Fazıl Say ve Selçuk Bayraktar'ın Twitter'da Yaşadığı 'Uzay' Polemiği Gündem Oldu!

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Fazıl Say'ın Twitter'da yaşadığı uzay polemiği gündem oldu. Selçuk Bayraktar'a ait olduğunu iddia ettiği bir ifade üzerinden yorum yapan Fazıl Say'a Bayraktar yanıt verdi.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Fazıl Say'ın yaptığı 'Ay'a sert iniş' paylaşımına tepki gösterdi.

Fazıl Say, yaptığı paylaşımda "Bayraktar'ın konuşmasını ben dün dinledim. Hayli iddialı uzay konusunda. 'Ay'a sert iniş yapacağız' diyor. Ama ben diyim, bu ahaliyi sadece bu kadarı kesmez. Dahası lazım. 'Mars'a tekme tokat iniş' falan demeli' demişti.

Say'ın yaptığı paylaşım şu şekilde:

Ardından Say, "Bir de şunu sorun kendinize, yarım asır önce ABD aya ayak bastı. E? Biz niye gidiyoruz ki aya? Ne için bunlar? Neyi keşfediyoruz?" sorusunu sordu.

Bu paylaşımlara da Selçuk Bayraktar Twitter hesabından yanıt verdi.

“Aya sert iniş” projesini ben değil, Türkiye’nin en iyi roketbilimcilerinden Doç. Arif Karabeyoğlu anlattı." diyen Bayraktar, "Size tavsiyem, bilim insanlarına saygı duymanız. İdrak edemediğiniz bilimsel konularda dayanaksız atıp tutmak yerine öğrenmeye çalışmanız. Zira, bilim de sanat gibidir, partizan tutumunuzu kaldırmaz." ifadelerini kullandı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Seçime Sayılı Günler Kala Fazıl Say'dan Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'ye Sert Çıkış!
Ünlü Piyanistten Cumhuriyet’e Armağan: Fazıl Say’ın '100. Yıl Marşı' Sosyal Medyada Gündem Oldu!

Popüler İçerikler

Dünyaca Ünlü Maden Suyunda Dışkı Örneğine Rastlandı: 2 Milyon Şişe İmha Edildi
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
12.05.2023

Her şey bir yana Aya inen indi biz neyi keşfedeceğiz demek ilkelin de ilkeli bi bakış açısı.. o zaman bethowen’lar bach’ lar vivaldi’ler varken onlar en ünlü klasikleri bestelemişken siz niye piyonist oldunuz?! Ne gerek vardı derler adama!!! bilim zamanında “her şey bulundu bize bulacak bir şey kalmadı” diyenleri dinlemeyip, çalışanlar sayesinde gelişerek bu günlere geldi, hala da gelişmeye devam ediyor. Bence Bayraktar Say’a gayet seviyeli bir cevap vermiş. Ne olursa olsun insan hayal ve umut etmek için bile kendinde güç duymalı... biz yapamayız bizden olmaz demek hükümeti değil Türk milletini eleştirmektir.. sapla samanı karıştırmayın. Yarın iktidar değişse ve uzay çalışmaları yapmaya kalksa ona da aynı bu şekilde boşa çaba ne kaldı keşfedilecek diyebilecek misiniz?!! Kim hayallerin ötesine geçmeye çalışırsa ona destek olmalısınız köstek değil! Zaten bu ülkenin en büyük sorunu, gelişme çabalarını küçümsemeyi muhalefet yapıyorum sanan sizin gibi sığ düşüncelilerin varlığı!

12.05.2023

Bir sanatçı olarak bu konuda yaptığı yorumu ben de saçma buluyorum. "Ser iniş" terimini anlamayıp "tekme tokat" falan diye dalga geçmeye çalışmış. Fakat şu nokta doğru ki aya iniş için harcanak para, bir uzay teleskopu için harcansa bize daha çok faydası olabilir. Yine de bizlerin bilmediği arkaplanda dönen çeşitli oyunlar da olabilir. Mesela belki gün gelecek ayda üst kurma hakkı önceliği aya ilk gitmiş 10 ülkeye verilecek. Elbette uzay "herkesin" diye geçiyor ama BM kararları ile bazı haklarda öncelik atamak, kısıtlamak mümkün. (Yine de bizdeki amacın göz boyamaktan öte olmadığını düşünüyorum)

12.05.2023

"...partizan tutumu kaldırmaz...". En büyük partizan sen değil misin Selçuk Bayraktar? İHA SiHA millet malıdır devlet malıdır diyip milleti hainler fetoculer diye bölen sizin zihniyetiniz değil mi?

12.05.2023

Damadın ağzından bu lafı duymak komik:) Partizan tutumu kaldırmaz dedi adam yaw:)

12.05.2023

Sayın Sayda kendi branşında 100. yıl marşı "çikita muz " kıvamında eşsiz bir eser ortaya çıkardığı için! Algı çalışması yapıp konuyu ört bas etmek istiyor. Sizde bayağı bayağı hükümetin taktiklerini yapıyorsunuz Sayın Say. Bir an önce sizin isminize yakışır bir eser koyun lütfen ortaya. Yoksa istediği konuda eleştirebilir saygı duyuyorum.

TÜM YORUMLARI OKU (52)