Hac ve umre malzemeleri satan bir esnafa, A Haber muhabiri mikrofon uzattı. Canlı yayınlanan sokak röportajında esnaf, 'Yıllarca burada kan döküldü. İnsanlar öldü. Biz insanların ölmesini istemiyoruz. Gerçek anlamada bir kardeşlik inşa edilmesinden yanayız. 'Türkler ve Kürtler kardeşiz' demekle kardeşlik sağlanmıyor. Hakka hukuka dayalı bir kardeşlik istiyoruz. 'Türkler Kürtler kardeştir' deniliyor ama Kürtlere hiçbir hak verilmiyor. Mesela biz de ana dilinde eğitim istiyoruz. Kürtçenin resmi bir dil olması istiyoruz. PKK silah bıraksın, kendini feshetsin tamam ama bunun karşılığında Kürtler ne elde edecek? Ana dilinde eğitim olacak mı? Kürtçe resmi dil olacak mı?' dedi.
Bunun üzerine A Haber muhabiri, esnafın konuşmasını bölüp 'Terörün sonlanmasın nasıl buluyorsunuz? Terörle bu bölge neler çekti' sorusunu yöneltti.
Esnaf ise 'PKK'nin sebep değil sonuç olduğunu düşünüyorum. Kürt sorunu olduğu için PKK ortaya çıktı. PKK bir sonuçtur. Silahların bırakılmasını ben olumlu görüyorum ama gerçek bir kardeşlik tesis edilmezse bu sorun çözülmez. 'Türkler ve Kürtler kardeştir' demekle kardeşlik tesis edilemez. Hakka hukuka dayalı bir kardeşlik istiyoruz' diye belirtti.
Yaaaa işte böyle kürtçe resmi dil olsun derler, sonra yetmez bize özerklik verin derler, yetmez bize bağımsızlık verin derler yaaaaa işte böylece masal son bulur
Ana dilinde eğitim istiyormuş muş. Sanki kürtler asıldı kesildi, doktor olamadı, savcı olamadı, hakim olamadı, hiçbirşey olamadılar. Yazıklar olsun size. Ne tavizler verildi bunlara kim bilir. Arkadaşalar bakın neler oluyor ülkede izleyin.
Esnaf arkadaş çok güzel bir konuya değindi. Evet pekaka silah bıraktı ama karşılığında ne aldı? 40 yıldan fazladır devam eden bu terör durumu karşılığında hiçbir şey almadan, sadece bahçeli “pekaka silah bıraksın” dedi diye mi bırakıldı?