Fatih Özer Böyle Yakalandı: Türkiye İadesini İstedi

Türkiye’de binlerce kişiyi dolandırarak Arnavutluk’a kaçan kripto para borsası Thodex’in kurucu Fatih Özer’in yakalandığı operasyonun detayları ortaya çıktı. Türkiye, 40 bin 562 yıla kadar hapsi istenen Özer’in iadesini istedi.

Fatih Özer'in yakalanma görüntülerini sizlerle paylaşmıştık;

Thodex'in Kurucusu Fatih Özer Yakalandı

Brain (beyin) operasyonu

Milliyet’ten Sezer Önsal’ın haberine göre; Arnavutluk polisinden yapılan açıklamada Elbasan Polis Müdürlüğü, Arnavutluk Polisi FAST Birimi, Vlora Polis Müdürlüğü ve Elbasan Savcılığı tarafından ortak yürütülen “Brain (beyin)” adlı operasyonun başarılı bir şekilde sonuçlandığı bildirildi. 

Brain operasyonda kırmızı bültenle “suç örgütü kurmak” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından aranan Özer ile yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen Tiran’da yaşayan B.S.H. ve Durres kentindeki E.H. de yakalandı. Özer’in yakalandığı evdeki bilgisayar, banka kartı, cep telefonu gibi kişisel eşyaya el konulduğu bildirildi. 

Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Çuçi de operasyonun Arnavutluk hükümetinin organize suçlarla mücadele konusunda ısrarını gösterdiğini söyledi.

Türkiye iadesini istedi

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklama ile Türkiye tarihinin en büyük vurgunlarından birine imza atan Özer’in Arnavutluk’ta yakalandığı kamuoyuna duyuruldu. Açıklamada, “Arnavutluk Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Bledar Çuçi bugün (dün) sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya kırmızı bültenle aranan Thodex’in kurucusu firari Faruk Fatih Özer’in Arnavutluk Vlora’da yakalandığını ve kimliğinin biyometrik sonuçlar ile teyit edildiğini iletti. Emniyet Genel Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığınca Fatih Özer’in Türkiye’ye iadesi işlemlerine başlandı” denildi.

Ne olmuştu?

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
YORUMLAR
31.08.2022

vizyonsuzluk mu salaklık mi anlamdım .nasıl yakalinyorsun lan okadar parayla küçük bı ihtimal ama sanırım içerde güçlerini birleştirip ülkeyi komple soyacaklar 🤪

31.08.2022

güzel tiyatro

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ