Fatih Altaylı’dan Asgari Ücrete Yüzde 25 Zam Yapılacağını ABD'de Söyleyen Merkez Bankası Başkanına Tepki

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın ABD’nin başkenti Washington’da yatırımcılara Türkiye’de asgari ücrete yapılacak yüzde 25 zammın enflasyon görünümüyle uyumlu olacağını söylediği ileri sürüldü. Gazeteci Fatih Altaylı, bugünkü “Halka Değil ABD’ye Hesap Veriyor” başlıklı yazısında Karahan’a tepki gösterdi: “Önce ABD’ye söylüyor, oranın onayını alıyor. Sonra gelecekler buraya, yalandan bir Asgari Ücret Tespit Komisyonu kuracaklar.”

Kaynak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı (TCMB) Fatih Karahan’ın ABD’de yatırımcılara asgari ücrete yapılacak yüzde 25 artışın 2025 enflasyonuyla uyumlu olacağını söylediği ileri sürüldü.

Detaylara buradan ulaşabilirsiniz👇🏻

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Asgari Ücrete Yüzde 25 Zam Mesajını Verdi

Böylece Karahan, ocak ayında asgari ücrete yapılacak zammın sinyalini vermiş oldu. Gazeteci Fatih Altaylı bugün yayımlanan yazısında Karahan’ın zam oranını ABD’de açıklamasına tepki gösterdi.

Altaylı, “Halka Değil ABD’ye Hesap Veriyor” başlıklı yazısında Karahan’ın ABD ziyaretini “Büyük patronlara hesap verme ve onay alma” olarak niteledi.

Kaynak

Altaylı’nın yazısında dikkat çeken ifadelerden bazıları şöyle👇🏻

“İktidarımız bir yandan ABD’ye sövüyor, bir yandan ABD’ye rapor veriyor. Öyle ki, Türk halkına hesap vermeyen, Türk milletine bilgi vermeyen iktidarın ve iktidar temsilcilerinin planlarını ancak ABD’ye verdikleri raporlardan anlıyoruz.”

“Ekonomi yönetimi zam oranını belirlemiş ama bize bildirmiyor. Önce ABD’ye söylüyor, oranın onayını alıyor. Sonra gelecekler buraya, yalandan bir Asgari Ücret Tespit Komisyonu kuracaklar.”

“Aylar süren toplantılar yapacaklar. Yüzde 20-25 diye bir şey belirleyecekler. Sonra “Büyük Reis” tebaya acıyacak. Birkaç puan da o ekleyecek. Onun iyi niyeti ve yüce gönüllüğü sayesinde üç beş kuruş daha fazla zam gelecek.”

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yeni Yılda Bazı Vergi Zamlarından Vazgeçilebilir: İsminin Açıklanmasını İstemeyen Yetkili Bloomberg’e Konuştu
Gazeteci Fatih Altaylı'dan Bomba İddia: "Bir Gecede 6 Milyar Dolarlık Rant Dağıtıldı"
Asgari Ücret 2025’te Ne Kadar Olacak? Yeni Yıl Yaklaşırken Kritik Hesap

Popüler İçerikler

Tesettüre Girip Adını Değiştirmişti: Popstar Alaturka'nın Efsanesi Özlem Güneş Tesettürden Çıktı!
Akıllara Sahte Din Adamları Geldi: Kızıl Goncalar'daki Fetva Sahnesi Gündem Oldu!
Devlet Bahçeli’ye Bir Destek de Kürşat Yılmaz’dan: “Türkmen Beyi Oyun Kuruyor”
YORUMLAR
25.10.2024

Bir dönem çok meşhurdu. AKTroller Bülent Ecevit'in Clinton önündeki resmini kullanıp leş bir propaganda yapıyorlardı. Şimdi ise ülkenin içinden geçtikleri yetmiyor, halkı sefalet ücretiyle ezmeden önce icazet alıyorlar. Hacı sizde suç yok. Bilgi ve iletişim çağında size oy verecek kadar akıl tutulması yaşayan şeyler çıkıyorsa bu coğrafyanın ayıbı. Var bu Ortadoğu'da bir şeyler.

-han -men -man -öz -gil -oğlu -türk -soy -er -ak -ata sahi Karahan demişken bir de Işıkhan vardı değil mi? Hani şu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan.

Işıkhan demişken mesela önceden bu ülkede birisi öldüğünde inanan/inanmayan fark etmez şey denirdi: Allah rahmet eylesin. Şimdi yeni moda bir laf türedi: Işıklar içinde uyusun. Ne demekse artık? Sahi bu lafı kimler bilerek kimler bilmeyerek kullanır o da düşündürücüdür. :)

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ