Fatih Altaylı Mahkemeye Sevk Edildi: Savcı Yurt Dışı Yasağı İstedi

Gazeteci Fatih Altaylı, ‘eline sağlık’ paylaşımı sebebiyle savcılıkta verdiği ifade sonrasında yurt dışı çıkış yasağı ve imza adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Fatih Altaylı, 1 Ocak’ta İstanbul’da düzenlenen yürüyüşte elinde tevhit bayrağı olan bir kişiye yumruk atılması sonrasında Twitter’dan ‘eline sağlık’ paylaşımı yapmıştı.

Altaylı sonrasında paylaşımı silmiş ancak savcılık konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Altaylı’ya suçu ve suçluyu övme ile halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama suçlamaları yöneltildi.

Gazeteci Altaylı bu sabah saatlerinde adliyeye geldi. Altaylı’ya Prof. Dr. Celal Şengör de eşlik etti.

Altaylı, yaklaşık 1 saat süren ifadesinin ardından yurt dışına çıkış yasağı ve imza şartı şeklinde adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Rasim Ozan Kütahyalı’dan Fatih Altaylı’ya: “Bu Kadar Belli Etme”
Gazeteci Fatih Altaylı'dan "Yurt Dışına Gidiyor" İddialarına Yanıt Geldi

Popüler İçerikler

Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
YORUMLAR
05.01.2024

Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar

05.01.2024

Gerçeklerle kimse mutlu olmuyor yalan insana mutluluk verir

05.01.2024

Fatih Altaylı'nın suçu: Suçu ve suçluyu övme Madde 215: İşlenmiş olan bir suçu veya işlemiş olduğu suçtan dolayı bir kişiyi alenen öven kimse, bu nedenle kamu düzeni açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması hâlinde, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Adli Kontrol Şartı: CMK 100/4: Sadece adlî para cezasını gerektiren suçlarda veya vücut dokunulmazlığına karşı kasten işlenenler hariç olmak üzere hapis cezasının üst sınırı iki yıldan fazla olmayan suçlarda tutuklama kararı verilemez. Kısacası bu suçtan dolayı yurtdışı çıkış yasağı verilemez. Bu sadece siyasal islamın açıkça bir gözdağıdır. Ülkede Anayasa Mahkemesi sallanmadığı için alt kanunlar tabiki de sallanmamaktadır :)

05.01.2024

Peki dostum hilafet bayrağı ile slogan atmak anayasaya ve ilk 4 maddeye aykırı değil mi ? O elinde yeşil bayrak olan cahil parazite neden ceza verilmiyor ?

05.01.2024

peki dün kadıköy'deki yürüyüş için o kışkırtıcı mesajları yayınlayanlar ne olacak?

TÜM YORUMLARI OKU (19)