Fatma Meriç Yılmaz Kimdir? Yeni Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz'ın Biyografisi

Kızılay Başkanı Ekrem Kınık'ın istifası üzerine, tüzük gereği Birinci Genel Başkan Yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'na vekalet edeceği açıklanmıştı. Yılmaz, olağanüstü kongrede ise Kızılay'ın yeni başkanı olarak seçildi. Vatandaşlar ise Fatma Meriç Yılmaz hakkında araştırma yapmaya başladı. Fatma Meriç Yılmaz, Tıp Fakültesi'nde eğitim görmüştür. Peki Fatma Meriç Yılmaz kimdir, nerelidir, eğitimi nedir?

İşte detaylar...

Fatma Meriç Yılmaz Kimdir?

Fatma Meriç Yılmaz, olağanüstü kongreye kadar Kızılay'ın Genel Başkanlığı'na getirilmişti. Düzenlenen kongrede ise Kızılay'ın başkanlık görevine getirildi.

Yılmaz, 1975 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. Uzmanlık eğitimini ise Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamlamıştır. Daha sonra başasistan olarak görev almıştır.

Yılmaz, 2008 yılında doçentlik unvanını almıştır. Ardından Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Klinik Şef Yardımcısı olarak görev yapmaya başlamıştır.

Fatma Meriç Yılmaz bu görevinin ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim dalına doçent olarak atanmıştır. Görevi sırasında ise profesörlük unvanını almıştır.

Fatma Meriç Yılmaz'ın Biyografisi

Fatma Meriç Yılmaz, Ankara 1. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevini üstlenmiştir. Ardından Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yapmıştır. Yılmaz, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalında Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. 

Aynı zamanda Ankara Şehir Hastanesi Tıbbi Biyokimya Kliniğinde Eğitim Görevlisidir. TÜBİTAK BİDEP Danışma Kurulu Üyeliği, Sağlık Bakanlığı Tıbbi Laboratuvar Bilim Kurulu Üyeliği ve IFCC C-NPU komisyonunda asil üyeliği yapmaktadır. 

Fatma Meriç Yılmaz, 2015 yılından itibaren Kızılay'da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almaktadır.

İlginizi Çekebilir

Kerem Kınık Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Kerem Kınık Hakkında Merak Edilenler!

Popüler İçerikler

Tesadüfen Bir Evde Bulundu: 2. Abdülhamid'e Ait Olduğu Düşünülen Robdöşambrın Restorasyonu Tamamlandı
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
YORUMLAR
12.05.2023

kimin neyi onu yazmamışsınız.

12.05.2023

Cemaatten yürümeye devam... Zerre beyin yok bunlarda... 😡😡😡

12.05.2023

Kendisi Menzil Tarikatinden !

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ