FED Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak? FED Aralık Ayı Faizleri Yükselecek mi?

Türkiye’de Merkez Bankası’nın faiz indirimleri sonrası dolar hızla yükselmiş, hükümet de yeni ekonomi modeline geçtiklerini duyurmuştu. Ancak doların 14 liranın üstüne çıkması, özellikle market fiyatlarında inanılmaz hızlı yükselişe neden oldu. Vatandaşlar markete gitmeye korkar hale geldi. Ekonomi piyasaları, Merkez Bankası’nın 16 Aralık’ta açıklayacağı faiz kararı kadar, FED’in yapacağı açıklamayı da bekliyor. Amerika Merkez Bankası (FED) faiz kararını bu hafta içinde açıklayacak. İşte FED faiz kararı ile ilgili detaylar…

Tüm dünyanın gözü FED’in açıklayacağı faiz kararında. Dolar, Türk Lirası karşısında FED’in alacağı faiz kararı ile yine yükselişe geçebilir. Türkiye’de tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkan doları yakında etkileyecek FED kararları da merakla bekleniyor.

FED Faiz Toplantısı Ne Zaman Olacak?

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl içinde gerçekleşecek son toplantısı, 14-15 Aralık 2021 tarihlerinde yapılacak. Böylece yılın son toplantısında 2022 yılının ilk aylarını etkileyecek faiz kararı da belli olacak.

FED Faiz Kararı Ne Olacak?

FED'in vereceği faiz kararıyla birlikte dövizdeki hareketliliğin nasıl şekilleneceği merak ediliyor. Son toplantının ardından yapılan açıklamada ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bırakırken, aylık 120 milyar dolarlık varlık alım programında 15 milyar dolarlık azalışa gidileceğini duyurmuştu.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası Aralık Ayı Faiz Karar Ne Zaman Açıklanacak? Faizler Düşecek mi?

Popüler İçerikler

Şova Devam! Dilan Polat Kocası Engin Polat'ın Namaz Kılmaktan Moraran Dizlerini Gösterdi
Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı
MasterChef'te Şef Mehmet Yalçınkaya'nın Yaptığı İmza Tabak Dalga Konusu Oldu!