Felaketi Fırsata Çeviriyorlar: Elazığ'da Deprem Sonrası Kira Fiyatları 2 Katına Çıktı

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki depremin vurmasıyla birçok evin yıkılıp, hasarlı olması nedeniyle kullanılamaz hale geldiği Elazığ’da, konut sıkıntısı yaşanmaya başladı. Geçici olarak çadır, okul, cami, spor salonları ve misafirhanelerde kalanlar da kiralık ev aramaya başladı. Ancak, ev bulmanın neredeyse imkansız olduğu kentte fırsatçılık yapan birçok ev sahibi, yoğun talebin ardından kira fiyatlarını 2 katına çıkardı. 

DHA'da yer alan habere göre, artan talebin ardından kentteki kiralık evlerin fiyatı da bir anda 2 katına yükseldi. Daha önce semtine ve metre karesine göre 700 ile 1500 lira arasında değişen fiyatlar bir anda 1500 ile 2 bin liraya yükseldi.

Talebin artmasıyla yükselen kira fiyatlarına tepki gösteren depremzedelerin birçoğu kış mevsiminde açıkta kalmamak için bu durumu mecburen kabullenmek zorunda kaldı.

Kiralık ev bulunmuyor

Depremzedeler, bu durum karşısında kabul ettikleri yüksek fiyatlara karşın ev bulmakta zorlanıyor. Birçoğu sokaklarda ev arayanlar, iki katına çıkan kiralara razı olmalarına rağmen ev bulamadıklarını ifade ediyor.

"Depremden sonra bir de fırsatçılar yüzünden mağdur duruma düştük"

Emlakçıları dolaştıklarını ve sonuç alamadıkları için sokak sokak kiralık ev aradıklarını anlatan bir depremzede, 'Deprem öncesi 700 lira olan eve şimdi 1.500 lira istiyorlar. Bin lira olan ev için de 2 bin lira talep ediyorlar. Depremzedelere yardım etmek yerine bu durumu birçok ev sahibi maalesef fırsata çevirdi. Depremden sonra bir de fırsatçılar yüzünden mağdur duruma düştük' dedi.

"Hepimiz fırsatçılardan şikayetçiyiz ve önüne geçilmesini istiyoruz"

Ev sahiplerinden insaflı olmasını isteyen vatandaşlar, yetkililerin de bu duruma el atarak önlem alması talebinde bulundu.

Sokak sokak ev aradıklarını kiraların 2 katına yükseltilmesine rağmen başlarını sokacak yer bulamadıklarını anlatan başka bir depremzede, 'Deprem nedeniyle mağdur olduk. Şu an birçoğumuz çadır ya da spor salonu, okullarda kalıyoruz. Çok şükür yardımlarla karnımız doyuyor, devletimiz bize bakıyor. Ama fırsatçılar kiraları arttırdığı için ev bulamıyoruz. Hepimiz fırsatçılardan şikayetçiyiz ve önüne geçilmesini istiyoruz' dedi.

"Bazı ev sahipleri kiraları daha düşürdü veya bedava olarak depremzedelere tahsis etti"

Her gün yüzlerce kişinin emlak bürolarına gelerek ya da telefonla kendilerini arayarak ev istediğini belirten Albayrak, 'Buna rağmen insanların taleplerine yetişemiyoruz' dedi.

Kentte depremde yıkılan bina sayısının az olmasına rağmen hasarlı bina sayısının 600 civarında olduğunu anlatan Albayrak, 'Hasarlı binalar yıkılmaya başlandığı için vatandaşlar kiralık daire aramaya başladılar. Ne yazık ki bu durumu bazı arkadaşlar fırsata çevirdiler. Deprem öncesi 800 TL olan evler 1.500 TL olmuş durumda. Ev sahipleri maalesef böyle fiyat veriyorlar. Birçok kişi maalesef bu durumdan nemalanarak kiraları iki katına çıkardı. Bazı ev sahipleri kiraları daha düşürdü veya bedava olarak depremzedelere tahsis etti. Ancak, büyük çoğunluğu bunu fırsata çevirip kiraları yükseltti' diye konuştu.

Popüler İçerikler

Eski Bakan Işın Çelebi'den Fenerbahçe'ye Sert Yanıt: ''Devletin İmkanlarını Kullanıp ‘Yapı’ Diyemezsin''
Çanakkale'de AK Partili Belediyenin Tepki Çeken Atatürk Afişi Kaldırıldı!
Apar Topar Çıkarılmışlardı: Kızılcık Şerbeti'nde Giray ve Heves Ayrılığının Gerçek Nedeni Ortaya Çıktı
YORUMLAR
29.01.2020

soran olursa müslüman memleketiz

29.01.2020

İşte Türkiye’nin gerçek yüzü. Bi esnaf batsa diğeri malına ucuza çökmek için uğraşır, deprem olsa olmayan malın fiyatı 3’e 5’e katlar. Bunlar bizim gerçeğimiz. Vicdan, insaf, halden anlama, yardımcı olma fln hikaye. Bunu yaşayanın eline fırsat versen o da diğerine aynı fırsatçılığı yapar. Bu yüzden biz neyiz ki bizi yönetenler ne olsun. Toplumu yansıtıyor her yönetim. Denir ya mal bu, mal bozuk. Ahlaksız olduktan sonra dindar olsan ne, 5 vakit namaz kılsan ne. Çürümüş bi toplum bizimki...

29.01.2020

işte türkiye'nin gerçek yüzü.. bunlar müslüman cennete gidecekler..

TÜM YORUMLARI OKU (29)