Fikirtepe Vadisi: Ünlü Yapımcının İnşaat Firmasına Haciz Şoku!

İcra işlemi başladı

Birgün'den Uğur Şahin haberine göre, İstanbul Fikirtepe’deki 131 kentsel dönüşüm mağdurunun şikâyeti üzerine açılan davada ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan yargılanan yapımcı Raci Şaşmaz yine hacizle gündemde. Halk Bankası, “Kurtlar Vadisi” ve “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizilerinin yapımcısı Raci Şaşmaz’ın şirketine verdiği 9 milyon 871 bin TL’yi tahsil edemeyince icra işlemi başlattı.

Şaşmaz, İstanbul Anadolu 11. İcra Müdürlüğü’nün haciz kararına önce itiraz etti. Ardından da avukatı aracılığıyla sunduğu dilekçede, “Ödeme emrine yaptığımız borca, yetkiye, faize ve diğer tüm itirazlarımızdan feragat ediyoruz. Bu nedenle dosyadaki itirazımızın kaldırılmasını talep ederiz” dedi.

Bunun üzerine de 2 Şubat tarihinde İstanbul Ataşehir’de bulunan “Cetaş Gayrimenkul Yatırımları Geliştirmeleri A.Ş.” isimli şirkete haciz işlemi uygulandı. Bu firma, eski adı “Pana Holding Anonim Şirketi”yken “ICH İnşaat Gayrimenkul Yatırımları Gel A.Ş”ye çevrilen şirketin sahibi Cevdet Taşçeken’e ait. Haciz tutanağında şirketin yetkililerinden A.Ö. isimli kişinin ifadelerine yer verildi. A.Ö., şöyle dedi: 

Firma sahibi Cevdet Taşçeken benim kuzenimdir, kendisi yurtdışındadır. Kuzenim bu firmayı Raci Şaşmaz’dan 9 Haziran 2019 tarihinde satın aldı, biz borçlu değiliz. Kuzenim ‘binayı boş alıp, eşyaları kendisinin aldığını’ söyledi. Bu mallar borçluya ait değildir, mallar bizimdir.

Tapu kayıtlarına bakıldı

Ancak yine tutanakta yer alan bilgilere göre, bankanın avukatı, tapu kayıtlarında söz konusu yerin Şaşmaz’a ait olduğunun tespit edildiğini söyledi. Bunun üzerine de haciz işlemi engellenemedi. Şirket merkezindeki haciz işleminde TV, masa sandalye, yazıcı, monitör ve koltuk dahil 65 bin TL değer biçilen eşyalara el konuldu. Haczedilen eşyalardan bazıları şöyle: “10 bin TL’lik 9 klima, 15 bin TL’lik 2 koltuk, 10 bin TL’lik 2 koltuk, bin 500 TL’lik altın renkli masa, bin TL’lik beş adet tablo, 2 bin TL’lik sehpa…”

El konulan eşyalar bir yeddi emin deposuna götürüldü.

İlk defa haciz gelmiyor

Kentsel dönüşümün en kötü örneklerinden birinin gerçekleştiği Fikirtepe’de yaklaşık 1000 aileyi evsiz bırakan Şaşmaz’ın şirketlerine daha önce de hacizler geldi. Bir faktöring firması, aralarında Raci Şaşmaz’ın da bulunduğu dört kişiden 7 milyon 228 bin 195 lirayı tahsil edemeyince icraya başvurmuştu. Ardından da 2019 yılında Necati Şaşmaz’ın sahibi olduğu Pana Film’in Üsküdar’daki binasında haciz işlemi gerçekleştirilmiş, şirketteki X-ray cihazı bile alınmıştı. Raci Şaşmaz hakkında İstanbul’un Fikirtepe’deki 131 kentsel dönüşüm mağdurunun şikâyeti üzerine açılan bir dava da bulunuyor. Şaşmaz bu davada 25 kişiyle birlikte ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan yargılanıyor.

Popüler İçerikler

Gazeteci Özlem Gürses TSK Hakkındaki İfadeleri Nedeniyle Gözaltına Alındı
Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?