Fikret Otyam Son Yolculuğuna Uğurlandı

89 yaşında yaşama veda eden ressam, gazeteci-yazar Fikret Otyam son yolculuğuna uğurlandı. Otyam için dün cemevinde yapılan törenin ardından bugün de Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde cenaze ve anma töreni düzenlendi. Otyam çok sevdiği 'Türkülerle gömün beni' eseri eşliğinde 'İz Bırakan Aydınlar Gömütlüğü'ne defnedildi.

Çağdaş Sanatlar Merkezi’ne getirilen tabutun üzerine Mustafa Kemal Atatürk resminin yer aldığı bir bayrak serildi.

Programa, saygı duruşunun ardından Fikret Otyam’ın yaşam öyküsü okunarak başlandı.

Törende sanatçının yakınları ve sevenleri birer konuşma yaptı. Törende konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fikret Otyam’ın kaleminin yetmediği yerde palet ve fırçasına sarıldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Gördüklerini yaşadıklarını yazı diliyle anlatmak kadar resmetmeyi de denedi. Son nefesine kadar yaşam enerjisini yitirmedi. Kalemi ve fırçası elinde öldü. Tıpkı 50 yıl önce Fikret Otyam’ın resim sergisini gezen ve anı defterine kısa bir not düşen rahmetli CHP Genel Başkanı İsmet İnönü’nün de hakkını teslim ettiği gibi. İnönü, ‘Otyam’ın sergisini gezdik. Bir cilt kitap okur gibi çok şey öğrendik. Özellikle genç kuşakların Fikret Otyam’ın vatan sevgisini örnek alması umuduyla’ diyor.” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından Otyam’ın naaşı cenaze aracına alınarak vasiyeti üzerine gömüleceği Çilehane mevkisindeki İz Bırakan Aydınlar Mezarlığı’na getirildi.

Buradaki törende ise Oytam için sanat ve siyaset dünyasından dostları konuşmalar yaptı. Konuşmaların ardından Otyam’ın naaşı sanatçılar Sümer Ezgi ve Hüseyin Turan'ın seslendirdiği 'Türkülerle Gömün Beni' türküsü eşliğinde defnedildi.

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı