un yönetmen koltuğunda Damien Chazelle oturuyor.

22. Black Adam - 29 Temmuz 2022

Shazam!’ın spin-off‘u olan filmde, anti kahraman Black Adam'a odaklanılıyor. Dwayne Johnson'ın Black Adam'ı canlandırdığı filmin yönetmen koltuğunda Jaume Collet-Serra oturuyor.

23. The King's Daughter - 2022 (Günü henüz belli değil)

The Marsh King’s Daughter, annesini kaçıran adamdan intikam almaya çalışan bir kadının hikâyesini konu ediyor. Helena Petterier, kocası ve kızıyla mutlu bir yaşam süren bir kadındır. Onun hayatı ideal gibi görünse de korkunç bir geçmişi vardır. Annesini gençken kaçıran ve ikisini yıllarca rehin tutan babasının hapishaneden kaçtığını öğrenen Helena, ailesini korumak ve geçmişiyle yüzleşmek için babasının peşine düşer.

24. Don't Worry, Darling - 23 Eylül 2022

Don’t Worry, Darling, mükemmel bir hayat yaşarken rahatsız edici bir gerçeklerin ortaya çıkmasıyla hayatı bambaşka bir hal alan bir ev hanımına odaklanıyor.

25. The Flash - 4 Kasım 2022

Bir bilim insanı olan Barry Allen, laboratuvarında çalıştığı sırada beklenmedik bir olayla karşı karşıya kalır. Fırtınalı bir gecede düşen yıldırım, Allen'ın kimyasallarını, kendisini ve malzemelerini korkunç bir şekilde çarpar. Barry tam bu esnada kimsenin hayal dahi edemeyeceği süper güçler kazanır. Artık inanılmaz hızlı bir şekilde hareket edebilmektedir. Kendi şehri olan Central City'nin suçlularının karşısında durabilecek bir süper kahramanı vardır.

26. Mission: Impossible 7 - 30 Eylül 2022

Görevimi Tehlike serisinin 7. devam halkası olan Mission: Impossible 7, ikonik ajan Ethan Hunt ve birlikte çalıştığı IMF ekibinin maceralarını konu ediyor. Tom Cruise’un yeniden Ethan Hunt karakterine hayat vereceği aksiyon türündeki filmde, Rebecca Ferguson üçüncü kez Ilsa Faust karakterini canlandırırken, kadroda Simon Pegg, Angela Bassett, Vanessa Kirby, Ving Rhames gibi isimler de yer alıyor. Filmin yönetmenliğini ise serinin beşinci devam halkasından itibaren yönetmen koltuğunda oturan Christopher McQuarrie üstleniyor.

27. Moonfall - 4 Şubat 2022

Moonfall, ayın yörüngeden çıkıp, dünyaya doğru yaklaşması karşısında insanların yaşadıklarını konu ediyor. Filmin yönetmen koltuğunda The Day After Tomorrow, The Patriot, Independence Day, Independence Day: Resurgence, Godzilla, 2012, Anonymous, White House Down, Stonewall gibi filmlerin yönetmeni Roland Emmerich oturuyor.

28. Bullet Train - 15 Temmuz 2022

Bullet Train, Tokyo’daki bir trende birbirinden farklı nedenlerle birbirlerini öldürmeye çalışan bir grup suikastçıya odaklanıyor.

29. Top Gun: Maverick - 27 Mayıs 2022

1986 tarihli, başrollerini Tom Cruise ile Kelly McGillis'in paylaştıkları Top Gun’ın devam halkası olan Top Gun: Maverick’ın başrolünde yine Tom Cruise yer alıyor. Tom Cruise, ilk filmde olduğunu gibi Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri Teğmeni Pete Mitchell olarak hayranlarının karşısına çıkacak. Filmin yönetmenliğini ise Joseph Kosinski üstleniyor.

30. Home Team - 28 Ocak 2022

Teknik direktör olan Sean Payton, Bountygate skandalındaki rolü nedeniyle 2012 sezonu için askıya alınır. Cezalı olduğu halde memleketine geri dönen Sean, 12 yaşındaki oğluyla yeniden bağlantı kurmaya çalışır. Bu sırada Sean, oğlunun okulundaki futbol takımına koçluk yapma başlar.

31. Avatar 2 - 16 Aralık 2022

Avatar serisinin 2009 yılında küresel bir fenomen haline gelen devam halkası; bu defa James Cameron'un yaratmış olduğu öykü evreninin hem kökenlerine iniyor hem de sınırlarını genişletmeyi hedefliyor. Avatar'da yaşanan olaylardan birkaç yıl sonra Jake ve Neytiri Pandora'da kendi ailelerini kurmuştur. Ancak onlar evlerini terk etmek zorunda kalır. Bu yüzden Jake ve Neytiri, suyun yüzeri ve altı dahil olmak üzere Pandora'nın dışındaki yerleri keşfetmeye başlar.

32. Uncharted - 18 Şubat 2022

Kaşif Francis Drake’in soyundan gelen hazine avcısı Nathan Drake’in maceralarının anlatıldığı filmin oyuncu kadrosunda Tom Holland, Mark Wahlberg, Antonio Banderas gibi isimler yer alıyor.

33. Jurassic World: Dominion - 10 Haziran 2022

2015 yapımı Jurassic World filminin üçüncü devam halkası olan yapımın yönetmen koltuğunda Colin Trevorrow oturuyor.

34. The 355 - 7 Ocak 2022

Kod 355, dünyayı kaosa sürükleyecek olan ölümcül bir silahın peşine düşen bir grup ajanın hikayesini konu ediyor. Gizemli bir silahın paralı askerlerin eline geçmesi üzerine CIA ajanı Mason “Mace” Brown, eski rakibi Alman ajan Marie, MI6 müttefiki ve son teknoloji bilgisayar uzmanı Khadijah ve yetenekli Kolombiyalı psikolog Graciela, güçlerini birleştirmek zorunda kalır. Ancak tüm dünyayı  kaosa sürükleyecek olan ölümcül silahın peşine düşen sadece onlar değildir. Gizemli bir kadın olan Lin Mi de silahın peşindedir. Silahı bulmak için dünyanın dört bir yanını dolaşan ajanlar, dünyayı kurtarmayı başaracak mıdır?

35. Spider-Man: Across the Spider-Verse (Part One) - 7 Ekim 2022

Spider-Man: Into the Spider-Verse Part One, radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla bambaşka bir dünyaya adım atıp, özel yeteneklerle donanan Miles Morales'in maceralarını konu ediyor. Spider-Man: Into The Spider-Verse'ün devam halkası olan yapımın yönetmen koltuğunda Joaquim Dos Santos oturuyor.

36. Killers of the Flower Moon - 2022 (Günü henüz belli değil)

Killers of the Flower Moon'da, Osage cinayetleri ve FBI’ın doğuşu konu ediliyor. 1920’lerde, Oklahoma'daki Kızılderili birliği olan Osage’in üyeleri, petrolün kendi topraklarının altında olduğunu keşfeder. Artık varlık içinde olan üyeler, şoförlü araçlara binmeye, konaklar inşa etmeye, çocuklarını Avrupa’ya okumaya göndermeye başlar. Ancak bu zenginlik, birçok cinayeti de beraberinde getirir. Gün geçtikçe artan cinayetleri araştırmaya kalkanların sonu da ölüm olur. Ölenlerin sayısı yirmi dördü aştığında ise davaya FBI atanır. Henüz kurulma aşamasında olan FBI’a bağlı olan bir dedektif gizemli cinayetlerin sırrını çözmek şehre gelir. Dedektif, ele aldığı dava için büroda bulunan Amerikalı Kızılderili dahil olmak üzere gizli bir ekip kurar. Bölgeye sızmayı başaran ekip, soruşturmaya devam ettikçe yaşanan vahşetin arkasında korkunç bir sır olduğunu keşfeder. David Grann’in aynı adlı romanından beyaz perdeye uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Martin Scorsese oturuyor. Forrest Gump, Köstebek, Kirli Sırlar, Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi gibi filmlerin senarist koltuğunda oturan Eric Roth’un kaleme aldığı filmin başrolünü Leonardo DiCaprio üstleniyor.

37. Morbius - 28 Ocak 2022

Morbius, tedavisi olmayan bir kan hastalığını, deneysel bir yöntem ile tedavi etmeye çalışır. Hastalığı, elektroşok terapisi ve vampir yarasaları ile iyileştirmeye çalışan Morbius, korkunç bir sonuçla karşı karşıya kalır. Deneysel tedavi ile vampire dönüşen Morbius'un hayatında artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Birçok zorlu durumla mücadele etmek zorunda kalan Morbius'un hayatta kalmak için sürekli kana ihtiyacı vardır ve artık ışığı çıkması imkansızdır. Bu sorunların yanı sıra o, birçok insanüstü güce de sahip olur.

38. Thor: Love and Thunder - 8 Temmuz 2022

Thor serisinin 4. devam filmi olan 'Thor: Love And Thunder'ın yönetmen koltuğunda Taika Waititi oturuyor.

39. The Bad Guys - 22 Nisan 2022

The Bad Guy, efsanevi soygunlara imza atan beş kötü adama odaklanıyor. Bu zamana kadar birçok soyguna imza atan Bay Wolf, Bay Snake, Bay Piranha, Bay Shark ve Bayan Tarantula, şimdi hayatlarının en zorlu işini yapmaya kalkışır. Büyük bir soygun için plan yapan ekip, bu sırada başlarına gelenlere rağmen planlarını uygulayabilecek midir?

40. Doctor Strange in the Multiverse of Madness - 6 Mayıs 2022

Zaman Taşı'nın koruyucusu Doktor Strange’in maceraları kaldığı yerden devam ediyor. 'Doktor Strange'in devam halkası olan yapımda Sherlock dizisindeki kurgusal dedektif rolü ile ünlenmesinin ardından Wikileaks: Beşinci Kuvvet, Bilinmeze Doğru Star Trek ve The Imitation Game: Enigma gibi yapımlarda karşımıza çıkan Benedict Cumberbatch ünlü Doktor Strange'e bir kez daha hayat veriyor. İlk filmin yönetmeni Scott Derrickson'ın devam halkasında da kamera arkasına geçeceği yapımda Strange'in sadık yardımcısı usta Wong rolünü bir kez daha Benedict Wong üstleniyor.

41. Scream - 2022 (Günü henüz belli değil)

Scream filminin beşinci devam halkası olan yapımda, bir dizi korkunç suçu kimin işlediğini bulmak için memleketine geri dönen bir kadının hikayesini konu ediyor.

42. Operation Fortune: Ruse de guerre - 14 Ocak 2022

Five Eyes, dünya için büyük tehdit oluşturan yeni bir ölümcül silah teknolojisinin ticarileştirilmesini önlemek için uluslararası bir istihbarat ittifakı olan 'Five Eyes' tarafından işe alınan M16 ajanı Orson Fortune’u takip ediyor. CIA teknoloji uzmanı Sarah Fidel ile birlikte çalışmak zorunda bırakılan Fortune, zengin bir silah tüccarının izini sürmeye çalışırken dünyayı dolaşması zorunda kalır.

43. The Unbearable Weight of Massive Talent - 22 Nisan 2022

Mali yönden sıkıntılı bir süreçten geçen Nicolas Cage, ekonomik durumunu düzeltmek için hayranı olan Meksikalı bir milyarderin doğum günün para karşılığında katılmayı kabul eder. Ancak Cage’in doğum günü partisine gideceği milyarderin aynı zamanda uyuşturucu baronu olduğundan ve Meksika başkan adayının kızını kaçırdığından haberi yoktur. CIA’in kendisi ile iletişime geçmesinin ardından Cage, kaçırılan kızı kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

44. Everything Everywhere All at Once - 25 Mart 2022

Vergilerini bir türlü bitiremeyen bitkin bir Çinli göçmen kadın, dünyayı kurtarması gereken çılgın bir maceranın içine çekilir. Bunu ancak, sürdürebileceği hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfederek yapabilir.

45. Sonic the Hedgehog 2 - 8 Nisan 2022

Kirpi Sonic filminin devam halkası olan yapımda, insan biçiminde bir kirpi olan Sonic'in atıldığı maceralar konu ediliyor. Yönetmen koltuğunda ilk filmin de yönetmenliğini üstlenen Jeff Fowler'ın oturduğu devam halkasının senaryosunu Pat Casey ve Joshua Miller kaleme alıyor.

46. The Batman - 4 Mart 2022

DC Comics sinema evreninin süper kahramanı olan Batman’ın “The Batman” adını taşıyan solo filminin kadrosunda Batman rolüyle Robert Pattinson; Catwoman rolüyle Zoe Kravitz; The Riddler rolüyle Paul Dano ve Jim Gordon rolüyle Jeffrey Wright, Alfred rolüyle Andy Serkis, The Penguin rolüyle Colin Farrell, Carmine Falcone rolüyle John Turturro gibi isimler yer alıyor.

47. The Lost City - 25 Mart 2022

Kayıp Şehir, yazdığı romanda yarattığı kurgusal şehrin gerçekten var olduğunu keşfeden bir yazarın hikayesini konu ediyor. Yazar, şehri bulmak için kendisini tehlikeli bir yolculuğun içinde bulur.

48. Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore - 8 Nisan 2022

Fantastic Beasts serisinin üçüncü devam halkası olan Fantastic Beasts and Where to Find Them 3 filminin yönetmen koltuğunda bir kez daha David Yates oturuyor.

49. Halloween Ends - 14 Ekim 2022

Halloween Ends'de, maskeli katil Michael Myers ve Laurie Strode arasındaki savaş sona eriyor. David Gordon Green'in yönetmen koltuğunda oturduğu yapımda Laurie Strode karakterine bir kez daha Jamie Lee Curtis hayat veriyor. Filmin kadrosunda ayrıca Judy Greer, Andi Matichak, Nick Castle, James Jude Courtney, Tyler Lee Hassard gibi isimler yer alıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Peçeteleri Hazırlayın! İşte Uzun Süre Etkisinden Çıkamayacağınız 2021'in En İyi Dram Filmleri
Empire Dergisi'ne Göre 2021'in En İyi Filmleri
Her Yaşa Hitap Eden Yapımlar! İşte 2021 Yılının Birbirinden Yaratıcı En İyi Animasyon Filmleri

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
YORUMLAR
01.01.2022

John Wick 4 çıkacak ve bu listede yer almayacak öyle mi? Saçmalık..

01.01.2022

2023 yılına ertelendi o.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ