Fatih Terim Sevgisinin Bambaşka Bir Seviyede Olduğunu Daha İyi Anlamanıza Sebep Olacak Muazzam Paylaşımlar

Galatasaray'ın kuruluş felsefesini 2000li yıllarda dahi taptaze tutan, sarı kırmızılı kulübe bir amaç, asla pes etmeyen bir kimlik kazandıran, kimilerine göre tarihin en büyük Galatasaray efsanesi 'İmparator' Fatih Terim. 1974 yılında Galatasaray'a gelip futbolculuk kariyerinde bir kez bile olsa şampiyon olamamış bir fenomen. Galatasaray'a Teknik direktör olarak geldiğinde ise 8 kez lig şampiyonu olup bir kez de Avrupa'da kupa kaldıran özel bir isim.

Bir insanoğluna bahşedilebilecek en güçlü, en güzel, en derin sadakat ve sevgi duygularını Galatasaraylı taraftarlarla kurabilmiş büyük karakter.

Gelin birlikte Fatih Terim ile Galatasaraylı taraftarlar arasında kurulan, adı konulamayacak kadar derin sevgi ve aidiyet dolu paylaşımlara göz atalım.

21 yaşında henüz gencecik bir delikanlıyken Galatasaraylı olan Fatih Terim'in kendisi bile bu kadar büyük bir sevgiye ulaşabileceğini hayal bile edemezdi.

Futbolculuk kariyerinde lig şampiyonu hiç olamadı fakat hiç pes etmedi. Takımın kısa süre içerisinde kaptanı olmayı başardı. Kendi kimliğini ise teknik direktörlük zamanında ortaya koydu.

Adanalı delikanlı Galatasaray'a ilk imzasını attıktan 26 yıl sonra Galatasaray'ı Avrupa'nın zirvesine yerleştirmeyi başardı.

Galatasaray taraftarıyla öyle bir bağ kurdu ki, etle tırnak gibi oldu. Ruhun bir parçası. İnat eden, pes etmeyen, savaşmaktan vazgeçmeyen yapısıyla milyonlarca insana ilham oldu.

Lafı çok uzatmayalım. Başından sayısız iyi ve kötü gün geçti. O her düştüğünde yanında milyonlarca onu seven insan vardı. İtalya'ya gittiğinde yine ona 'İmparator' diye seslendiler, bu kez memleketinden binlerce kilometre uzakta...

Fatih Terim koronavirüse yakalandığında milyonlarca evden dualar yükselmişti.

Fildişi Sahilleri'nden, Kongo'dan, Portekiz'den, Brezilya'dan, Romanya'dan, Cezayir'den sayısız futbolcusu oldu. Bu kadar güçlü bir bağı nasıl kurdu?

Adı konulamayan bir sevgi. Hepimizin çevresinde Fatih Terim'i kutsal sayan birileri vardır elbette. Hatta ona küsen barışan, sevgi nefret ilişkisi barındıran binlerce insan var.

Şunu sorabilirsiniz, 'Bir futbol adamına bu kadar anlam yüklemek ne kadar mantıklı?'

İnsanlar büyüyor, evleniyor, çoluğa çocuğa karışıyor ama Fatih Terim sevgisi bir gram bile azalmıyor. Evlilik yıldönümünüzde eşinizin bu paylaşımı yapması ilginç değil mi? Değil.

Bir erkeğin sevileceği en zirve seviye bu olabilir mi? Olabilir sanırım.

Fatih Terim'in paylaşımlarına bakın. Aylar sonra yıllar sonra bile birilerinin hocaya yazdığını, içini döktüğünü görebilirsiniz.

Motorun yaptığı dalga, köpürtme sesi. Bu sevgiyi anlayamazsınız...

Gerçekten anlayamazsınız.

Üzülme deme demek dile kolay. Onun saha kenarında görmenin verdiği hissi sevenlerinden tarif etmesini istemek çok zor.

Fatih Terim seveni için aileden birisi; bir baba, bir abi, bir kardeş, arkadaş.

Corriere della Sport gazetesi Fiorentina yazarı Alessandro Rialti'nin aramızdan ayrılışının üzerine Fatih Terim bu duygu dolu videoyla dostuna veda etmişti. Duyguların en yoğun yaşandığı yer Fatih Terim'in yanı, milyonlarca seveninin de ondan kopamamasının sebebi bu...

İmparator Fatih Terim! Sevin ya da nefret edin, bir futbol insanından çok daha fazlası...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Fatih Terim'den Dikkat Çeken Veda Paylaşımı: "Galatasaray’daki İlk İmzam ve Son İmzam"
Zor Sorulara Vereceğin Cevaplara Göre Hangi Teknik Direktörle Ruh İkizi Olduğunu Söylüyoruz!
Görüntüler 2008'den! Üniversite Kaydı Yaptıran Servet Çetin'e Velisi Olarak Eşlik Eden Fatih Terim

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!
YORUMLAR
24.06.2022

HOCAM BENİM BEEE

24.06.2022

Bı bakıyorum tüm rakipler adamdan nefret ediyor. O zaman anlıyorum ki sen başkasın imparator. Sayende gençliğimiz neşeli gururlu geçti.

02.07.2022

Teknik direktör olarak miladın doldu fakat başkan olarak göreceğiz seni İmparator !

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ