Fatih Portakal'dan Meral Akşener'e Sert Sözler: ''Hangi Cinayet Mertçe Olabilir?''

"Resmen cinayetleri övdü'' diyen gazeteci Fatih Portakal, ''Toplarlamaya çalışıyor şimdi... Hangi cinayet mertçe olabilir ya? İnsan öldürmenin mertliği nerededir? Bu nasıl söyleyebilirsiniz" diye sordu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün Sivas'ta yaptığı açıklamada "Sinan Ateş’i torbacılar katletti. Biz geçmişimizde siyasi cinayetlere tanık olduk ama mertçeydi, onun için de hiçbirimiz korkmadık" dedi.

Akşener kendisine yöneltilen eleştirilere "Geçmiş dediğiniz zaman hangi yıllar akla gelir, bizim öğrencilik yıllarımız, 1970’li yıllar. O zaman bu tür işler oldu, cinayet kötü bir şey, onu övmek mümkün değil. Cinayet acı bir şey, onun yanında durmak mümkün değil ama dedim ki ‘O günlerde yapılırdı’, acı bir şey fakat, ‘mertlik vardı’ ve sonuç itibariyle korkmazdık" yanıtını verdi.

Toblerone Çikolatalar İçin Toplatma Kararı Verildi
Fatih Portakal, Fatih Mehmet Maçoğlu'nu Hedef Almıştı: TKP'li Okuyan'dan Yanıt Gecikmedi

Popüler İçerikler

Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
Diyanet, "Karalamalara Rağmen" Diyerek Duyurdu: Din Adamlarına Güven Oranı Açıklandı
YORUMLAR
19.01.2024

Cinayet işlemeyi marifet sayanlardan geldiğini açık etmiş; çok görmeyelim. "Katranı pişirsen olur mu şeker, cinsine şey ettiğim cinsine çeker" derdi babam.

19.01.2024

Milliyetçi, ülkücü cephe mertlikten bahsediyor. O yıllarda Haluk Kırca bekçi vurdu, ülkücüler evinde sakladılar adamı. Yine ülkücüler, liselileri doldurup doldurup esnafa musallat ediyordu. Mesela, babam o yıllarda bakkaldı. Bir lise öğrencisi geldi cumhuriyet gazetesini alıp "bir daha satmayacaksın" dedi. Babam da "niye satmayacam" diye sorunca çocuk "öyle" dedi, bunun üzerine babam "sen git, seni buraya gönderen gelsin" dedi. Bir seferinde liseyi asker bastı, o ülkücü liseliler 2 metrelik tel örgü duvardan nasıl atlıyorlardı. Son olarak babam sabahın erken saatlerinde bakkalı açmaya giderken, bunlar sokaklarda nöbet tutuyordu, babamı çevirdiler, içlerinden biri "bu adam esnaf, bizden" dedi de babama dokunmamışlardı. Ülkücülerin mert, korkağı falan yok, eline silah alınca kendini dünyanın hakimi sananı var.

19.01.2024

Bazı söylemler vardır , bazı durumlar vardır cinayet işlenmesi gereken. Ama evet mertçe olması gerekiyor. Hiçbir davada alçakça saldırıyi kabul etmez.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ