Gazeteci Fatih Altaylı, sokak hayvanları ile ilgili yaptığı programda konuğu olan HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat’ı canlı yayında azarladı.
Gazeteci Fatih Altaylı, sokak hayvanları ile ilgili yaptığı programda konuğu olan HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat’ı canlı yayında azarladı.
Teke Tek programı sunucusu ve gazeteci Fatih Altaylı dün yaptığı canlı yayında HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat ve Güvenli Sokaklar Derneği Başkanı Murat Pınar'ı konuk etti.
Sokak hayvanları ile ilgili konuların tartışıldığı programda konuşan Şenpolat'ın sözlerini önce kesmeye çalışan Altaylı, daha sonra sinirlenerek konuğunu azarladı.
Konuğunu Şenpolat'ı 'burası size özel bir program değil' diyerek uyaran Altaylı, 'Beni delirtmeyin lütfen geldiniz car car car konuşuyorsunuz. Bir konuk daha var. Hayvanseverlikten sizin yüzünüzden soğuyacağım” ifadelerini kullandı.
Altaylı’nın sözleri karşısında ne yapacağını bilemeyen Şenpolat programın akışında gitmesi için özür dileyerek konuşmasına son verdi.
Konuğuna özür dileten sunucu? Bildiğim, sunucu olabilmek için özel eğitim alındığı. Hani kelime kullanımı, üslup, nerede ara verip nerede devam edileceği gibi. Haklı olsa bile yazılı olmayan görgü ve ahlak kurallarına göre kabul edilemez bir davranış. Ayıp.
ittaparlara az bile.. kaç tane çocuk öldü hala köpek niye alındığı yere bırakılmıyor diyor deli..
Dünyanın hiç bir gelişmiş ülkesinde sokak köpeği diye bir şey yoktur. Kediyi anlarım, fare popülasyonunu kontrolde tutuyor, ama köpekler kedileri de öldüryor. Ormana ve tabiatta yaban hayata da zararı çok. Kurtların yaşam alanlarına da giriyor. bu senenin başında haberlere yansımıştı hatırlarlayın, saldırgan bir köpek sahilde yakalanıp, Barınağa götürülmek istendi, ama ona bile karşı çıktı ittaparlar. Hatta köpektapar bir hakim kadın vardı belediyeye "ağzına sıçarım" demişti. dünyanın hiç bir yerinde böyle bir şey yok. Ayrıca Türkiye dünyada en çok sokak hayvanı olan ülke konumunda, 10 milyon sokak köpeği var. Bu inanılmaz bir rakam. Kısırlaştırma ile başedilemez, tek müdahale bile saatler sürüyor. İzmir belediyesi denedi %2 kısırlaştırılabildi. Romanya'da mesela 50 bin sokak köpeğini kısırlaştırma ile başedemediler ve meclisten uyutulma kararı çıktı. Tek çözüm acı çektirmeden uyutulmaları, bu hayvan haklarına aykırı değildir, sokakalarda sefil olmalarından her daim iyidir.