Fazla Vakti Olmayanlara Gelsin: 90 Dakikadan Daha Kısa Süren Farklı Türlerde 15 Film

Hem uzun saatler sürüp içi baymayacak hem de güzel vakit geçirtecek filmler için buyurun bakalım...

Not: Film açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır.

1. My Neighbor Totoro - Komşum Totoro (1988)

Komşum Totoro'da anneleri, isimlendirmeyen ve uzun süreli bir hastalığa yakalandığında ona daha yakın olmak için yattığı hastanenin yakınındaki eski bir eve taşınmak isteyen iki küçük kız, bir profesör olan babalarını da ikna edip bu kırsal yere taşınırlar. Küçük kızlar Satsuki ve Mei zamanla evin içerisinde onlarla birlikte yaşamakta olan, bazı varlıkların olduğunu fark ederler. Bu varlıklardan bir şekilde kurtulduklarında, evlerinin karşısındaki ormanda karşılaştıkları büyüleyici varlıklar iki kardeşi büyülü bir dünyanın içerisine sürüklerler.

2. Before Sunset - Gün Batmadan (2004)

Gün Batmadan, ilk karşılaşmalarının ardından 9 yıl sonra yeniden bir araya gelen Jesse ve Celine'in hikayesini anlatıyor. Jesse Amerikalı bir yazardır. Celine ise tipik bir Fransız kadınıdır. Bir gün Avrupa raylarında, Budapeşte'den Viyana'ya doğru yola çıkan bir trende karşılaşırlar. Birbirleriyle konuşacakları çok şey vardır. Konuşurlar da, ancak bunların hepsi bu yolculukla sınırlı kalmak durumundadır. Dokuz yıl sonra yeniden bir araya gelirler. Yine sadece birkaç saatleri vardır. Ancak yine konuşacak çok fazla şeyleri vardır.

3. What We Do in the Shadows - Aylak Vampirler (2014)

Bir belgesel ekibi, hayatlarına zarar gelmeyeceğinin garantisiyle birlikte vampirlerin yaşadığı bir eve konuk olma fırsatı yakalar. Bu evde Viago, Vladislav ve Deacon isimli üç vampir yaşamaktadır. Bütün dertleri oldukça sıradandır; hatta yalnızca beslenme alışkanlıkları normal insanlardan farklıdır. Belgeselciler, vampirlerin gündelik hayatlarını en ince detaylarına kadar belgelemenin peşine düşerler. Bu dünyada vampir olmak hayata devam etmek tahmin edilenden daha zordur.

4. Zombieland (2009)

Ruben Fleischer’ın yönetmenliğini üstlendiği korku komedi türünde bir zombi filmi. Bir grup bozulmamış insan, zombilerin ele geçirdiği dünyada hayatta kalmaya çalışıyor...

5. Fruitvale Station - Son Durak (2013)

Birkaç siyahi genç, San Francisco kentinin Oakland bölgesinde yer alan Fruitvale adlı BART geçiş istasyonunda protesto eylemi yaparlar. Polisler tarafından geri püskürtülmeye çalışılan eylemcilerin sesi, duyulan birkaç el silah atışıyla kesilir. Sonrasında 22 yaşında olan ve Area Körfezi bölgesinde yaşayan Oscar ile karşılaşırız. Dünya henüz Noel arifesindedir, fakat Oscar, Hayward'da işleri yoluna koymakla mücadele etmektedir. 2008'in son gününde yanında ailesi, arkadaşları, düşmanları ve hatta tanımadığı yabancıları alarak 'sınırları' geçecektir. Oscar'ın gidişi ise sadece ailesi ya da yakınlarını değil, tüm Amerika'yı derinden sarsacaktır.

6. Frances Ha (2012)

Bir dans topluluğunda çıraklık yapan 27 yaşındaki Frances, pek de parlak bir kariyere sahip olmayan bir dansçıdır. Tam anlamıyla istikrarlı bir işe sahip olmayan Frances'in tek hayali çalıştığı bu şirketin daimi çalışanı olabilmektir. Öte yandan kendi jenerasyonundakiler gibi birçok farklı işe atılmakta ancak hiçbirinde tam anlamıyla başarılı olamamaktadır. Frances'i tam anlamıyla anlayan tek kişi ise aynı daireyi paylaştığı Sophie'dir. Ne var ki Sophie'nin hayallerindeki şehre taşınacak olması ilişkilerini sarsacak; Frances'in 'gerçek hayat ve sorumluluklar' gerçeğiyle tanışmasına neden olacaktır.

7. Hunger - Açlık (2008)

IMDb: 7,5

Mahkumların battaniye ve yıkanmama eylemleriyle ilerleyen direnişleri, altı hafta süren açlık grevi ile doruğa çıkıyor. Hayatı mücadele ile geçmiş Bobby Sands’ın kendi vücudunu yaşamının son savaş alanı olarak addetmesiyle yaşanan dramatik süreç muazzam bir etkileyicilikle gözler önüne seriliyor.

8. Eighth Grade - Sekizinci Sınıf (2018)

Kayla ortaokul son sınıfta okuyan bir öğrencidir. Liseye geçişini sağlayacak olan dönem sonu yalnızca 1 hafta uzaktadır. 1 hafta sonra ortaokul hayatı bitecek ve yepyeni bir sayfa açılmış olacaktır. Ancak bu hayat değiştiren deneyime ulaşabilmek için genç kızın 1 hafta daha bu kabus gibi ortaokul hayatına katlanması, sorunlarla başa çıkması ve dayanıklı olması gereklidir.

9. The Squid and the Whale - Mürekkep Balığı ve Balina (2005)

Başarılı bir akademisyen ve yazar olan Bernard'ın hayatı karısı Joan'ın kendindeki yazarlık yeteneğini keşfetmesi ile altüst olur. Kıskançlık krizleri yaşamaya başlayan çiftin boşanma kararı alması ise Berkman ailesinin genç fertleri Frank'le Walt'un hayatını altüst edecektir. Joan küçük oğlunun tenis hocası ile flört etmeye başlarken, Bernard'ta 16 yaşındaki oğlunun ilgi duyduğu öğrencilerden birine göz koymuştur. Aniden alınan boşanma kararı aile bireylerinin birbirlerini tekrar değerlendirmesine yol açacaktır.

10. Sexy Beast (2000)

'Sexy Beast', ılıman iklimiyle maruf İspanya ile, 'üzerinde güneş batmayan imparatorluk' Büyük Britanya arasında mekik dokumak durumunda kalacak olan Gary Dove'un hikayesidir. Filmde, Gary Dove'u İspanya’daki bir cennet köşesinde, yazlığına taşınmış, çok sevdiği karısıyla birlikte mutlu bir yaşam sürerken izleyeceğiz... Ancak bu 'yazlık zamanları', kasabaya gelen, Gary’nin gangster arkadaşı John Logan yüzünden altüst olacak ve tüm keyifleri bozulacaktır. John, Gary’yi büyük bir soygun için Londra’ya dönmeye ikna etmeye çalışır. Buna karşı çıkan Gary, John ile mücadele etmeye çalışsa da başarısız olur ve sevdiği kadını korumak adına soyguna iştirak etmeyi kabul etmek zorunda kalır.

11. Easy A - Adı Çıkmış (2010)

Nathaniel Hawthorne’in Türkiye’de de yayınlanmış olan kitabı 'Kızıl Damga'nın Amerika’da bir lisede geçen modern bir uyarlaması gibi duran filmde, bir kızın okulun içinde cinsel olarak uğradığı iftira ve dedikodulardan sonra başından geçen komik olaylar anlatılıyor. Fakat bu sefer iftiralar ve dedikodular onu daha popüler ve maddi açıdan da iyi bir seviyeye taşıyor...

12. Safety Not Guaranteed - Zaman Yolcuları (2012)

Seattle’da çıkan aylık bir derginin 3 çalışanı, gazetede sıra dışı bir küçük ilan görür. 'Zaman yolculuğu yapacak eş aranıyor' başlıklı ilana şüphecilik yaklaşan gençler, bu çılgın ilandan iyi bir haber çıkacağına inanarak ilan sahibi Kenneth’in peşini düşerler. Gizemli bir adam olan Kenneth, sıradan bir süpermarket çalışanı gibi görünmekle, aşırı paranoyaktır ve zaman yolculuğunun sırrını çözdüğünü iddia eder. Yakın zamanda yeni bir yolculuğa çıkmak için de hazırlıklarını tam gaz sürdürmektedir. Ama bu yanında bu yolculuğa katılacak kişiye de 'güvenlik garantisi' vermez. 3 kişilik ekibin en maceraperesti olan Darius onunla zaman yolculuğuna çıkmak istediğini söyler ve beraber hazırlanırlarken yavaş yavaş Kenneth ile yakınlaşır. Haber peşinden giderken aralarında empatinin başrolde olduğu bir ilişki doğacaktır...

13. The Cabin in the Woods - Dehşet Kapanı (2011)

5 kafadar arkadaş tatile çıkar ve ormanın derinliklerinde terk edilmiş kulübe bulur. Başta her şey normal gibi görünür, göle girer, parti yapar ve eğlenirler. Fakat bu kulübede ters giden bir şeyler olduğunu fark etmeleri uzun sürmeyecektir...

14. You Were Never Really Here - Hiçbir Zaman Burada Değildin (2017)

Mesleğinde bir ömre yetecek kadar şiddete tanık olan Joe, mesleğini geride bırakmış ve hayatını, seks ticareti için kaçırılan kızları kurtararak kazanmaya başlamıştır. Yozlaşmış New York senatörünün kızını kurtarması için kiralandığı zaman ise bir komplo ağının içine sürüklenir. Joe'nun az sayıdaki meslektaşları birer birer ortadan kaybolurken, Joe kısa sürede, kendisini ölü görmek isteyen düşmanlarıyla savaşmak zorunda olduğunu kavrayacaktır.

15. Don Jon - Kalbim Sende (2013)

Jon Martello, porno bağımlılığı olan ve kadınlar konusunda türlü takıntılara sahip olan bir adamdır. Arkadaşları arasında Don Juan olarak mimlenen Jon, kadınları elde etme konusunda da bir hayli başarılıdır. Bir gece kulübünde tanıştığı Barbara ise daha önce karşılaştığı hiç kimseye benzememektedir. Bir hayli çekici bir görünüme sahip olan Barbara, doğru erkeğin peşinde olan son derece idealist bir kadındır. Ve sırf bu nedenle bile Jon için önemli bir cazibe merkezi haline gelmesi kaçınılmaz olur. Jon bir yanda her daim yanında olan Esther'le ilişkisinin karmaşasını yaşarken diğer yanda Barbara'yı elde etmeye çalışacaktır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

'Beni Türk Filmleri Korkutamaz' Diyenlere: Tüylerinizi Diken Diken Edecek Türk Yapımı 12 Korku Filmi
Dikkat! Bu İçerik Erotizm İçerir: Seks Sahneleriyle Libidoları Yükselten Love Filmi Hakkında 14 Gerçek
Haksızlık, Sömürü ve Kölelik... Siyahilerin Karşılaştığı Zorlukları Anlatan En Çarpıcı 17 Dizi ve Film
Sinemalar Pandemiden Etkilendi Ama Onların Yüzü Güldü: 2020'de Ödülleri Alarak Yıla Damgasını Vuran Filmler

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
YORUMLAR
03.06.2021

interstellar da eklenebilir bence o film kağıt üstünde 3 saat ben izlerken 1 1.5 saatte falan bitti amk

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ