Film Gibi Olay! İki Aydır İstanbul Havalimanı'nda Yaşıyordu: Akademisyen İçin Harekete Geçildi

İran'a gitmek istemeyen ve Kanada'da oturum süresi dolan akademisyen Dr. Shiva Kaviani, yaklaşık 2 aydır İstanbul Havalimanı'nda hayatını sürdürüyordu. Kaviani, hakkında karar verildi. 

Bir dönem Kanada'nın Toronto kentinde hayatını sürdüren ve oturum süresi dolan İranlı akademisyen Dr. Shiva Kaviani, ülkesi İran'a geri dönmüş ve buradan Kanada'ya geri dönmek için vize başvurusunda bulunmuştu.

Ret cevabı alan İranlı akademisyen Ocak ayında Gürbulak Sınır Kapısından Türkiye'ye girmiş ardından da Kanada'ya yeniden vize başvurusu yapmak için Ankara'ya gitmişti.

Buradan da ret cevabı alan akademisyen İstanbul Havalimanı'na geri dönmüştü. İranlı akademisyen Dr. Shiva Kaviani'nin durumu Tom Hanks'in başrolünü oynadığı Terminal filmini akıllara getirmişti. Vize başvurusu reddedildiği için Kanada'ya gidemeyen, İran'a da dönmek istemeyen Dr. Kaviani yaklaşık 2 ay boyunca İstanbul Havalimanında hayatını sürdürdü.

İranlı kadın yolcunun haberinin yapılmasının ardından havalimanı polisi, İl Göç Müdürlüğüyle irtibata geçti.Yapılan görüşmeler sonrasında İranlı Dr. Shiva Kaviani, işlemlerinin tamamlanması için İl Göç Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. İranlı akademisyen işlemleri tamamlanana kadar Silivri'deki Geri Gönderme Merkezinde kalacağı öğrenildi.

Aylar Sonra Görüldü! Sedat Peker Dosyasından Yeni Gelişme: Olaylı Tırlar Yeniden Ortaya Çıktı
Türkiye'nin Konuştuğu Kazada Son Gelişme! Arkadaşları Konuştu: 'Yavaş Git’ Dedik Dinlemedi, Gaza Geldi'
Cumhurbaşkanı Erdoğan Geri Adım Attı: Akbelen’deki Tarım Arazisinin Kamulaştırılması Kararı İptal Edildi

Popüler İçerikler

İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
Endonezya’da Evlilik Dolandırıcılığı: 1 Yıldır Sevgili Olarak Evlendiği Kişi Erkek Çıktı
Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
15.03.2024

Mültecilere değilde bu kadına vatandaşlık verilip ülkede kalabilirdi ama yok okumuş insandan haz etmezler tacizci tecavüzcü hırsız vb insanlara vatandaşlık verirler

15.03.2024

akepe binası nın kapısında şu söz yer alır " cahil velinimetimizdir " zorda olsa bardağın öbür tarafından bakıldığında terörist ilan edilmemiş olması.

15.03.2024

Eğitimli birini kazanmak varken bizimkiler nerde it uğursuz var onları aldı

İşte bundan dolayı anadolu coğrafyasını değiştirmek istiyorlar . İt ve uğursuzlar üstümüze çullansın ve bizi boğsun tek istedikleri bu

15.03.2024

mevzuda şöyle bir sıkıntı var, Kanada vasıfsız insanlara bile izin veriyorken bir akademisyeni neden reddetmiş? üstelik daha önce orada yaşamış bu kadın. artı katilinden uyuşturucu kaçakçısına kadar cayır cayır vatandaşlık, oturum veren Türkiye neden reddetmiş bu kadını ? başka bir konu çıkar bence bu işin altından. memlekette yoldan geçen mültecinin üzerine vatandaşlık fırlatıyorlar, akademisyeni neden almasınlar ?

Kanada vasıfsızlara da vermiyor zor vize almak

TÜM YORUMLARI OKU (30)