Felaketlerin Üst Üste Geldiği 2020 Yılının İlk Yarısında Tüm Dünyada Neler Oldu?

Göz açıp kapayıncaya kadar 2020'nin yarısına geldik...Bakalım bugüne kadar dünyada neler yaşanmış.

Acısıyla tatlısıyla ama çoğunlukla kötü olaylar yaşadığımız 2020 yılını yarı ettik. Bu sürede dünyada neler yaşandı hep birlikte bakalım:

1. 2019'a kötü başlamıştık...2018 yılının Eylül ayında Avustralya'da başlayan yangın kontrol altına alınamayınca 6 milyondan fazla hektar orman yandı ve yarım milyardan fazla hayvan hayatını kaybetti.

Detaylar:

Avustralya’daki Yangının Ne Kadar Ciddi Boyutlarda Olduğunu Gösteren Paylaşımlar

2. Avustralya'daki yangın kontrol altına alınamayınca kuraklıkla mücadele eden Güney Avustralya'da su kaynaklarını tükettiği gerekçesiyle yaklaşık 10 bin yabani devenin helikopterlerden ateş edilerek itlaf edilmesine karar verildi.

Detaylar:

Gerekçe Su Kaynaklarını Tüketmeleri: Avustralya'da 10 Bin Deve Helikopterlerden Vurularak İtlaf Edilecek

3. ABD'den Bağdat'a yapılan hava saldırısında İran Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani ve Haşd-i Şabi komutanı Ebu Mehdi el Mühendis'in öldürüldü.

Detaylar:

ABD'den Bağdat'a Hava Saldırısı: İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani Öldürüldü

4. Tansiyon arttı...İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin Irak'taki el Esed Hava Üssü'nü onlarca balistik füze ile vurduğunu açıkladı.

Detaylar:

İran, ABD Üslerini Vurdu | Yaşanan Tüm Gelişmeler

5. İran'da Ukrayna Havayollarına ait yolcu uçağı kalkıştan bir süre sonra düştü, 176 yolcu hayatını kaybetti.

İran'da Ukrayna Havayollarına Ait Yolcu Uçağı Düştü: 176 Kişi Hayatını Kaybetti

6. Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle İngiliz Kraliyet ailesi üst düzey görevlerini bırakma kararı aldılar.

Kraliyet Ailesi Karıştı! Prens Harry ve Eşi Düşes Meghan Markle İngiliz Kraliyet Ailesi Üst Düzey Üyeliklerini Bıraktılar

7. 2020'nin en büyük felaketi...Çin'in Wuhan kendinde ortaya çıkan ve başta tanımlanamayan bir virüs olan Kovid-19 dünyaya yayılmaya başladı.

Detaylar:

Çin'de Ortaya Çıkan Gizemli Virüs Dünyaya Yayılmaya Başladı: Uçaklar Kontrol Ediliyor, Havalimanları Alarmda

8. Los Angeles Lakers'ın basketbol tarihine adını altın harflerle yazdıran efsane basketbolcusu Kobe Bryant'ın ve kızı 13 yaşındaki Gianna Bryant California'da helikopter kazasında hayatını kaybetti.

Detaylar:

NBA Efsanesi Kobe Bryant, Helikopter Kazası Sonucu Hayatını Kaybetti...

9. Sınır kapılarının açıldığı yönündeki haberler sonrası Avrupa'ya geçme hayalleriyle Yunanistan'a akın eden Suriyeliler burada sert müdahalelerle karşılaştılar.

Yunanistan Sahil Güvenlik Teknesinin İçinde Çocukların da Bulunduğu Mülteci Botunu Batırmaya Çalıştığı Korkunç Anlar!

10. Ukrayna'da bulunan ve milyonlarca kişinin hayatını olumsuz etkileyen Çernobil Nükleer Santrali'nin çevresindeki radyasyon seviyesi orman yangını sebebiyle 16 kat arttı.

Detaylar:

Bir Kötü Haber Daha: Çernobil'de Radyasyon Seviyesi 16 Kat Arttı

11. 11 Nisan tarihinde Dünya Sağlık Örgütü, Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tıp koronavirüsü küresel salgın yani 'pandemi' ilan etti.

Dünya Sağlık Örgütü Koronavirüsünü 'Küresel Salgın' İlan Etti

12. ABD'nin Minneapolis kentinde elleri kelepçelenerek yüz üstü yere yatırılan George Floyd 'Nefes alamıyorum' demesine rağmen polisin sert müdahalesi nedeniyle hayatını kaybetti.

Detaylar:

Tüm Dünyanın Tepki Gösterdiği George Floyd Cinayetinde Yaşanan Olayın Nasıl Gerçekleştiğini Anlatıyoruz

13. George Floyd'un öldürülmesinin ardından ABD'de geniş çapta protestolar düzenlendi. Binlerce göstericiye polis biber gazı, plastik mermi ve ses bombalarıyla karşılık verdi.

ABD'de Gözaltına Alınırken Hayatını Kaybeden George Floyd İçin Halk Sokağa Döküldü: 'Siyahileri Öldürmeye Son Verin'

14. Elon Musk'a ait SpaceX şirketinin, NASA astronotları Doug Hurley ve Bob Behnken'i Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) götüren uzay aracı başarıyla fırlatıldı.

Detaylar:

NASA Astronotlarını Taşıyan SpaceX'in Uzay Aracı Başarıyla Fırlatıldı 🚀

Popüler İçerikler

Sinan Ateş'in WhatsApp Mesajları Ortaya Çıktı: "Beni Öldürmeye Karar Vermiş Arkadaşlar Ömer Abi"
Apartmanın Bodrumunda Cinsel İlişkiye Girerken Yakalanan Çift, Ev Sahibini Dövdü!
Diyanet, "Karalamalara Rağmen" Diyerek Duyurdu: Din Adamlarına Güven Oranı Açıklandı
YORUMLAR

Bu zulümler tacizlere, tecavüzler, hayvan katliamları, doğa katliamları, savaşlar, ırkçılık, cinayetler, çocuklara taciz tecavüzler, kadın erkek çocuk ticareti, organ ticaretleri, fuhuşlar ve daha nice kötülük devam ederse başımıza bunlardan daha kötü şeyler gelecek, etkiye tepki denen bir şey var evrene yaptığımız her kötülük bize aynı şekilde geri dönecek, dünya artık yobazlaşıyor ilerleme kaydedecekken sürekli geriliyoruz, eski kavimlerin kötülüklerinden bahsediyoruz ama biz daha kötüyüz, ey insan oğlu şu yaptıklarından bir ders al yoksa sonumuz çok kötü olacak...

02.07.2020

Yapacağın habere tüküreyim ne kadar ciddiyetsiz ve ilgisiz yapmışsınız bu haberleri aq 1- 2020 olacak Ayrıca İranda düşen Ukrayna uçağı teknik sebeplerle değil İRAN TARAFINDAN düşürüldü. İran bile bunu açıkladı aq salakları

Pasif Kullanıcı
02.07.2020

neye inanırsanız inanın doğada bir denge var yapılan her yanlış bize geri dönecek. artık dünya bu kadar nüfusu kaldırmıyor

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ