Filenin Sultanları 2'de 2 Yaptı

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen Kadınlar Avrupa Şampiyonası B Grubu ikinci maçında Macaristan'ı 3-0 yendi.

Türkiye, Hollanda ve Belçika'nın ev sahipliğinde 29'uncusu gerçekleştirilen turnuvanın ikinci maçında Macaristan ile Anvers kentinde karşılaştı.

Mücadelenin ilk setine tutuk başlayan ve bir ara 5-2 yenik duruma düşen Türkiye, Macar oyuncuların peş peşe yaptıkları hataları iyi değerlendirerek, ilk teknik molayı 8-5 önde tamamladı. Naz ile Kübra'nın başarılı blokları ve Polen ile Gözde'nin sayılarıyla farkı açan milliler, ikinci molaya da 15-13 önde girdi. Setin son bölümlerinde yaptığı bireysel hatalara karşın Gözde, Neriman ve Hande'nin sayılarıyla farkı koruyan 'Filenin Sultanları', ilk seti 25-20 kazandı.

Maçın ikinci setine tutuk başlayan milliler, özellikle savunmada yaptıkları hatalarla ilk teknik molayı 8-4 yenik kapattı. Molanın ardından yaptığı başarılı savunmanın yanı sıra Macaristan'dan Szeles'in sayılarına Neriman ve Gözde ile karşılık veren ay-yıldızlı ekip, ikinci teknik molaya 16-14 üstün girdi. Üstünlüğünü sürdüren Türkiye, Gözde Kırdar ve Naz'ın sayılarının yanı sıra Gözde Yılmaz'ın başarılı servisleriyle ikinci seti 25-20 kazanarak, maçta 2-0 öne geçti.

Üçüncü sete de iyi başlayan milliler, Macaristan'ın hatalarını iyi değerlendirerek, Güldeniz ve Polen'in sayılarıyla ilk teknik molayı 8-3 önde kapattı. Meliha, Büşra, Polen ve Hande ile peş peşe sayılar bulan Türkiye, ikinci teknik molaya ise 16-9'luk üstünlükle gitti. Üçüncü setin son bölümünde Büşra, Meliha ve Nilay'ın başarılı blokları ve Güldeniz ile Hande'nin sayılarıyla farkı iyice açan 'Filenin Sultanları', son seti 25-14, maçı ise 3-0 kazandı.

Azerbaycan'ın ardından Macaristan'ı da 3-0'lık skorla geçen Türkiye, B Grubu'nda puanını 6'ya çıkardı. Türkiye gruptaki son maçında 28 Eylül Pazartesi günü Belçika ile karşılaşacak.

TRTSpor

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!