Fazla Vakti Olmayanlar Toplansın: Yemek Yaparken Mutfakta Zaman Kazandıran 10 İpucu

Yemek yapmak dünyanın en eğlenceli işi gibi görünse de bunun tamamen bir vakit kaybı olduğunu düşünenleri şöyle yerlerine alalım! Küçük gibi görünen bazı pratik bilgiler yemek yapmaktan kaçınanlar için altın bilgilere dönüşebiliyor. Bu içerikte yemek yapmayı kolaylaştırmanız için püf noktalardan bahsettik!

1. Bugün ne pişirsem derdine son verin!

Her ne kadar yemek yapmak bir hobi gibi görünse de sonuç olarak günlük hayattan epey vakit alan ve zihni meşgul eden bir eylem olduğunu inkar edemeyiz. Her gün ne yemek yapacağını düşünmek seni tamamen çıldırtıyor olabiliyor! İşte sana çok basit bir öneri: Planlama yapmak. İnternette gördüğün veya yapmayı düşündüğün her yemeği not alarak yemek yapma eylemini pratiğe dönüştürebilirsin.

2. Mutfağının haritası her zaman kafanın içinde olsun.

Mutfağının düzenli olması ve her zaman gerekli olan malzemelerinin yerinin bilmen mutfakta onları aramak için kaybedeceğin zamanının olmaması demek! Bu sayede bir şeyleri aramak yerine sadece yemeğinle ilgilenebilirsin.

3. Mutfakta en yakın dostun mutfak aletleri olsun!

Mutfakta pratiklik kazanmak ve çok fazla doğrama-kesme işlemi ile uğraşmamak için işine yarayan mutfak aletlerini mutlaka kolay ulaşabilir bir yere koymalısın. Bu sayede hem elinle kesmek gibi zahmetli bir işle uğraşmazsın hem de meyve ve sebzelerin eşit parçalara ayrılır!

4. Buzdolabın yemeklerine karşı her zaman hazırlıklı olsun!

Boş zamanlarında önceden dondurabilir yiyecekleri saklayabilir ve bu sayede az vaktin olduğu zamanlarda bir şeyleri doğramakla vakit kaybetmezsin. Mesela soğanları kesip buzluğa atabilir, nohut haşlayabilir ya da yeşillikleri güzelce temizleyip buzdolabına kaldırabilirsin!

5. Zor zaman yemeğin elinin altında olsun!

Yine de bazı zamanlar bir önceki maddeyle asla uğraşmak istemeyebilirsin! Bu yüzden mutlaka buzdolabında hazır gıda ve yiyecekler bulundur. Hazır gıdalar ile 5 dakikada karnını doyurman mümkün!

6. Lezzetli yemek istiyorum ama kavuşmak için sabrım yok diyorsan bu madde tam sana göre!

Uzun uzuuuun yemek beklemekten çok sıkılıyorsan senin ihtiyacın olan pişme süresi az ama çok lezzetli tarifler! Bunun için ilk maddeye dönüp planlamanı buna göre yapman gerekecek gibi, üzgünüm! 😩

7. Çoklu pişirme yöntemini deneyin...

Mutfağa hakim olmak için fırını, ocağı ve ihtiyacını olan her aracı aynı anda kullanın. Birden fazla yemek pişirmek mutfakta epey vakit kazandıracak ve bu da vaktinden tasarruf etmeni sağlar.

8. Yemeklerini tekrar ısıtabilirsin.

Yemeklerin kalanını sakın çöpe dökmeyin! Buzdolabında sakla ve ertesi gün yemek yapmak ile uğraşmamak için aynı yemeği tekrar ye! Tabi yaptığın yemeğin ısınabilir olmasına dikkat etmelisin yoksa geceyi hastanede geçirmek zorunda kalabilirsin...

9. Mutfaktaki kalabalığı önlemede hep titiz olun!

Yemek yaparken kullanılan gereçleri ve aletleri biriktirmeyin. Yemek pişerken hemen temizleyip ortadan kaldırmak mutfaktaki dağınıklığı önlemekte epey yardımcı olacaktır!

10. Yemek hazırlığını ailenizle yapmaya özen gösterin.

Mutfakta tek başınıza yemek yapmakla uğraşmak yerine aileden birinden yardım isteyebilirsin! Mutfak hem eğlence alanına dönüşebilir hem de iş yükün azalmış olur. Bir elin nesi var iki elin sesi var demişler!

Popüler İçerikler

Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
MasterChef'te Mide Bulandıran Olay: Yemeğin İçinde Kımıldayan Şey Kurt mu?
Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ı Şehit Eden Katil, Adliyeye Çöp Poşeti ve Hayvan Taşıma Aracıyla Sevk Edildi