Fethullah Gülen'in Ölümü Sonrası Yerine Geçecek İsim Belli Oldu: Suat Yıldırım Kimdir?

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in ölümü sonrası yerine kimin geçeceği sorusu gündem olmuş durumda. Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, Fethullah Gülen'in yerine Suat Yıldırım'ın geçmesinin beklendiğini söyledi. 1960'larda Fetullah Gülen ile Edirne'de aynı evi paylaşan Suat Yıldırım, kuruluş yıllarından başlayarak örgüt faaliyetleri içinde yer almış bir isim.

Kaynak: A Haber

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in dün gece saatlerinde öldüğü açıklandı. Gülen'in ölümü terör örgütene yakın kaynaklar tarafından teyit edildi. Gülen'in böbrek yetmezliği ve şeker hastalığının yanı sıra demans hastası olduğu biliniyordu.

Ölüm haberi sonrası "Fethullah Gülen'in yerine kimin geçecek?" sorusu en çok merak edilen konuların başında geliyor.

Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek A Haber canlı yayınından Fethullah Gülen'in ölümü sonrası yerine geçmesi beklenen ismi açıkladı.

Şimşek, "Fetullah Gülen’in yerine geçmesi beklenen Suat Yıldırım diye bir molla. O da kaçak yurt dışında firari. Suat Yıldırım’ın en yaşlı örgüt üyesi olarak onun geçmesi bekleniyor" diye konuştu.

Kaynak

1960'larda Fetullah Gülen ile Edirne'de aynı evi paylaşan Suat Yıldırım, kuruluş yıllarından başlayarak örgüt faaliyetleri içinde yer almış bir isim.

Suat Yıldırım, İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesi'nde 10 milyon lira ödülle 'kırmızı kategori'de yer alıyor.

Gazeteci Ruşen Çakır ise örgütün başına Mustafa Özcan (solda) ve Abdullah Aymaz isimlerinin geçebileceğini öne sürdü.

Ruşen Çakır konuyla ilgili yayınladığı videosunda şunları söyledi: 

'Özcan’ın, finansal konularda etkili olduğu, yapının güçlü şirketlerini yönettiği biliniyor. Ancak Özcan’ın liderlik vasfı daha az. Diğer yandan, Avrupa sorumlusu Abdullah Aymaz, dini otorite olarak öne çıkan isimlerden biri olarak gösteriliyor. Aymaz’ın hareketin ideolojik çizgisini sürdürme çabası içinde olabileceğini belirtiyor.'

Örgütün en zengin yöneticilerinden biri olan Cevdet Türkyolu (sol 1), Fethullah Gülen tarafından "dokunulmaz abi" olarak ilan edilen İsmail Büyükçelebi (sol 2) ve Fethullah Gülen'in yıllarca sohbetlerini örgüt üyelerine duyuran Osman Şimşek'in isimleri de örgüt liderliği için geçiyor.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Hadi buyrun yorumlara 👇

Milyonlarca Dolarlık Para Akışı: Fetullah Gülen'in Ölümü Sonrası 'Yerine Kim Geçecek?' Sorusu!
Fethullah Gülen 83 Yaşında Öldü

Popüler İçerikler

Adalet Bakanı Tunç ve AK Parti'den Yenidoğan Çetesi İçin Açıklama: "Devlet Bebeklerin Ölmesine İzin Vermez"
Mauro Icardi ile Barışan Wanda Nara'dan Çok Konuşulacak Üstsüz Poz!
İlk "FETÖ" Diyen Defne Joy Foster Olmuştu: Ünlü İsmin Melih Gökçek'le Tartışması Tekrar Gündem Oldu
YORUMLAR
21.10.2024

isimleri de veriyor sabah.... eee malum medya işte bir zamanlar kolkola yürüdükleri kişileri iyi tanıyorlar 😀

21.10.2024

başta tayip erdoğanın başı sağolsun , en büyük ortağı ve gönülden destekçisi olan , kendisini siyasete sokan büyüğünü kaybetti.

21.10.2024

isimleri nasıl da NET şekilde verebiliyorlar baksanıza 🤣🤣🤣 çünkü bir zamanlar kol kola... dolaylı itiraf işte 😃

TÜM YORUMLARI OKU (24)