Ferrari’nin İlk SUV Modeli Purosangue Hakkında 8 Şey

Hem performansı hem de tasarımı ile oldukça dikkat çeken Ferrari'nin ilk SUV modeli hakkında merak ettiklerinizi aşağıda bulabilirsiniz! 👇

1. 0’dan 100’e yalnızca 3.3 saniyede ulaşıyor!

Sürüş dinamiği olarak 200 km/s hıza ulaşana kadar dört çeker, sonrasında ise yalnızca arkadan çeker moda geçiyor ve son hızı 309 km/s.

2. Elektrikle çalışan ve çapraz açılan arka kapıları var.

Alışılmışın dışında gibi görünsede konforlu bir deneyim sunması açısından terse açılan arka kapılar kullanılmış. Bunun yanında konfor odaklı iç tasarım, deri döşemeler, yüksek baş mesafesi ve cam tavan gibi birçok özelliği bulunmakta.

3. Ferrari’nin imzası olan deri ve gerçek karbon fiber kaplamaya sahip!

Spor otomobillerde sıklıkla görülen karbon fiber kullanımı gibi hafifletme yöntemleri uygulanmasının yanında dış hatta da Ferrari'den alıştığımız sportif bir görünüm yaratılmış.

4. Dört adet ısıtmalı elektrikli koltuk bulunuyor.

Kabinde, dört yetişkinin rahatça oturabileceği dört adet ısıtmalı elektrikli koltuk bulunurken şimdiye kadar bir Ferrari'de görülen en büyük bagaja da sahip! Ayrıca bagaj alanını artırmak için de arka koltukları katlanabilir bir şekilde tasarlanmış.

5. Geleneksel viraj denge çubuklarına ihtiyacı yok.

Viraj denge çubuğunun görevi, virajları dönerken aracın yana yatmasını ve savrulmasını önlemektir. Ayrıca Purosangue, zorlu sürüş sırasında sürüş yüksekliğini 0,4 inç azaltarak eğilebilir.

6. Merkezi bir dokunmatik ekrana sahip değil.

Alışılagelen Ferrari modellerinden farklı bir otomobil olarak karşımıza çıkan Purosangue'nin iç mekanında merkezi dokunmatik bir ekran yerine hem sürücü hem de yolcu için iki ayrı geniş ekranlı multimedya kullanılmış.

7. Diğer SUV modellerine göre üstünlüğünü kanıtlayan V12 motorunun gücüne sahip!

Purosangue 725 beygir gücüne, 716 Nm tork üreten ve dakikada 8.250 devir çeviren atmosferik 6.5 litrelik V12 motora sahip. Ayrıca benzersiz bir sürüş keyfi için Ferrari'nin doğal emişli V12'si düşük devirlerde mümkün olan en yüksek miktarda torku üretmek üzere tasarlandı ve bu sayede düşük devirlerde bile %80 tork sağlayabiliyor.

8. "Her şey iyi hoş ama fiyatı ne kadar olacak?" diye merak edenler için;

Ferrari Purosangue fiyatı 400 bin dolar olarak açıklandı. Ülkemizde ise vergiler hariç 7.3 milyon TL gibi bir fiyata denk gelirken tahmini olarak vergilerle beraber 30 milyon TL’ye yakın bir fiyatı olacaktır.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!