Feyza Altun Eşlerinden Mehir İsteyecek Kadınları Hukuki Olarak Uyardı!

Kur'an-ı Kerim'de bir dizi ayette belirtilen "Mehir", bir erkeğin evlilik sırasında eşine verdiği veya vermeyi taahhüt ettiği para veya malı ifade eder.

Bu ayetler, evlenen bir erkeğin kadına mehir verme zorunluluğunu ve bu mehirin zorla geri alınmasının kabul edilemez olduğunu vurgular (Bakara, 2/237; Nisâ, 4/4, 20, 24, 25; Mâide, 5/5).

Bu bilgiler ışığında mehirin, evlilik sürecinde ve sonrasında kadının haklarını korumak ve ona maddi güvence sağlamak amacıyla önemli bir rol oynadığı söylenebilir.

Ancak mehir uygulaması dini nikah ile birlikte gerçekleşir. Avukat Feyza Altun'un gündeminde dini nikah kıymasına ve söz almasına rağmen mehir verilmeyen kadınlar vardı.

Kadınların haklarını koruyan bu uygulamada Altun, "Mutlaka söz almanın yanı sıra mehir senedi yaptırın" diyerek işin hukuki boyutunu hatırlattı.

Altun X paylaşımında eşin, şahitlerin ve imamın imzalayacağı bu senedi saklayın, diye belirtti. Hatta "Tahsil kabiliyeti için ödeme kabiliyeti olan kefiller de isteyebilirsiniz" diye de ekledi.

Medeni Hukuk tarafından tanınmayan mehir, senet yoluyla genel hükümler çerçevesinde genel alacak hükmünde değerlendirilir, diye açıkladı.

Altun "Bir de mehri muaccel mi mehri müeccel mi karar verin. Ayrıntılı yazdırın. Hakkınızı yedirmeyin" diye de uyardı.

İşte o paylaşım:

twitter.com

Kullanıcıların yorumları ise şöyle oldu:

twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com
twitter.com

Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

twitter.com

İlginizi çekebilir:

Aldığı Borç Parayla Saçını Boyatıp Alemlere Akan Kişinin Alacaklısına Yazdığı Mesaj "Yuh" Dedirtti!
Namazı Türkçe Kıldığını Söyleyen Kadın ile Oğlunun Tartışması Kullanıcıları İkiye Böldü
TİP Çankaya Adayı İrfan Değirmenci'nin Seçim Vaadi Kullanıcıların Diline Fena Düştü!

Popüler İçerikler

Ünlü Şarkıcı Kalben'in Evine Yapılan Uyuşturucu Operasyonuna Ait Görüntüler Ortaya Çıktı
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
YORUMLAR

Mehir nedir ya. Mehir yıllarca aynı yastığa baş koyduğun kişinin hakkını yemekten başka bir şey değil. Siz kadınlar bir taşınmaz mısınız da evlenirken teminat istiyorsunuz. Eşitsek kendini taşınmaz olarak görme o zaman.. Medeni kanun evlilik süresince oluşan tüm birikimleri eşit miktarda bölüyor hakkını medeni kanun zaten koruyor. Fazlasını istemek acizlikten öte bir şey değildir. Birde düğünde takılan takılar konusu var tabi kusura bakmayın da evlendiğiniz erkeklerin ailesi yıllar boyunca akrabalarına taktıkları altınları evlatlarının düğünlerinde geri alıyorlar. Kadının biri o takılara çöküp gitsin diye yıllarca takılmıyor o altınlar. Türkiye de kadının özeti işine gelen kısımda eşit, işine gelmeyen kısımda mağdur....

26.03.2024

Ahahahaha LAİK ve SEKÜLER aplam MEHİR peşinde :D:D:D:D:D:D

26.03.2024

bu zamanda kadinlarin hakki oyle guzel yeniyor ki hemde catir catir zaten yorumlara da baktigimda hep erkekler var, kimse kalkipta bana esitlikten bahsetmesin! kac erkek kaldi dunyada kadina merhamet gosteren? feyza hanim gercekten dogru konusmus bir erkek esini seviyorsa zaten mağdur etmez durumu neyse yapar

TÜM YORUMLARI OKU (4)