Fazıl Say'a Avrupa'dan Sansür: İsviçre'deki Konserleri İptal Edildi

Geçtiğimiz günlerde İsrail'in Gazze'deki bir hastaneye düzenlediği hava saldırısı milyonlarca kişinin tepkisini çekti.

İlk olarak 7 Ekim'de Hamas güçlerince başlatılan saldırılar, İsrail güçlerinin karşılık vermesiyle alevlendi. Son olarak İsrail güçleri Gazze'deki bir hastaneye saldırı düzenledi. 

Milyonlarca kişi, İsrail'e tepki göstermeye başladı.

Recep Tayyip Erdoğan yaptığı paylaşımda tüm insanlığı harekete geçmeye davet etti.

Erdoğan, İsrail'in tutumunu başından beri eleştirirken hastane saldırısının ardından bütün insanlığa çağrıda bulundu. 'İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir.' ifadelerini kullanan Erdoğan'a Fazıl Say'dan da destek geldi.

👇🏻

twitter.com

Ünlü sanatçı Fazıl Say Erdoğan'a bu paylaşım için teşekkür ederek aynı fikirde olduğunu belirtti.

'Tüm insanlar bu savaşı durdurmak için bir şey yapmalı' diyen Say, Netanyahu'nun savaş suçundan yargılanması gerektiğini savundu.

👇🏻

twitter.com

"Hala barışçıl ve uzlaşı arayan bir siyasi lider varsa, elbette desteklenmelidir."

twitter.com

Fazıl Say, sonraki paylaşımında ise 'Savaş yanlış, barış doğru' ifadelerini kullandı.

Fazıl Say, önümüzdeki günlerde İsviçre'de vereceği konserlerin ise iptal edildiğini açıkladı.

18 Ekim'de Almanya'daki konserinden görüntüler paylaşan Fazıl Say, sıradaki İsviçre konserleri için hazırlandığı anları paylaşmayı da ihmal etmedi. Fakat son paylaşımında 'barıştan yana olmak zor zanaat' diyerek İsviçre'deki konserlerinin iptal edildiğini duyurdu.

"Ben Avrupa'da ifade özgürlüğüne güven duyulur, karanlık ve anlayışsızlık yaşanmaz diye bilirdim."

Filistin-İsrail konusundaki paylaşımları sebebiyle konserlerinin iptal edildiğini duyuran Say, barıştan yana olduğunu, tüm paylaşımlarının barış için olduğunun altını çizdi.

'İsrail'e 24 yıldır giden biriyim. Hepimiz gibi terör olaylarından üzüntü duydum. Bu dertli konuya iki tarafı da anlamaya çalışan bir yaklaşımım olmuştur. Netanyahu'nun hiçbir geleceği olmayan savaş siyasetini çok yanlış ve canice bulduğumu da yazdım. Ve son olarak, Erdoğan'ın bu konudaki yaklaşımını her iki tarafa karşıda 'sağduyulu ve barışçıl' buldum, destekledim.'

İlginizi Çekebilir

Antalyaspor'da İki İsrailli Futbolcu Filistin İçin Saygı Duruşunu Reddetti! Maça Çıkmama Kararı Aldılar
İsrail Filistin Savaşının Takibi İçin Gittiği Bölgede Tehdit Telefonları Alan Fulya Öztürk Türkiye’ye Döndü
Hamas 2 ABD'li Rehineyi Serbest Bıraktı!
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Güllü'nün Ölümünde Kritik Kamera Kaydı: Komşusu İlk Kez Açıkladı!
Zam Yapılmayacak! 'Bazı' Memurlara Kötü Haber: Tartışmalara Neden Olan 30 Bin TL Memur Zammı İptal Oldu!
Doğar Doğmaz Yaşadıkları Travmaları Anlatarak Hafiften Gülümseten Kişiler
YORUMLAR
20.10.2023

Fazıl Say'ı hiç sevmem ama bu savaş konusundaki düşüncelerinde en ufak bir hata yok. Adam kısaca barış olsun, siviller ölmesin dedi. Kaldı ki düşünce özgürlüğü diye bir olay var. Herkes savaş ve ölüm çığırtkanlığı yapacak diye bir şey yok. Her zamanki gibi 'insan hakları', 'düşünce özgürlüğü', 'hak-adalet' ve 'barış-dostluk-kardeşlik' nutukları atan Avrupa'nın yine ne kadar despot, sahtekar, riyakar, şeytani ve savaş yanlısı olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Avrupa'da düşünce özgürlüğü yoktur. Kalıplaşmış düşüncelere tutsaklık vardır. Onların dışına çıkarsan sana dünyayı dar ederler.

21.10.2023

İsrail resmi kanallarından ölüm tehdidi almadığına dua etsin.

20.10.2023

kesinlikle savaştan uzak durmamız gerektiğini düşünüyorum fakat bu da muhalif adı altında buna yanlayıp duruyor bu bi gerçek.

Fazil say Topal hirsiz kopek ile ayni dusuncedeymis

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ