Fayanslar Nasıl Temizlenir? Karamış Fayanslar İçin Püf Noktalar...

Ev temizliği özellikle hanımların oldukça önem verdiği bir durum. Evlerin baştan aşağı temiz olması evin enerjisinin de pozitif olmasını sağlıyor. Bu şekilde kendinizi de temiz bir evdeyken mutlu hissedersiniz. Evde eşyaların dışında temizlenecek yapı taşlarından biri de fayanslardır. Genellikle mutfakta, banyoda ve yerlerde bulunan fayanslar temiz olduğunda yapısından dolayı oldukça parlak görünüyor. Fakat özellikle mutfak ve banyoda sıkça su kullanılması buhar olmasından dolayı fayanslar kararabiliyor. Kararmış fayansların temizliği ise normalinden biraz farklı olabiliyor. Peki fayans nasıl temizlenir? Kararmış fayansların temizliği nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

Evlerimizin bir çok duvar ve zeminleri fayansla kaplıdır. Bazen bu durum sıkıntılı süreçleri beraberin de getirir. Özellikle biz hanımların korkulu rüyası olan derzlerin temizliği gerçekten ayrı bir uğraş istemektedir. Derzlerin kirli görünmesi bulunduğu ortamı çok kötü ve pis gösterir, alanı karanlık tutar. Ayrıca hijyen açısından da kötü kokmasına ve bakteri üremesine sebep olur. Birçok kişinin merak ettiği konulardan biri de kirli fayans ve derzlerin nasıl temizlendiği oluyor. Fayans temizliğinin nasıl yapıldığına ve kararmış fayanslar için püf noktalara dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Öncelikle fayans temizliğinden başlayalım. Eğer yüzeyi yağlı bir fayans ve derz temizleyeceksek, kalitesine güvendiğiniz bir markanın yağ sökücü deterjanını alınız. Bol miktarda yağlı fayans ve derzlere sıkınız 10 dakika bekleyiniz. Daha sonra sıcak suya batırılıp çıkarılmış bir süngerin sert kısmıyla birazda güç uygulayarak siliniz. Eğer zorlanırsanız o zaman süngerin sert yüzeyine biraz cif döküp tekrar deneyiniz. Göreceksiniz ki işlem başarıyla tamamlanacaktır. Artık fayanslarınızı bol ılık suyla ve bir bez yardımıyla durulayıp ardından da penye bir kumaşla kurulayınız sonuç mükemmel olacaktır.

Şimdi gelelim rutubetten pislenmiş derzlerin araları kararmış fayans temizliğine. Öncelikle boş bir sprey şişesinin yarısına jel kıvamlı çamaşır suyu koyun geri kalan yarısına da su koyun ve ağzını kapatıp çalkalayın. Elde ettiğiniz karışımı fayanslara bol bol sıkın ve 10 dakika bekleyin ardından suya batırılmış bir tel yardımıyla güçlü bir şekilde fayans ve derzleri ovun. İsterseniz derz aralarını kullanmadığınız sert bir diş fırçasıyla da sürterek de temizleyebilirsiniz.  Ardından bol suyla durulayıp bir bez yardımıyla da kurulaya bilirsiniz. İşlem istenirse tekrarlanabilir. 

Son olarakta kireçle kaplanmış fayans temizliği için iyi bir marka kireç sökücüyü fayanslara sprey yardımıyla sıkın ve 20 dakika bekleyin. Daha sonra ince bir tel yardımıyla tüm fayans yüzeyini ovun ardından durulayın. Şunu asla unutmayınız günü gününe düzenli yapılan temizlik sizleri bu zahmetlerin bir çoğundan hem maddi hem de manevi kurtaracaktır. Bu yüzden fayanslarınız kararmadan düzenli olarak temizlerseniz bu yorucu işlemlere gerek kalmayacaktır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Duvar Temizliği Nasıl Yapılır? Duvar Temizliği İçin Hangi Malzemeler Kullanılır?
Koltuk Nasıl Temizlenir? Koltuk Temizliği İçin Ne Kullanılır?
Kahve Lekesi Nasıl Çıkarılır? Kahve Lekesini Çıkarmanın Püf Noktaları Nelerdir?
Yağ Lekesi Nasıl Çıkar? İşte Yağ Lekesini Çıkaracak Püf Noktalar...

Popüler İçerikler

Görüşme Esnasında Erkeğe Maddi Sorular Sorulmasını Destekleyen Kadın Tepkilerin Odağında
Ali Koç, Fenerbahçe Tesislerinde Sıkıyönetim İlan Etti
İstanbul Boğazı'nın En Pahalı Yalısında Fiyat Güncellemesi: Değeri Tam 120 Milyon Euro