Fazıl Say'dan İzmir'e Özel Beste: İzmir Süiti

Fazıl Say'dan kuşaklar boyunca unutulmayacak bir beste! İzmir Belediyesi'nin 150'nci kuruluş yıl dönümü için özel bir beste yapan Fazıl Say, eserini 30 Ekim Salı akşamı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki (AASSM) özel programda seslendirek. Eserin ismi ise 'İzmir Süiti'.

Fazıl Say, eseri için "Annemin vefatından sonra bu yıl beste yapabilmekten ümidi kesmiştim. İzmir Süiti bana çok iyi geldi" dedi.

DHA'nın haberine göre belediyenin kurumsal ve İzmir'in kentsel tarihine yakışır bir iz ve bugünden geleceğe kalıcı bir eser kazandırmak amacıyla notalara dökülen 'İzmir Süiti, piyano için opus 79' adlı eser, 7 bölümden oluşuyor. Eserin birinci bölümü 'Körfez Dalgaları', ikinci bölümü 'Brahms İzmir'de', üçüncü bölümü 'Kordon'da Sessiz Sabah', dördüncü bölümü 'Chopin İzmir'de', beşinci bölümü 'Urla Şiiri', altıncı bölümü 'Rachmanınov İzmir'de' ve final bölümü ise 'Zeybek' başlıklarını taşıyor.

Popüler İçerikler

Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
28.10.2018

İzmir gibi güzel bir şehre de böyle bulunmaz bir sanatçıdan çıkan eser yakışırdı. Klasik müziğin okullarda da öğretilmesi dileğiyle.

Pasif Kullanıcı
28.10.2018

Ne bu şimdi

Pasif Kullanıcı
28.10.2018

Ne demek ne bu?

TÜM YORUMLARI OKU (4)