Fark Etmeden Kalbinize Zarar Veriyor Olabilirsiniz: Kalp Hastalıklarına Yol Açan 8 Alışkanlık

Herkes sağlıklı bir kalbe sahip olmak ister. Ne de olsa sağlıklı bir kalp, daha iyi bir yaşam ve daha uzun bir ömür anlamına geliyor. Fakat birçok kişi sahip olduğu alışkanlıklar nedeniyle, farkında olmadan kalbine zarar verebiliyor. Uyurken, çalışırken ya da yemek yerken bilmeden yapılan hatalar kalp sağlığını olumsuz etkiliyor. İşte farkına varılmadan kalbe zarar veren alışkanlıklar ve kalp sağlığınızı korumak için dikkat etmeniz gereken şeyler...

1. Sigara tüketimi

Sigaranın insan bedeni üzerinde sayısız zararı mevcut. Bu zarardan en büyük payı ise ciğerler ve kalp alıyor. Sigara tüketimi kalbe giden damarlarda tıkanıklığa sebep olarak kalp hastalığı riskini yükseltiyor.

2. Alkol tüketimi

'Tüm kötülüklerin anası' olarak bilinen alkol, hem bedeni hem de psikolojiyi yıkıma uğratabiliyor. Alkol bağımlılığı ve aşırı alkol tüketimi, tıpkı sigara tüketimi gibi kalp damarlarına zarar vererek kalp hastalıklarına yol açabiliyor.

3. Aşırı yağlı yemekler

Sağlıklı bir vücuda ve dolayısıyla sağlıklı bir kalbe sahip olmanın yolu büyük oranda tükettiğimiz besinlerden geçiyor. Yemeklere aşırı yağ koymak ve gün içerisinde alınması gerekenden daha fazla yağ tüketmek kalbe zarar veriyor. Yağlı yiyeceklerin neden olduğu kilo artışı, organların yağlanmasına neden oluyor ve düzenli işleyişlerini engelliyor.

4. Fazla tuz

Tıpkı yağ gibi tuzun da fazlası kalp için zararlı. Aşırı tuz tüketimi kolesterolü arttırıyor. Fazla kolesterol ise kalp damar hastalığı riskini yükseltiyor. Yani kişinin kolesterol seviyesi normalden ne kadar yüksekse kalp hastası olma ihtimali de o kadar yüksek.

5. Düzensiz uyku

Gereğinden az ya da aşırı uyumak, kalp sağlığı için sorun yaratabiliyor. Uyku düzeninin olmaması, kalbi yoruyor ve kalp krizi riskini arttırıyor. Uzmanlar günde ortalama 6-8 saat uyku öneriyor.

6. Stres

Neredeyse tüm hastalıkların nedeni olan stres, kalp atış hızını ve solunum hızını düzensiz hale getirerek kalbe zarar veriyor. Yapılan araştırmalar yoğun stres altında çalışan kişilerin çoğunda kalp rahatsızlığı olduğunu gösteriyor.

7. Hareketsiz bir hayat

Spor yapmak, kalp sağlığını korumak adına oldukça önemli. Çünkü spor, kalp kasının çalışmasını ve güçlenmesini sağlıyor. Fakat ani şekilde ve yüksek tempoda yapılan sporlar kalbe zarar verebiliyor. Bu nedenle bir uzman eşliğinde spor yapmakta fayda var.

8. Hazır gıda tüketimi

Kalp sağlığı için, tükettiğimiz gıdaların kalitesi yadsınamaz bir öneme sahip. Hazır konserveler, dondurulmuş ve paketli ürünler kalbe zarar verebiliyor. Kalbinizi korumak istiyorsanız sağlıklı beslenmeye özen göstermelisiniz.

Popüler İçerikler

ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
Bahis Reklamı ve Teşvik İçin Soruşturma Başlatılmıştı: RTÜK Başkanı TV8 İçin İnceleme Başlatıldığını Açıkladı!
Sevgilisine Atacağı Fantezi Mesajını Yanlışlıkla Karısına Atan Ünlü Patron İcralık Oldu
YORUMLAR
11.09.2021

Allahim hepsi var ya pfffffff

11.09.2021

bu duruma gore yakinda patlarim gibi gorunuyor

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ