Federer Yarı Finale Yükseldi

ATP İstanbul'da Daniel Gimeno-Traver'le çayrek final maçında karşılaşan dünya 2 numarası Roger Federer, rakibini 3 sette yendi ve yarı finalist oldu.

Dünya turu kapsamında İstanbul'da devam eden ATP İstanbul Açık Tenis Turnuvası'nda 1 numaralı seri başı Roger Federer, Daniel Gimeno

Özellikle ikinci seti heyecan fırtınası şeklinde geçen maçın ilk setinde Federer 1 servis puanı kırdığı ama uzatmaya giden seti 7-6 kazanıp karşılaşmada 1-0 öne geçti.

https://twitter.com/TennisTV/status/594114129218170880

Karşılaşanın ikinci setine Gimeno-Traver üstün başladı. Oyunlarda 3-1 öne geçen Gimeno-Traver'e karşı 1 oyun alan Federer sonraki 2 oyunu kaybetti ve 5-2 geriye düştü. Ancak oyunun bunden sonraki bölümünde üstünlüğü ele alan Federer üst üste 3 oyunu alıp durumu 5-5'e getirdi. Karşılıklı alınan birer setin ardından bir kez daha uzayan karşılaşmayı Gimeno-Traver son bölümde iyi bir oyun sergileyerek 7-6 aldı ve maça dengeyi getirdi.

Federer bu sette 8 kez yakaladığı servis kırma şansından sadece 1'ini değerlendirdi.

https://twitter.com/TennisTV/status/594129231229091842

Son sette ise Federer oyuna ağırlığını koyan taraf oldu. Final setini 6-3 kazanan İsviçreli tenisçi maçı da 2-1 kazandı ve yarı finalde Schwartzman'ın rakibi oldu.

Maçın sonunda önce Federer, ardından da onu çok zorlayan Daniel Gimeno-Traver seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

Federer maçtan hemen sonra yaptığı açıkalmada 'Maçı 2 sette de kazanabilirdim ama rakibim gerçekten iyi oynadı. Böyle bir maçı kazanmış olmak benim özgüvenimi de arttırıyor' dedi.

Eurosport

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı