Fatih Portakal Tehlikeli Madenler İçin Canlı Yayında Uyardı: “Bu İllere Dikkat Edin”

Erzincan’da bulunan ve siyanürle altın aranan madende yaşanan kaza sonrasında 9 maden işçisi toprak altında kalmıştı. Tüm çalışmalara rağmen işçilere henüz ulaşılamadı.

Madeni işleten Kanadalı Anagold şirketi, yaşanan kaza sonrasında siyanürlü toprağın yayılmadığını iddia ediyor ancak uzmanlar yaşananları büyük bir çevre felaketi olarak yorumluyor.

Erzincan’daki maden kazasındaki sis perdesi henüz aralanmazken, Sözcü TV’den Fatih Portakal canlı yayında 3 ilde bulunan madenler için uyarıda bulundu.

“Anagold firması Türkiye'de İkinci büyük maden alanına sahip. Ekibimizden Fırat Fıstık Türkiye'deki riskli madenleri çıkardı. Lütfen Sözcü TV'nin bu haberini dikkatle dinleyin. Sadece Erzincan İliç'teki Anagold maden sahası değil, birçok yerde riskli madenler var.”

“Sivas- Çetinkaya Demir Madeni; İliç'tekine benzer şekilde yığılma toprağa baskı yaptığı için tarlalarda çatlaklar oluştu. Pınargözü köyünden gelen suyun tamamen kesildiği belirtildi. Bölgedeki gürültü, toz, toprak da cabası…”

“Ordu- Fatsa; Altıntepe Madencilik bölgede siyanürle altın aramayı sürdürüyor. Bakanlık Çed raporunu reddetti. Şu anda Çed'siz ve ruhsatsız çalıştırılıyor.”

“Kastamonu-Hanönü, Gökırmak Bakır Madeni; Atık barajında kayma olduğu belirtildi. Barajın yaklaşık 2 metre kaydığı belirtildi.”

Fatih Portakal Kazdağları'nın da bu riskli yerlerinden içinde olduğunu ifade etti. Konuşmasına devam eden Portakal, "Buradaki maden ocaklarının da aslında bir denetimden geçmesi gerekiyor. Şu anda faaliyetlerini ruhsatlarını iptal edin demiyorum.” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Erzincan’daki Maden Şirketinden İşçilere Mesaj: “Sakın Basınla Konuşmayın”
Erzincan’daki Maden Faciası: Şirketten Yeni Açıklama Geldi
Erzincan'daki Altın Madeni Felaketinden Sonra Mustafa Sandal Binali Yıldırım'a Çağrıda Bulundu

Popüler İçerikler

Apartmanın Bodrumunda Cinsel İlişkiye Girerken Yakalanan Çift, Ev Sahibini Dövdü!
Sinan Ateş'in WhatsApp Mesajları Ortaya Çıktı: "Beni Öldürmeye Karar Vermiş Arkadaşlar Ömer Abi"
Tarihe Geçti: Milli Gururumuz Mete Gazoz Avrupa Şampiyonu!
YORUMLAR
16.02.2024

100 yıllık gizli maddelerdeki engel kalktı ama adamlar yıllardır madenlerimizi dolara çevirip ülkelerine taşımışlar aceleleri varmış zaar🤣🤣🤣Nerde o Lozancı gizli maddeciler 🤣Neymiş anladınız mı meselenin özünü. Maddeler yok ama madenlerin de doğan ve toprağında birkaç yüzyıl temizlenemeyecek şekilde katlediliyor. Katledenlerin ortaklarına bakınca durum daha da vahimleşiyor bir tarafta yerli milli manevi duyguları sömüren bir güruh diğer tarafta çok gizli dünya komplosunun sionist ailesi ve onlara bu imkanları sonuna kadar sağlayan ultra giga megan yerli bürokrasimiz. Madenlerde ölenlerimiz de yerli gariban Ali VeliAhmet Mehmet 😡

16.02.2024

ATIK SULAR ARTIK ARITILAMAYACAK-BELTERAF EDİLEMEYECEK YADA YÜKSEK MALİ KÜTLEYE ULAŞINCA KASITLI OLARAK ZAYIF BIRAKILAN SETLERİ YIKILIR BİR NEVİ KASITLI ESKİTME TAKTİĞİDİR... SONRA NE Mİ OLUR? Aaaa.... AFET OLMUŞ DENİR-KAZA DENİR-MÜHENDİSİN/MESUL MÜDÜRÜNÜN İHMALİ VAR DENİR HER BOK DENİR DE: MADEN SAHİBİYLE YÜKSEK SİYASİ ERK E BU İŞİ TEZGAHLAYAN SERMAYE İLE İŞBİRLİKÇİLERİNE Bİ SİKİM DENMEZ..... PARAYI TAKİP EDİN O SİZE HERŞEYİ ANLATIR.... ÖLÜLER SİZE VAH VAH DAN BAŞKA BİRŞEY ANLATAMAZ...... BU HEP BÖYLE OLMUŞTUR BU DA FARKLI OLMAYACAK....

16.02.2024

AKP TÜRKIYENIN TÜM MAL VARLIKLARINI KENDI BABAALARININ MALI GIBI GÖRÜYOR.HER BIR SEYDE KANUNLARI BILE HICE SAYARAK INSANLARIN GELECEGIYLE OYNUYOR.ADALETII VE HUKUKU KENDI ARKA BAHCELERINE CEVIRDILER.KAMU BANKALARINI YANDASLARA POMPALADILAR.MERKEZ BANKASININ BASKANLARINI FERMUAR STILI AC-KAPA YAPTILAR.DÜNYANIN 4 BIR YANINDAN PARA ISTEDILER AMA KIMSE VERMEYINCE ONLARI DIS MIHRAK DIYE SAF MILLETIMIZIE YUTTURDULAR.KENDI ICLERINDEKI HIRSIZLARI BUNLARIN ICINDE BAKANLAR DA VAR BUNLARI 1 GÜN BILE ICERI ATMADILAR HEP KORUDULAR.ÜLKEYI BITIRDILER TOPU HEP CHP SUCLU DIYE MILLETE YUTTURDULAR.ANDIMIZI CARMIHA GERDILER. ISMI TÜRK OLAN NE VARSA YOK ETTILER.YANI KISACASI BU ÜLKEYE BU KADAR KÖTÜLÜGÜ YAPABILECEK BIRI DÜSMANIMIZ OLSA ONLARA BIN FARK ATARAK ZEVK ALDILAR..KISACASI HALA BU KOYUNLARDAN HALA UMUTLULAR...

16.02.2024

Çok ağır demişsin be gardaş

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ