'Fatih Sadri' İmzalı Şeriat Çağrısı: '23 Nisan ve 29 Ekim'i Kutlayanlar Kâfirdir'

Ege Bölgesi’nde bir grup, kapı kapı gezerek şeriat çağrısı yaptı, Mustafa Kemal Atatürk ve laiklik karşıtı bildiri dağıttı.

Özellikle tatil beldelerinde dolaşarak, “Müslüman olmak neyi gerektirir?” başlıklı iki sayfalık bildiri dağıtan kişiler tepki gördü.

Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez'in haberine göre Cumhuriyet'ten Türkiye’de uygulanan laikliğin İslam'a ters olduğunun söylendiği bildiride “Türkiye’de 1920’lerden sonra hâkimiyet ve yasak koyma Allah’a değil millete verilmiştir. Türkiye’de şeriat yani Kuran kanunları değil, insanların kendi kafalarından çıkardıkları kanunlar geçerli olmaktadır. Laiklik İslama tamamen ters olan bir küfür sistemidir. Partiler demokrasiye ve laikliğe bağlı kalacaklarına yemin eder. Allah’ın indirdiği hükümlerle hükmetmeyen kâfirdir” denildi.

"Ders kitaplarında Atatürk’ün İslama zıt olarak yaptığı devrimler iyi bir şeymiş gibi gösteriliyor"

Atatürk ve laikliğin de eleştirildiği açıklamada, “Ders kitaplarında Atatürk’ün İslama zıt olarak yaptığı devrimler iyi bir şeymiş gibi gösteriliyor. Şeriatın kaldırıldığı 23 Nisan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayanlar kâfirdir. Bu düşüncede olan devletin askerliğini yapmaya gençler gönderilemez. Yemin törenlerinde şeriata uymayan inkâr niteliğinde sözler söyleniyor. Şeriatı çağdışı görene devletin bekçiliği yaptırılıyor” denildi.

Kim ya da kimler tarafından hazırlandığı belirtilmeyen bildirilerin sonunda “Fatih Sadri” yazıldı. Bildiriler daha önce İstanbul ve Ankara’da da “Fatih Sadri” imzasıyla dağıtılmıştı. Denizli’de bir yurttaş kendisine verilen bildiriyle polise giderek şikâyetçi oldu. Konuyla ilgili bir işlem yapılıp yapılmayacağı merak konusu.

Popüler İçerikler

Rusya 'Harry Potter Kalesi'ni Vurdu: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
29.04.2022

Demokrasi ve hukuk istiyoruz diye bildiri dağıtan olsa gün ışığını bir daha göremezdi.... ..... 😡😡😡😡😡😡

29.04.2022

bir bitmediniz.

01.05.2022

Ya bsg!

29.04.2022

Siktiğimin cübbelileri

TÜM YORUMLARI OKU (94)