Kendinize cesaretle “Niçin çalışıyorum?” sorusunu sorup, yine tüm cesaretinizle yanıt verebiliyor musunuz? Bizler bu soruyu genellikle şöyle sorarız: “Niye çalışıyorum ki?” Bu küçük biçim değişikliği önümüze bambaşka bir anlam koyar; çünkü beraberinde pes etmişliği, vazgeçmişliği, gereksizliği, mutsuzluğu, bıkmışlığı, umutsuzluğu ve tükenmişliği getiriyor.
Büyük düşünürlerin de görüşleri ışığında konuya daha yakından bakalım.👇🏼
Türk Dil Kurumu mutluluk tanımı;“Bütün özlemlere eksiksiz ve sürekli olarak ulaşılmaktan duyulan kıvanç durumu.'' Anlamından da anlaşılacağı üzere sadece bir yanılsama ve aldanma durumu olan mutluluk yoktur, olsa bile bir simülasyon olabilir. Dolayısıyla Schopenhauer'un söylediği gibi, dünya ve hayat mutluluk için tasarlanmamıştır ve mutluluk ancak ve ancak bir aldatmacadır.
sıfır yorum pee... her bi siki bilen yurdum insanları nerde
mutluluk avucunda tuttuğun bir kuş gibidir diye düşünüyorum. onu kaçırmamak için sıkarsın fakat bu sefer de onu öldürürüm diye gevşetirsin ya hani işte öyle. mutluluğu da elde edince hep bir ürküntü içerisinde aman bozulcak mutluluğum diye korkarız hep endişe içerisinde oluruz. ama mutsuzluk öyle mi mutsuz oldum mu insan her şeyden geçmiş, hiç bişeyden de korkmaz durumda olur. bu da benim bakış açım