Filenin Sultanları Fırtına Gibi

A Milli Bayan Voleybol Takımı, FIVB Dünya Grand Prix'si A Grubu 1. ayak 3. ve son maçında Rusya'yı 3-2 yendi.

Karşılaşmaya iyi başlayan milliler, özellikle Neriman Özsoy-Bahar Toksoy ikilisinin bloklarıyla rakibine geçit vermeyerek 6-2′lik üstünlük yakaladı ve ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Teknik moladan sonra yaptığı başarılı savunmayla 3-0′lık seri yakalayan “Filenin Sultanları”, farkı 6 sayıya (11-5) kadar çıkardı. Gözde Sonsırma ve Meliha İsmailoğlu ile hücumda üst üste sayılar bulan milliler, 2. teknik molayı da 16-13 üstün geçti. Rusya, blok-out’larla art arda sayılar bulurken, rakibine Neriman Özsoy ve Bahar Toksoy ile karşılık veren Ay yıldızlılar, ilk seti 25-23 önde tamamladı.

Karşılıklı sayılarla girilen 2. setin ilk bölümünde takımlar birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandı. İlk sete oranla hücumda daha başarılı bir performans sergileyen Rusya, ilk teknik molaya 8-6 üstün girdi. Teknik moladan sonra toparlanan ve Neriman Özsoy ile etkili olan Türkiye, 4-0′lık seri bularak 10-8 öne geçti. Rakibinin yaptığı basit hataları Kübra Akman ile sayıya çeviren milli takım, ikinci teknik molayı 16-14 üstün bitirdi. Gözde Sonsırma’nın da devreye girmesiyle rakibinin öne geçmesine izin vermeyen Türkiye, büyük çekişmenin yaşandığı seti 29-27 alarak durumu 2-0′a getirdi.

3- sete iyi başlayan taraf Türkiye oldu. Neriman Özsoy’u hücumda etkili kullanan milliler, 5-3′lük skor üstünlüğünü eline geçirdi ve ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. Hücumda üst üste basit hatalar yapan A Milli Takım, savunmada da açıklar verince Rusya, ikinci teknik molayı 16-12 üstün geçti ve seti 25-14 alarak farkı bire indirdi: 2-1.

Rusya, 4. sete çok etkili girdi. Savunmasında istediği oyunu sahaya yansıtan ekip, hücumda da başarılı oldu ve 4-0 öne geçti. Rakibinin ataklarını iyi blokla engelleyen Rusya, ilk teknik molayı 8-3 ikinci teknik molayı ise 16-10 önde geçerek seti 25-18 aldı. Setlerde 2-2 eşitliği sağlayan Rus ekibi, maçı tie-break setine taşıdı.

Türkiye, tie-break setinin ilk bölümünde oldukça etkili bir oyun sergiledi. Bahar Toksoy’un servisten kazandırdığı sayılara Neriman Özsoy’un başarılı hücumları eklenince, Türkiye, 8-3′lük üstünlük sağladı. Rusya, farkı 1 sayıya kadar (10-9) indirse de Gözde Sonsırma’nın etkili oyunuyla rakibinin öne geçmesine izin vermeyen Türkiye, seti 15-10 kazanarak karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

  • Salon TVF Başkent

  • Hakemler Vladimir Simonovic (Sırbistan), Lai Chun Cheng (Tayvan)

  • Türkiye Asuman Karakoyun, Gözde Sonsırma, Bahar Toksoy, Meliha İsmailoğlu, Neriman Özsoy, Kübra Akman (Gizem Karadayı, Güldeniz Önal, Gamze Alikaya, Büşra Cansu, Yeliz Başa)

  • Rusya Kosheleva, Fetisova, Malykh, Pasynkova, Podskalnaya, Kosianenko (Malova, Shcherban, Goncharova, Startseva, Bavykina, Zaryazhko)

  • Setler 25-23, 29-27, 14-25, 18-25, 15-10

  • Süre 125 dakika (28, 34, 23, 25, 15)

AMK Spor

Popüler İçerikler

Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi