Film Gibi Olayda Yeni Gelişme: İstanbul Havalimanı’nı Evi Yapmıştı

İran'a gitmek istemeyen ve Kanada'da oturum süresi dolan akademisyen Dr. Shiva Kaviani, yaklaşık 2 ay İstanbul Havalimanı'nda yaşadıktan sonra Silivri’deki geri gönderme merkezine götürüldü. Bu süreçte Kanada’ya bir vize başvurusu daha yapan İranlı akademisyenin bu başvurusunun da reddedildiği öğrenildi.

Film gibi olayda yeni gelişmeler yaşandı. Umutla Kanada'ya yeniden gitmek isteyen İranlı akademisyene kötü haber geldi.

Olayın detayları haberimizde

Film Gibi Olay! İki Aydır İstanbul Havalimanı'nda Yaşıyordu: Akademisyen İçin Harekete Geçildi

İranlı akademisyen Dr. Shiva Kaviani, Kanada’nın Toronto şehrinde yaşıyordu. Kaviani, oturum süresinin dolmasının ardından vize başvurusunda bulunmak üzere ülkesi İran’a geri döndü. Kaviani, buradan Kanada’ya dönmek için vize başvurusunda bulunmuştu.

İranlı akademisyen vize başvurusundan ret cevabı aldı ve bunun üzerine geçtiğimiz ocak ayında Gürbulak Sınır Kapısı üzerinden Türkiye’ye giriş yaptı. Ancak vize reddi alan akademisyen, Kanada’ya gidemedi, ülkesine de gitmek istemeyince İstanbul Havalimanı’nda yaşamaya başlamıştı.

İki ay boyunca havalimanında yaşayan Kaviani, havalimanından çıkartılarak Silivri’deki geri gönderme merkezine teslim edildi.

Silivri’de bulunan Göç İdaresi Başkanlığı’na bağlı geri gönderme merkezine götürülen İranlı akademisyen bir aydır burada kalıyor.

Yetkililer akademisyenin durumu konusunda İran ve Kanadalı ilgililer ile bir görüşme yaptı. Kanada, İranlı Dr. Shiva Kaviani’nın yeniden yaptığı vize başvurusunu kabul etmedi.

Skandal Olayı Melek Mızrak Subaşı Duyurdu: Seçime 77 Gün Kala 139 Kişi İşe Alınmış
Prens Harry'nin Başı Dertte: 1 Milyon Sterlin Ödeyecek
Büyük İddia: Adalet Bakanlığı'nın Görev Yükseltme Mülakatında ‘Erdoğan’ın Kaç Çocuğu Var’ Diye Sordular
Krizi Büyüdü: AK Parti'de 2. Istakoz Vakası

Popüler İçerikler

Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!
Mert Hakan Yandaş'tan 'Korkak Herif' Diyen Kerem Aktürkoğlu'na Yanıt: "5'e 1 Dayak Yerken"
YORUMLAR
17.04.2024

Herkes sığdı da bi bu kadın mı sığmadı Türkiye'ye. Belki de çapulcu değil akademisyen olduğundandır.

17.04.2024

Aynısını yazmaya gelmiştim.. Kahretsin, yazıklar olsun..

17.04.2024

Eee biz verelim oturma izni burada kalsın ?? Hiç olmazsa akademisyen, eğitim verir.. Bi sürü it kopuk döl israfı topladık zaten bi tane de işe yarar alalım...

Bence Türkiye'de almamalı alırsa taciklere, afganlara, pakistanlılara yer kalmaz

ayne doğru söylüyorsunuz bu kadar çapulçu suriyeli afganlı türkmenistanlı alınıyorsa bumu olmuyor yazıklar olsun bizler bu vatanı bilhassa suriyeli burda rahat yaşasın diye kurmadık türkmenistanlı türki devletlerindekiler çanakkalede bizim insanlarımız savaşırken bunlar neredeymiş de şimdi çıkmış bizlerin kardeşi oluyorlar böyle bir şey yok yok birileri istiyor diye olmaz bir an olsun memleketine dönsünler???

TÜM YORUMLARI OKU (11)