Faydaları Saymakla Bitmez! Seksin Haz Vermek Dışında Birçok Yararı da Olduğunun 10 Bilimsel Kanıtı

'Bir taşla iki kuş vurmak' deyimi, sanıyoruz ki bu durum için söylenmiş! Hem keyif verici, hem de sağlığınızı olumlu yönde etkileyerek ömrünüzü uzatabilecek bir aktivite var: Seks! Duyunca oldukça şaşıracağınız, seksin vücudunuza olan faydalarını theChive'den derledik. Keyifli okumalar!

1. Oksitosinin hormonu, orgazmdan hemen önce normal miktarının beş katına çıkar.

Oksitosinden salınan endorfinler ve kortikosteroitler, artrit, migren ve kronik sırt ağrısının iyileşmesine yardımcı olur.

2. Haftada iki kez orgazma ulaşan erkeklerin, ayda bir kez orgazm olanlara oranla ölüm riski %50 daha düşüktür.

3. Erkeklerde düzenli seks, testosteron üretimini artırarak kemiklerin güçlenmesini sağlar.

4. İngiliz Üroloji Dergisi'ne göre, haftada beş kez boşalan 20'li yaşlardaki erkeklerin, diğerlerine oranla prostat kanserine yakalanma riski 3'te 1 oranında daha azdır.

5. Hiç doğum yapmamış kadınlar üzerinde yapılan bir araştırmada, cinsel ilişki sıklığının artmasıyla, meme kanseri riskinin azalması arasında bir bağlantı tespit edilmiştir.

6. Haftada üç kezden fazla seks yapan erkeklerin, kalp krizi ve felç geçirme riskleri %50 daha azdır.

7. Seks sonrası üretilen prolaktin hormonu, beynin kokuyla ilişkili bölümünde yeni nöronlar gelişmesine katkı sağlar.

8. Bir seks sırasında ortalama 200 kalori yakılır. Bu on beş dakika koşmakla eş değerdir.

9. Haftada 1-2 kez seks yapan insanların, immünoglobulin A seviyelerinde %30 artış görülür. Bu da bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

10. Seks sırasında vücudunuz, keyif verici bir hormon olan endorfin salgılar. Bu da depresyon ve anksiyetenin azalmasına yardımcı olur.

Gördüğünüz gibi, bilim faydalarını saymakla bitiremiyor...

O zaman hem keyifle hem de sağlıcakla kalın! 😏

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
YORUMLAR

ağrı sızı bırakmaz rahat uyursunuz yaşasın seks

13.06.2018

Her şey iyi hoş da haftada birden fazla orgazm olan kişilerin kararlarına hormonların etki etmesi durumunu da göz ardı etmemek gerek. Hormonları dizginlemeye medeni olmak deniliyor. Neden diye sorgulandığı vakit; dizginlemeyen bireylerde kişinin karşı cinsle olan paylaşımının gerçek duygulardan ziyade elde etme dürtüsünden kaynaklandığı sonucuna ulaşabilirsiniz. Karşı cinsten kastım bir kişi nezdinde değil tüm cinstir. İstisnalar da tabii ki vardır. Ama bu durumdaki istisnalar oranını Fransızcadaki istisnalar oranı kadar sanmayın. Hormonlarınıza hükmede biliyorsanız ne ala. Edemiyorsanız; etmeye çalışınız.

16.06.2018

"Her şey iyi hoş da haftada birden fazla orgazm olan kişilerin kararlarına hormonların etki etmesi durumu" Şunu bir açıklasana Allah aşkına. Laf kalabalığından başka bir şey yok yazında.

16.06.2018

bizim salak hep seksten kaçan kızlarımız sapık sapık diyen kızlarımız bunları görsünler ne kadar faydalı kendileri için de ama bizim kızlar abi değişik elin hırvatistanlısı çek i macarı çatır çatır yapıyor ama bizimkiler ay ayıp ay benim bakireliğim gider korkuyom ben falan hep böyle saçma sapan nedenler valla bizim kızları kimse anlayamaz bence

TÜM YORUMLARI OKU (10)