Fenerbahçe Finalde! Galatasaray Odeabank 75-82 Fenerbahçe

Spor Toto Basketbol Ligi Play-off yarı finali serisi 4. maçında Galatasaray Odeabank'ı 82-75 mağlup eden Fenerbahçe durumu 3-1'e getirerek finale yükseldi. Fenerbahçe finalde Darüşşafaka Doğuş'u eleyerek finale yükselen Anadolu Efes'in rakibi oldu. Öte yandan Fenerbahçe, Galatasaray'ı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 10 maç sonra mağlup etmiş oldu.

Spor Toto Basketbol Ligi play-off yarı final serisi 4. maçında Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi.

Galatasaray Odeabank'a verilen 2 maçlık ceza nedeniyle seyircisiz oynanan mücadeleyi Fenerbahçe, 82-75 kazanarak Spor Toto Basketbol Ligi'nde finale yükseldi.

Maçta Sarı-Lacivertli ekip, ikinci yarıdaki geri dönüşüyle galibiyete ulaşırken Bobby Dixon 18, Melih Mahmutoğlu 16, Ekpe Udoh 12, Jan Vesely 11 sayı attı. Sezona nokta koyan Galatasaray Odeabank ise ilk yarıyı 47-37 önde kapatmasına karşın ikinci yarıda rakibinin geri dönüşüne engel olamadı. Sarı-Kırmızılılar'da Stephane Lasme, Sinan Güler ve Errick McCollum 15'er sayıyla oynarken, Chuck Davis 12, Vladimir Micov 13 sayı kaydetti.

Seride daha önce oynanan karşılaşmalarda Fenerbahçe 2 kez 93-79 ve 80-55'lük skorlarla galip gelmişti. Galatasaray Odeabank ise 65-63 galip gelerek sadece 1 maçı kazanabilmişti.

Ligde şampiyonluk serisi Darüşşafaka Doğuş'u eleyerek finale yükselen Anadolu Efes ile Fenerbahçe arasında oynanacak. Serinin ilk maçı ise 3 Haziran Cuma günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda başlayacak. Seride 4 galibiyete ulaşan takım şampiyon olacak.

Maçın içinde kısa bir tartışma yaşayan Ataman ve Obradovic maç bitiminde sarıldılar

Maçın bitimine doğru Obradovic ve Ergin Ataman kısa bir tartışma yaşamıştı. Daha sonra Ergin Ataman maçın ardından röportaj veren Obradovic'in yanına gidip onu tebrik etti ve kısa bir konuşma yaptı. NTV Spor'a röportaj veren Ataman, o konuşmada Obradovic'i tebrik ettikten sonra ironi olarak '4 yıl sonra beni bu atmosferde yenebildin' dediğini ifade etti.

Obradovic: İki antrenörün düşünce farklılıkları oldu

Maçın iki devresinin birbirinden çok farklı olduğunu dile getiren Obradovic, ilk yarıda hem savunmada hem de hücumda çok fazla yanlış karar verdiklerini belirterek, 'Galatasaray Odeabank gibi bir takıma böyle bir avantaj verirseniz sizi cezalandırırlar. İkinci yarıda hem hücumda hem de savunmada tamamen farklı oynadık. Play-off zamanı 48 saatte bir maç oynandığı için daha zor bir dönem oluyor. Oyuncularımı finale kaldıkları için tebrik ediyorum.' diye konuştu.

Obradovic, maç sonunda Galatasaray Başantrenörü Ataman'la aralarında geçen diyalogla ilgili bir soru üzerine ise, 'Hiç bir şey olmadı. İki antrenörün düşünce farklılıkları oldu.' diye görüş belirtti.

Fenerbahçe finalde

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Maçın ardından Fenerbahçe'nin resmi Twitter hesabından Galatasaray'a Euroleague göndermesinde bulunuldu

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu ise, geçtiğimiz gün oynanan maça göndermede bulunarak bu paylaşımı yaptı

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Fenerbahçe'nin sosyal medyadan yaptığı göndermelere Galatasaray'dan cevap gecikmedi

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR

O tüküren itlere de kapak olsun.

Pasif Kullanıcı
31.05.2016

Can güvenliğimiz sağlandığı sürece galatasarayı yenmekte birşey yok zaten. Sevinmedik bile.

31.05.2016

finalde yine kaybeder:)

TÜM YORUMLARI OKU (15)