FIFA 19'daki Türkiye Haritasına Büyük Tepki!

Dünyaca ünlü oyun markası EA Sports'un milyonlar satan oyunu FIFA'nın 2019 için çıkan oyununda Türkiye ile ilgili yer alan büyük bir hata dikkatlerden kaçmadı.

FIFA oyununun yapımcısı Electronic Arts (EA) ülkemizin bazı şehirlerini Türkiye haritasının dışında gösterince, Türk oyunseverlerin tepkini çekti.

EA Games tarafından geliştirilen ve futbolsevenlerin en sevdiği oyunların başında gelen FIFA, serinin yeni halkası ile 29 Eylül tarihinde raflardaki yerini almıştı.

Oyundaki Türkiye haritası ile kullanıcılarının tepkisini çeken EA Games, Türkiye'nin kuzey doğusunda yer alan bazı illeri Türkiye haritasının dışında gösterdi.

Türk kullanıcıların gözünden kaçmayan hata, kısa sürede sosyal medyanın en çok konuşulan konularından bir tanesi oldu.

Kullanıcılar, firmanın hatayı düzeltmesi için çağrıda bulunurken, EA Games’ten henüz bir açıklama gelmedi. Fakat gerçek Türkiye haritasının kısa zamanda oyundaki yanlış harita ile değiştirilmesi bekleniyor.

Popüler İçerikler

Sima Tarkan'ın İtalya Düğününün Şık ve Rüküşlerini Sizin Oylarınızla Seçiyoruz!
Şova Devam! Dilan Polat Kocası Engin Polat'ın Namaz Kılmaktan Moraran Dizlerini Gösterdi
Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
YORUMLAR
19.12.2018

Biz boşuna demiyoruz pes candır diye

18.12.2018

sanki bazı illeri de türkiyeye katmış bu gerçekten harita hatası kasıtlı yapılan bir şey değil. Türkiye karadenizden sonra o kadar doğuya uzamıyor ölçekle karşılaştırın gerçek harita ile anlarsınız haritanın şekli bozulmuş bayağı arada ardahan artvin gümlemiş

19.12.2018

Kasıtlı olduğunu ben de düşünmüyorum ama fifasın sen adam gibi yapacaksın böyle bir hata skandaldir

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ