Fatmanur Altun: 'Üniversitelerde Başörtülü Akademisyenlerin Oranı Yüzde 70'e Yakın Olmalı'

Türkiye'de kadınların yüzde 70'inin başörtülü olduğunu öne süren Fatmanur Altun, üniversitedeki başı kapalı kadın akademisyenlerin oranının da buna yakın olması gerektiğini savundu. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un eşi Fatmanur Altun, sosyal medyada 5 gün arayla türban konusunda paylaştığı birbirine zıt iki mesajıyla gündeme geldi.

1 Ocak'ta, '19 senedir iktidarsanız bu süreçte yetiştirdiğiniz 5 tane kapalı profesör saysana' mesajına yanıt veren Altun, 'başı kapalı veya başı açık profesör ayrımı yapmadıklarını' belirterek 'Tek merceğimiz bu ülkeye bağlılık' dedi.

Altun, beş gün sonra ilk mesajıyla tezatlık içeren bir yorum yaptı. Türkiye'de kadınların yüzde 70'inin başörtülü olduğunu iddia eden Altun, “Eğer bir üniversitenin kadın hocaları içinde başörtülü olanların oranı buna yakın değilse o üniversite bırakın ‘özgürlükçü, demokrat, çoğulcu’ olmayı, temsil konusunda bile apartheid düzeyindedir” dedi.

36 Yıllık Eğitimci, Joe Biden'ın En Zor Günlerde Yoldaşı: ABD'nin Yeni First Lady'si Dr. Jill Biden'la Tanışın
Şiddet Uygulayan Kocasını Öldürdü! Elleri Kelepçeli ve Çıplak Halde Bulundu
'Büyü' Bahanesiyle Tavuğa Eziyet Etmişti: Gözaltına Alınan Zanlı Serbest

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
08.01.2021

Eğitim ve akademiyi başörtüsüyle değil....... Zekâ, bilim ve çalışmayla ilişkilendirmek gerekir.... ..... Zihniyet "kapalı " olunca gerisi boş.... ...... 🤪😡

08.01.2021

Ayrım yapmıyorlar mı?? Ben köyde okul müdürlüğü yaparken başım açık diye okula gelem valiyi karşılamama izin vermediler, okuldaki din kültürü hocası karşıladı. Bırakın artık cümle alem biliyor ötekileştirdiğinizi

08.01.2021

Malesef artık bu başörtüsü mevzusunda karşı bir söylem başladı ötekeleştirme adı altında ayrım yapılmaya başlandı hala bunun siyasetini yapabiliyor olmaları ne acı

08.01.2021

Kocası ayrı bir cins bu ayrı bir cins, sizi sayıyla mi verdiler? 20 sene oldu neredeyse iktidardasiniz. Yaptığınız torpilin adamcılığın haddi hesabı yok. Ona rağmen hala mağdur edebiyatı yapıyorsunuz. Başörtülü bacıların tüm bunlara rağmen akademide yoksa biraz öz eleştiri yapacaksınız. Zaten kaliteli akademisyen sorunumuz var bir de onu çözmek yerine kota koyalım da içiniz rahat etsin bari. Her şeyi gectim siyasi zihniyetiniz zaten kadın "anne olmalı" kafası değil mi? Nereden tutarsan elinde kalan bir çıkış. Gündemi değiştirmeye çalışıyorsunuz ama suyunuz iyice ısındı artık.

TÜM YORUMLARI OKU (50)