Ve bu adalarda Macaca Fuscata türü japon maymunları yaşıyordu. Bu adalardaki maymunların doğal ortamları içindeki davranışları otuz yılı aşkın bir süredir bilim insanları tarafından gözleniyordu.
Bu adanın maymunları da tatlı patatesin tadından hoşlanıyor ama yiyeceklerinin kumlu olması hiç de hoşlarına gitmiyordu.
Bu buluşunu annesine de öğretti, İmo'nun arkadaşları da patateslerini yıkayarak yemeyi öğrendi ve kendi annelerine de bu yöntemi öğretmeye başladılar.
Bilim insanları ise yaşananları 1952-1958 yılları arasında kayda geçtiler.
Bu olay bir tek Koshima adasında yaşansaydı, maymunlar arasında bir tür iletişim olduğu düşünülebilir ve araştırma bu şekilde sürebilirdi. Ancak, olaylar bu şekilde gelişmedi ve çok daha ilginç bir hal almaya başladı.
Hatta bu alışkanlık o kadar yayıldı ki Japonyanın anakarasındaki maymunlar bile bu alışkanlığı edindiler.
Yapılan tüm bilimsel çalışmaların ardından maddi bir sonuç elde edilemeyince, bu adalar boyunca uzanan bir tür morfogenetik yapı, kuantum alanın varlığı ya da holografik evren konuları nedeniyle maymunların aralarında iletişim kurduklarını ileri sürdüler.
Bugün, insanları birbirine bağlayan bir enerji ağı olduğu gerçeği konu ile ilgilenen kişiler tarafından kesin olarak kabul edilmektedir ve tek bir kişinin başlattığı bir değişimin, zaman içinde diğer kişilere de sirayet etmesiyle ulaşılan Kritik Kütle sayısının tüm insanlığı etkileyen bir kuantum sıçrayışı etkisi yaratabildiğine inanılmaktadır.
Amk farklı adalardaki maymunlardan birisi de belki patatesini suya düşürmüştür , kinatın tek sakar maymunu imo mu -.-
Ben bu tezinizi şöyle çürütmek istiyorum: Benim nenem telefon kullanmayı bilmiyor çünkü hayatında hiç telefonu olmadı, bir keresinde verdim "Hani bunun tuşu nerde?" dedi, MK kainatta 7 milyar insan var birisinden de neneme sirayet etmez mi ?? maymun kadar aklı yok mu benim nenemin ? görmemiş kadın kullanmamış hiç merak da etmemiş bilmiyor , al sana bilim mk -.-
"...enerji ağı ile bağlı olduğu gerçeği konu ile ilgilenenler için kesin kabul edilmektedir." Ne kadar bilimsel görünüp bilimsellikten uzak bir cümledir allasen.