Fatih Altaylı, İmam Nikahı Tartışmasında Çıldırdı: O Zaman Şeriat Devletine Gidin!

Dini nikah konusunun tartışıldığı programda Fatih Altaylı, konuğu aile danışmanı Erkut Erdoğan'ın sözleri sonrası çıldırdı. Çok sinirlenen Altaylı, 'O zaman şeriat devletine gidin.' dedi.

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR

Her ne kadar 15 yıllık iktidar döneminde içine sıçmış olsalar da burası resmi hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetidir , eğerki şeriat meraklısı iseniz yolda bıçakla ceza olarak boyunları kesilen insanlar yada tecavüz edildiği için kırbaç yada idam cezası alan kadınlar görmek ise derdiniz çok sevdiğiniz arapların yanına falan gidin rahat bırakın artık bu ülkeyi gerçekten seven insanları ...

02.08.2017

Başlığı kesip vermişler, Fatih Altaylı gerçekte şunu diyor: "Resmi nikah yoksa, imam nikahı saçmalıktır. İnancınız gereği imam nikahı yaparsınız ama resmi nikahla da bunu akit altına alırsınız. Bu kadar heveslisiniz gidin o zaman şeriat devletinde yaşayın. Siz laftan anlamıyorsunuz."

03.08.2017

Onedio'nun klasik provake, milleti gaza getirmeye çalışma çabalarından birisi.

02.08.2017

Nisa 3. ayette şöyle der çeviri diyanet işleri: "Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız, o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur." Size helal olanlardan 2 şer 3er 4 er nikahlayın diyor. Yani İslam bu ayette çok eşliliği caiz görüyor. Günümüzde ise resmi nikahla tek eşlilik mümkün. İşte bu yüzden "Resmi nikah olmadan imam nikahı kıyanlara 2 ile 6 ay arası hapis cezası verilir" hükmü anayasadan 2015 yılında kaldırıldı.. Zaten istenen şey Laikliğin kalkması , anayasaya devletin dini islamdır ibaresinin eklenmesi , zamanla da muhafazakarlaşması. Ama bunlar hayalden ibaret tabi..

03.08.2017

Hayal mi ?

TÜM YORUMLARI OKU (54)