Fenerbahçe 73-74 Torku Konyaspor

Spor Toto Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe, evinde Torku Konyaspor'a 74-73 kaybetti.

Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da oynanan karşılaşmaya Fenerbahçe, Ekpe Udoh, Jan Vesely, Nikola Kalinic, Bobby Dixon ve  Luigi Datome ilk beşiyle başladı. Maça iyi bir başlangıç yapan Sarı-lacivertli takım, agresif savunmasıyla rakibin sayı bulmasını güçleştirirken hücumlarını da sayılarla süsledi ve skoru 10-2’ye getirdi. Çeyreğin kalan bölümünde de Torku Konyaspor'a oranla daha iyi bir performans sergileyen Fenerbahçe çeyreği 18-11 önde bitirdi.

İkinci çeyreğin başlarında da etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe, ikinci bölümde ise pota altında etkisiz kalınca Zeljko Obradovic, çeyreğin bitimine 3 dakika 39 saniye kala mola aldı. Ev sahibi ekip, mola sonrası 24-24’te eşitlenen mücadelede Pero Antic’in üçlüğü ve isabetli serbest atışları ile Ekpe Udoh’un sayılarıyla bulduğu 7-0’lık seri sonucu skoru 31-26’ya taşıdı ve soyunma odasına bu skorla gitti.

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci yarıda fark 2 sayıya indikten sonra Ekpe Udoh’un basketi skoru 37-33’e yükseltti. Jan Vesely’nin 4 sayılık serisiyle 41-33’e taşınan skor , Ekpe Udoh’un basket faulüyle çift hanelere çıktı: 44-34. Karşılıklı sayılarla devam eden çeyreği önde bitiren taraf 54-51’lik skorla Fenerbahçe oldu.

Jan Vesely’nin sayısıyla başlayan dördüncü periyotta Torku Konyaspor'un sayıları sonucu skor 55-57’ye geldi. 57-57’de eşitliği yakalayan Fenerbahçe, Torku Konya’da Tucker’ın üçlüğüne sayısına engel olamayınca skor farkı 3’e çıktı (57-60). Brazelton’ın basket faulüyle skorun 57-63’e geldiği karşılaşmada Bobby Dixon’ın üçlüğü farkı 3 sayıya indirdi. 

Karşılıklı sayılarla devam eden mücadelede Kostas Sloukas ve Nikola Kalinic’in isabetli serbest atışlarıyla fark 3 sayıya indi: 69-72. Maçın bitimine 50 saniye kala Kostas Sloukas’ın basketiyle skoru 71-72’ye getiren Fenerbahçe, müthiş bir çekişmeye sahne olan son bölümde Bobby Dixon’un turnikesiyle 73-72 öne geçti. Kalinic’in 3 sayı bölgesinden son saniye faulü sonucu 3’te 2 atan Tucker’ın 2 isabetli atışı, skoru 73-74’e getirdi ve maçı Torku Konyaspor bu skorla kazandı.

Popüler İçerikler

Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?