Film Setlerinde Yaşanan, 'Keşke Gerçek Olmasaydı' Diyeceğiniz 13 Korkunç Olay

1. 'Twilight Zone: The Movie'nin setinde Vic Morrow ve iki çocuk aktör, üzerilerine düşen helikopterin altında kalınca hayatını kaybetti.

Helikopterle yapılması planlanan uçuş numarası ters gitti. Morrow'un ve bir çocuğun kafası koptu ve diğer çocuk da ezilerek can verdi.

Yönetmen John Landis'in de arasında bulunduğu 5 kişi kasıtsız adam öldürmeden yargılandı ancak serbest bırakıldı.

Kurbanların aileleri yapımcılara dava açtı, ancak mahkeme dışında uzlaşmaya ulaşıldı.

2. Brandon Lee 'The Crow' filminin setinde, kullanılan silahın içinde kurşun unutulunca ağır yaralandı ve hayatını kaybetti.

Lee, karakterinin vurulması gereken sahnede karnından kurşun yedi. 6 saatlik bir ameliyattan ve geri döndürme çabalarından sonra 31 Mart 1993'te hayatını kaybetti. Kalan sahneleri dublör ve eski çekimler kullanılarak tamamlandı.

3. Nasıl bir tesadüfse, Brandon'ın babası Bruce Lee, 1978 yapımı 'Game of Death' filminde sette yanlışlıkla yaralanan ünlü bir aktörü canlandırıyordu.

İşin daha da garibi, Lee 1973 yılında hayatını kaybetti. Filmin kalanında dublör ve eski çekimleri kullanıldı.

Bu konuda komplo teorileri üretildi ve Brandon'ın ölümünün Bruce tarafından öngörüldüğüne ve yansıtıldığına dair iddialar ortaya çıktı.

4. Tammy Lynn Leppert, 'Scarface'te Manny'nin dikkatini dağıtan sarışın kız, çekimler bittikten hemen sonra ortadan kayboldu ve bir daha onu gören olmadı.

5. 'The Passion of the Christ'ın çekimleri sırasında, İsa'yı canlandıran Jim Caviezel ve yönetmen asistanı Jan Michelini'ye yıldırım çarptı.

Ciddi bir yaralanma yaşanmadı. Ancak filmin yapımcısının dediklerine göre Caviezel'ın kulaklarından duman çıkıyormuş. Yıldırım, Jim'in elinde tuttuğu şemsiyeye düşmüş.

6. Kore yapımı 'Oldboy' filminin yıldızı Choi Min-sik, yönetmen mükemmel çekimi yakalayana kadar kamera önünde 4 tane canlı ahtapot yemek zorunda kaldı.

7. Jackie Cooper, 1931 yapımı 'Skippy'de oynadığında 8 yaşındaydı. Bir sahnede bir türlü ağlayamayınca, yönetmen Norman Taurog, Jackie'nin köpeğini setten dışarı çıkarttı ve köpeği silahla vurdurtmuş numarası yaptı.

Jackie deli gibi ağlamaya başladı ve bu sahne ona Oscar adaylığı kazandırdı.

8. Aynı isimli filmde Candyman rolünü canlandıran Tony Todd, akıllara kazınan sahneyi çekerken ağzında gerçek arılar olduğunu söyledi.

Korunmak için boğaz koruyucusu taktı ve şansına hiçbir arı tarafından sokulmadı. Virginia Madsen'ın suratı da gerçek arılarla kaplıydı.

9. 'Alien' filmindeki meşhur sahnenin lojistikleri oyuncularla paylaşılmadı, böylece doğal tepkiler yakalamayı umuyordu yönetmen.

10. 'The Exorcist' filminde asistan radyologlardan birini oynayan Paul Bateson, New York'ta 6 kişinin cinayetinden hapse mahkum edildi.

11. 'Texas Chainsaw Massacre'da, set dekorunda gerçek bir iskelet ve hayvan artıkları kullanıldı.

İskeleti Japonya'dan getirttiler çünkü sahte iskelet almak daha pahalıya denk geliyordu.

12. 'Texas Chainsaw Massacre'ın çekimlerinin son gününde rezalet bir hava vardı. Teksas sıcağı ve ışıklandırmalar yüzünden gerçek kemikler erimeye başladı.

Kemiklerden gelen iğrenç koku oyuncuların her çekim sonrası kusmasına sebep oldu.

13. Bu da yetmezmiş gibi, şehir çöplüğünden alınan 225 kilo ölü hayvan çöp kamyonlarıyla sete getirildi.

Yönetmen ölü hayvanları kullanmak istemeyince üzerilerine benzin dökülüp yakıldılar, tahmin edin bunun kokusu nereye gitti? Tabii ki sete...

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
30.10.2017

Ahtapotlara ayrı Min-sik Choi abiye ayrı üzüldüm

Pasif Kullanıcı
30.10.2017

brandon-bruce lee büyük ihtimalle illuminati olayı bence yoksa ikiside aynı son zor bence

30.10.2017

bazıları üzücü...

TÜM YORUMLARI OKU (4)