Farklı Ülkelerin Kültürlerinden Benimsemek İsteyeceğiniz 10 Hayat Değiştiren Alışkanlık

Her kültürün kendine has alışkanlıkları bulunuyor. Hayatınızı olumlu yönde değiştirebilecek olan farklı kültürlerin alışkanlıklarını sizler için listeledik. Buyurun içeriğe. 👇

1. Japonlar sağlıkları için kaplıcalara giriyorlar.

unsplash.com

'Japon kaplıcası' anlamına gelen onsen, Japonların ılıca sularında yüzmesidir. Japonlar bu yöntemi uzun ve sağlıklı yaşamlarının birer sırrı olarak görüyor. 

Japonya birçok kaplıcaya ve içerisinde kaplıcaların bulunduğu otel ve spa yerlerine sahip. Eğer bir kaplıca bulamazsanız, sıcak bir duş almak bu sağlıklı deneyimi yaşayabilmenize yardımcı olabilir.

2. Ruslar çaylarını tatlandırmak için şeker değil, reçel kullanıyor.

Çay çoğu kültürde olduğu gibi Rusya'da da büyük bir yere sahip. Ancak tek bir farkla: Ruslar çaylarını tatlandırmak için şeker değil, reçel atıyorlar.

Sadece tatlandırmakla kalmıyor, aynı zamanda reçeldeki meyvenin aroması da çaya karışıyor. Doğal reçelse bundan daha sağlıklı bir seçim yok. Eğer kafein almak istemiyorsanız, çayı pas geçebilir ve direkt sıcak suyu reçelle karıştırarak da tüketebilirsiniz. Bu çayları tuzlu yiyeceklerle beraber tüketmeniz öneriliyor.

3. Asya'da dışarıda giyilen ayakkabılarla evin içerisine girilmiyor.

Bu bizde de geçerli olan bir alışkanlık. Hindistan, Japonya gibi Asya ülkelerinde ve hatta bazı Avrupa ülkelerinde de dışarı ayakkabıları kapıda bırakılır.

Küçük çocukların veya evcil hayvanların hastalık kapabileceği mikrop ve pisliği evin içine taşımamak asıl önemli noktadır. Bunun bilimsel açıklaması dahi mevcut. Bir ayakkabılığa ayakkabılarınızı koymalı ve evin içerisine o ayakkabılarla girmemelisiniz.

4. Hindistan'da yoğurt ya sade ya da tuzlu bir şekilde tüketilir.

Dünyanın birçok yerinde tatlı ve meyveli yoğurtlara rastlamak mümkün. Yoğurt sağlıklı fakat içerisine bu kadar katkı maddesi ve tatlandırıcı girdikten sonra geriye pek bir şey kalmıyor. Sağlıklı bir seçim olabilmesi için sade yoğurt tüketimi esastır. 

Hindistan'da ve Güney Asya ülkelerinde yoğurt, 'raita' adı verilen tuzlu bir yemekte kullanılır.

5. İtalyanlar özel yemekler maaile oturuyorlar.

Özel kutlama ve bayramlarda yenilen yemeklerde büyükler ve küçüklerin sofrası ayrılabiliyor. Ancak İtalyanlarda durum böyle değil. Tüm jenerasyondan aile bireyleri beraber oturarak akşam yemeğini hep beraber geçiriyorlar.

6. Asyalıların evlerini derinlemesine temizleyip, topladıkları özel bir günü var.

Japonya'da 'osouji ritüeli' adı verilen bugün 'büyük temizlik günü' ilan ediliyor. Yeni yılı karşılarken hazırlık olarak yapılan bu temizlikte ev baştan aşağı temizlenip, tüm dolapların içerisi düzenleniyor. 

Benzer etkinlik Diwali Festivali zamanı Hindistan'da da yapılıyor.

7. Banyo zemininde bir gidere sahip olmak.

Bu maalesef bizde de her evde görülen bir şey değil. Çoğu Amerikan banyolarının zemininde bir gider bulunmuyor. Bu yüzden banyoyu yıkamak istediğinizde ya da zemini su bastığında etrafı temizlemek tam bir çileye dönüşüyor.

8. Danimarkalı ve Norveçlilerin sıcak ev ortamı: Hygge.

Bu terim rahat, sıcak ve huzurlu ev ortamını tanımlamak için kullanılan Danca - Norveççe bir kelime. 'Sıcak ev ortamı' konsepti Danimarkalı ve Norveçlilerde görülen ve imrenilen bir alışkanlık.

Evinizde köşede rahatı ve huzuru bulabileceğiniz bir alan yaratın.

9. Asyalılar portatif taharet musluğu kullanıyor.

Taharet musluğu bizim ülkemizde bir tartışma konusu olmasa da, diğer ülkelerdeki su ve tuvalet kağıdının savaşı bitmiyor. Uzmanlar taharet musluğu ile temizlenmenin daha hijyenik ve sağlıklı olduğu kanısında.

10. Araplar öğle yemeklerinde hafif ve doyurucu besleniyorlar.

Çoğu ülke kültüründe öğle yemeği fast food gibi hazır gıdalarla geçiştirilebiliyor. Ancak Orta Doğu'da insanlar tamamen protein dolu besinlerin baz aldığı öğle yemeklerini tercih ediyor. Bu tarz bir öğle yemeği hem çok hafif hem de doyurucu ve sağlıklı.

Bu listeye bizim kültürümüzden ekleyebileceğiniz maddeler neler? Buyurun yorumlara! 👇

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Sabah Erken Uyananlara Güne Dinç ve Enerjik Başlamak için 8 Etkili Tüyo!
Eskimiş Kıyafetlerle Mucizeler Yaratın: Kıyafetlerini Değerlendirmek İsteyenlere Harika Öneriler
Başarıya Giden Yolun En Açık Anahtarı: Kitap Okuma Alışkanlığı Nasıl Kazanılır?

Popüler İçerikler

İstanbul Bağcılar ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Okullarda Yılbaşı Kutlamasını Yasakladı!
Gazeteci Özlem Gürses TSK Hakkındaki İfadeleri Nedeniyle Gözaltına Alındı
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
YORUMLAR
07.03.2022

Petrolleri olmasa çoktan silinip gidecek bedevi Arap kültüründen benimsemek isteyeceğim bir şey yok..

07.03.2022

hangi araplarmış onlar öğlen hafif yiyen 🤣hangi arabı görsem homini gırtlak hep ağır ağır yağlı yiyeceklerle... ayrıca şu taharet musluğu tuvalet kağıdı olayını da bi aşalım artık yaa... bize ne herkes g.tünü nası temizlemek istiyosa temizlesin bunun kuralı mı var yeter ki temizlesin

07.03.2022

Bu neydi şimdi ?!? Bir yerlerden kopyala yapıştır bir şeyler yapmış , ama izah bile edememiş. Hani bunlar bizde de var ama hani hani değiştirirsek hebele hübele.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ