Faydalı mı, Zararlı mı? Son Dönemin Tartışmalı Trendi Geceleri Yüze Vazelin Sürüp Uyumak

Güzellik önerileri her yerde. Herkes bir şeyler deniyor ve herkesle paylaşıyor. Durumun sonuçları çoğu zaman düşünülmüyor ve herhangi bir kişisel öneri bir anda trend olabiliyor. Son olarak yeni bir Kore güzellik trendi ile karşı karşıyayız.

Son dönemde Kore'den çıkıp tüm dünyaya yayılan bir cilt trendi var; cam cilt denilen bu trend pürüzsüz, berrak ve gözeneksiz bir cildi ifade ediyor.

Kim böyle bir cilt istemez ki zaten? Trend olması bu anlamda biraz tuhaf.

Bu trend başka bir trendi doğurdu. Yüzün tamamına vazelin sürmek!

Vazelin dudaklara, dirseklere ve topuklara sürülse de, bugüne dek kimse yüzüne vazelin sürmeye cesaret etmiyordu. Ta ki birkaç Youtuber gece yatarken tüm yüzlerine vazelin sürdüklerini gösterene kadar.

Yüze vazelin sürüp üstünü streç filmle kapatmanın sabah siyah noktaları çıkarmak için en iyi yöntem olduğu iddia ediliyor.

Gözenekler terleyip açılıyor ve içleri kolayca temizlenebiliyor.

Ancak vazelinin tek kullanılma sebebi bu değil. Cildi yumuşattığı ve kırışık görünümünü hafiflettiği de söyleniyor.

Yüzlerini yapış yapış bir vazelin katmanıyla kaplayıp yatağa giden kadınlar sabah hayatlarında gördükleri en yumuşak yüzle uyandıklarını söylüyor.

Uzun vadede ince çizgilerin de görünümünün azaldığı ve cildin pürüzsüzleştiği iddia ediliyor.

Ancak ağır bir ürün olan vazelini bu şekilde kullanmak doğru mu?

Dermatologlar bu trende kesinlikle karşı.

Vazelin, petrolden elde edilen bir jöle. Mineral içerikli olduğu için yaraları iyileştirme ve cildi nemlendirme etkisi var, ancak ağır bir madde ve cilt tarafından emilmiyor.

Gözenekleri tıkadığı için sivilce oluşumuna neden olabilir.

Dermatologlar vazelinin bu şekilde kullanımına karşı, çünkü vazelin gözenekler tarafından emilmiyor. Gözenekleri tıkadığı için cildimizin doğal nemini korumasına yardımcı, ancak tıkalı gözenekler zamanla başka problemlere yol açabilir.

Cildin doğal koruma kalkanını bozarak yeni kırışıklıklara da yol açabilir.

Sürekli vazelin kullandığınızda cildi bağımlı hale getirebilirsiniz. Kullanmayı bıraktığınızda eskisinden daha fazla kuruyan ciltte kırışmalar söz konusu olabilir.

Uzmanlar cilt için sadece doğal yağlar ve anti komedojenik (gözenekleri tıkamayan) ürünler kullanılmasını tavsiye ediyor.

Siyah noktalar için de aynı terleme etkisini yapan buhar banyosu yeterli. Bir trendi uygulamadan önce iyice araştırıp yarar ve zarar hesabını iyi yapmak gerekiyor. Özellikle söz konusu yüzse, cilt doktorlarının tavsiyelerinin dışına çıkmamak en mantıklısı.

Pürüzsüz ciltler! ✨

img2.thejournal.ie

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
31.03.2018

Bize güzel görünmek için girdiğiniz zahmetler için teşekkürler

31.03.2018

anlamadım şimdi sürelim mi sürmeyelim mi :/

31.03.2018

sürme

31.03.2018

Ben de çok önceden sürüyordum ve gerçekten iyi geliyor bir katman oluşturduğu için cilt bir gecede kendine geliyor ama sonrasında petrolden üretildiğini öğrenince kullanmayı bıraktım ve bende sivilce yapmamıştı yine de kullanmayın yani iyi bir şey değil

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ