Fenerbahçe İsmail Kartal'a Haksızlık mı Etti? Mourinho'nun Performansı Geçen Seneye Kıyasla Ekside

Fenerbahçe'nin kendisinden tarihi başarılar beklediği Mourinho, sarı-lacivertli kulüpteki kariyerine iyi başlayamadı. Dünyaca ünlü Portekizli teknik adamın şu ana kadarki performansı, geçtiğimiz sezon takımın başında bulunan İsmail Kartal'ın yanına bile yaklaşamadı. (TransferMarkt)

Jose Mourinho, büyük umutlarla göreve getirilmişti. Beklenen çıkış yakalanamadı.

2023-2024 sezonunu İsmail Kartal'la kapan Fenerbahçe, şampiyonluk gelmeyince çareyi hoca değişikliğinde bulmuştu. Aziz Yıldırım'ı sandıkta yenen Ali Koç, takımı Mourinho'ya emanet etmişti. Portekizli çalıştırıcı ve sarı-lacivertli yöneticiler, gelecek adına oldukça iddialı sözler sarf etse de Şampiyonlar Ligi'nden elenme, ezeli rakip Galatasaray'la puan farkının açılması, 'istifa' seslerini beraberinde getirdi.

Gözler, İsmail Kartal'ı aramaya başladı.

Sarı-lacivertli takım, şu an herhangi bir kulübü çalıştırmayan 63 yaşındaki teknik adamla geçtiğimiz sezon ilk 14 resmi maçının tamamını kazanmıştı. Kartal önderliğinde ortaya koyulan hücum performansı da taraftarlardan tam not almıştı.

Aradaki fark çok büyük.

Mourinho’nun Fenerbahçe’si ise ilk 14 maçta 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak, 2 puan ortalamasını tutturdu. Yaşanılan puan kayıpları, Kanarya'yı zirveden bir hayli uzaklaştırdı. Yeni transferlerden gelmesi beklenen katkı da eksik kaldı.

Real Madrid'in Önündeki Dört Maç Arda Güler'in Gelecek Kararında Etkili Olacak!
Nuri Şahin'den Teknik Direktörlüğünü Sorgulayan Sergen Yalçın'a Kapak Gibi Cevap!
Mauro Icardi ile Barışan Wanda Nara'dan Çok Konuşulacak Üstsüz Poz!

Popüler İçerikler

Yeşim Salkım, Vural Çelik'in Ölümünün Ardından İğneyi Televizyon Sektörüne Batırdı!
Ölüm Haberiyle Hepimizi Şoke Eden Avrupa Yakası'nın Kubilay'ını İlk Kez Bu Sahne ile Tanımıştık!
Arka Sokaklar, Narin Güran Olayını İşleyerek İzleyiciden Tam Not Aldı