Farazi Sorulara Mantıklı Cevaplar: Dünyamızı Başka Bir Yere Taşısak Ne Olurdu?

Her hafta farazi ve muhtemelen çoğu kişinin kulağına saçma gelecek bir soruyu cevapladığımız içeriğimizde bu hafta 'Dünyamızı başka bir yere taşısak ne olurdu?' sorusuna cevaplar arıyoruz.

Geçen haftaki içeriğimize buradan ulaşabilirsiniz!

Farazi Sorulara Mantıklı Cevaplar: Herkesi 1000 Yıllığına Dondurarak Uyutsaydık Ne Olurdu?

5 milyar yıl sonra Güneş genişleyerek bir kızıl deve dönüşecek...

Bu olurken gezegenimizin başı derde girebilir! Tabii insanlar o zamana kadar hayata kalmayı başarabilirlerse.

Güneşin de tıpkı tüm diğer yıldızlar gibi bir son kullanma tarihi bulunuyor. Güneşimiz sonunda bir kızıl deve dönüşerek çok yakında yörüngesi olan her şeyi de yok edecek; dünyamız gibi. Eğer hayatta kalmak istiyorsak Güneş'in dönüşümü başlamadan çok önce harekete geçmemiz gerekecek.

Dünyada o zaman da 7.5 milyar insan olacağını varsayarsak, her gün 1000 uzay mekiği yollasak bile herkesi gezegenden göndermek 2700 yılımızı alır. Tabii gidecek bir gezegen bulabilirsek!

O yüzden başka bir yol bulmaya çalışsak ve bu kadar uğraşmayıp yalnızca dünyayı taşısak nasıl olurdu?

Bunu yapmak için dünyaya belli bir yönde hız kazandırmak ve bunu sürekli hale getirmek yeterli olabilir.

Bunu yapmanın çeşitli yolları var. Mesela gezegenimizin hızını saniyede 1200 metre değiştirmek gibi. Bunu yapmak için inşa edilmiş en güçlü 7000 rokete ihtiyacımız olsa da, bu planın sıkıntıları başka yerde.

Çünkü Güneş'ten kaçabilmemiz için oldukça uzağa gitmemiz gerekiyor.

En azından Mars'tın yörüngesine girmek bizim avantajımıza olacaktır. Dünya gibi dev bir şeyi oraya kadar taşımak milyarlarca yılımızı alabilir. Geçen her milyar yıl için Dünya'nın kütlesinin üçte birini itici olarak da kaybederdik. Çok mantıklı değil yani...

Daha etkili bir hareket gücü sağlamak için elektrikle itmeyi denememiz daha mantıklı olurdu.

Çoğu rokette kullanılan kimyasal itiş gücünün aksine, elektrikli itiş çok fazla kütleye ihtiyaç duymaz. Böylece her milyar yıl için Dünya'nın kütlesinin %2'sini feda ederek yolumuza devam edebiliriz. Yani farkın farkına bile varmayız. Fakat bu seçenek de çok fazla enerjiye ihtiyaç duyar. Şu an dünyada üretilenden 800 kat daha fazla enerjiye... Hem bu projeyi gerçekleştirmek ciddi bir mühendislik isterdi.

Ayrıca Dünya döndüğü için tek bir noktaya yerleştirilen roket işimize çok yaramazdı, gezegenin her yerine roketler yerleştirmek zorunda kalır, onları da zamanları gelinde kullanırdık. Bu şekilde gezegeni tehlikeli bölgeden çıkarmak bir milyar yıl sürerdi. Tek bir hatada herkes yok olabilirdi.

Daha iyi bir yolsa asteroitleri kullanmaktan geçiyor...

Havacılık mühendislerinin kullandığı, yer çekim sapanı adı verilen bir şey var. Bu şekilde uzay mekikleri çok fazla itici kullanmadan yollarını değiştirebiliyorlar.

Uzay mekikleri gezegenimize yaklaştığında ve çekim kuvvetini bıraktığında, Dünya'nın yörüngesel enerjisinin birazını alırlar. Bu etkinin aynısını biz de gezegenimizin yönünü değiştirmek için kullanabiliriz.

Bunu yapmak için öncelikle asterotlerin ve kuyruklu yıldızların gezegenimizin yakınından geçmesini sağlamalıyız.

Böylece bu süreçte enerjilerini transfer edebilirler. Daha sonra mühendislerin Jüpiter ve Satürn'e yakın olan asteroitleri yeniden yönlendirmeleri gerekirdi. Böylece bu cisimler de o gezegenlerin enerjisini almış olurdu.

Bu süreci güvenli bir yörüngeye gelene kadar devam ettirirdik. Tabii bu da oldukça tehlikeli bir hal alabilirdi. Yanlış bir hesaplamayla asteroitleri gezegenimize düşürüp kendi kendimizi yok edebilirdik. Bu süreçte Ay'ı yanımızda götürmediğimizi belirtelim. Çünkü Dünya'yı Güneş yörüngesinden çıkardığımız an uydumuzu muhtemelen kaybederiz.

Tüm bu planda en büyük risk, gezegenimizi hareket ettirmenin tüm gezegen sistemini etkilemesi olurdu.

Gezegenimizin yerinin değişmesi kolaylıkla Merkür ya da Venüs'ü de yıkıma sürükleyebilirdi. Tabii o gezegenlerde bildiğimiz kadarıyla yaşayan kimse olmadığı için, onları kurtarmamız gerekmezdi.

Tabii bu süreçte ayrı bir sorun da var, dünyamız Güneş Sistemi içerisindeki tek yaşanılabilir bölgede bulunuyor. Onu hareket ettirmek hayatımızı nasıl etkilerdi? Hatta daha önemlisi, Güneş olmadan ne yapardık? Bunları da başka bir hafta işleriz artık.

Gerçek şu ki, böyle şeyleri muhtemelen düşünmek zorunda bile kalmayacağız. Çünkü insanlık dünyanın sonunu bu olaylar gerçekleşmeden çok daha önce getirmeye kararlı gibi görünüyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Acayip Bilgiler Kuşağı: Bomboş Geçen Gününüzü Derin Düşüncelerle Dolduracak 15 İlginç Gerçek
İlk Bakışta Oldukça Normal Görünen Fakat Hikayelerini Öğrenince Kanınızı Donduracak 14 Yeni Fotoğraf
Her İşiyle Bizi Ayrı Dünyalara Götürüp Farklı Hayatlardan Kesitler Sunan Akira Kurosawa'dan Zevkle İzleyeceğiniz 10 Film

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
YORUMLAR
16.07.2020

Harika içerik. Yatakta hangi hayvansiniz vb saçma içerikler yerine bunlarla gel onedio

16.07.2020

Standart 7 yazarın yanında en mantıklısı bu sağolsun. 1.gün: gay yazar; -eşcinselleri sevin, onlara i*ne demeyin, 2.gün: Vajinası kocaman genişlemiş kadın yazar; -vajina çok sex yapmakla genişlemez!! 3.gün: 30lu yaş travmasından çıkamamış yazar: -80’ler, 90’lar 4.gün: her türlü moktan iğrenç görüntüleri bulup; -sonuna gelebilecek misiniiizzzz?? 5.gün: -hiç görmediğiniz ilginç resimler (bence en iyisi bu) 6.gün: Test; -10 soruda hangi xxxx’sin??

17.07.2020

Dünyamız Güneş'e biraz daha yakın olsa sıcaktan pişerdik.Dünyamız Güneşten biraz daha uzak olsa soğuktan donardık.Konumumuz fazla iyi.Diğer gezegenlerle mesafemizde öyle.Mavi-yeşil bir kürede yaşıyoruz.Gökyüzünden asteroitlerle H2O gelmiş, oksijen ise diğer gezegenlere göre en iyi ve uygun seviyede.Bir de ozon tabakamız var.Ve bir de uydumuz var.Yani demem o ki bütün bu şeyler tesadüf olabilir mi ? Kendi kendine oluşmuş olabilir mi ? Bu kadar mükemmel bir konumda olmamız , herşeyin insana uygun olması ve dışarıdan asteroitle su gelmesi tesadüf olabilir mi ? Tüm bunların hepsi tesadüf olamaz.Bir dış el , bir yaratıcı olmadan bu kadar güzellik bir araya kendi kendine gelemez.Kendi kendine bütün bunların olduğuna inanmak çok saçma.Bir resmin ressamı olmadığına inanmak gibi.

17.07.2020

dunya gunesden biraz uzak olsa donardi, biraz yakin olsa yanardi soylemide kim uydurduysa en buyuk sozde bilim yalanlardandir. en bastan dunyanin gunese uzakligi sabit degil, eliptik yorungede, uzakligi surekli degisiyor. 2.olarak gunes sisteminde iliman kusakdaki tek gezegen dunya degil, marsda ayni iliman kusakda. bugun marsin soguk olmasinin nedeni ince atmosferi. mars ilk milyar yilinda dunya gibi okyanuslarla kapli iliman bir gezegendi. 3uncu nokta gunesin sicakligi da sabit degil, ilk zamanlardan bu yana sicakligi %25 arti, buna ragmen dunya hala yanmis degil. 4. kepler uydusundan gelen datalar isiginda sadece samanyolu galaksisinde dunya benzeri kayalik, iliman kusakda 40milyar gezegen var. sayiyla 40.000.000.000. en yakinimizdaki yildizda proxima centauri de bile iliman kusakda yasama uygun gezegen bulundu. dunya sandiginiz kadar ozel, ozene bezene hazirlanmis bir yer degil. en ozel dediginiz sartlarin bile aynisini sagliyabilecek milyonlarca milyarlarca gezegen var.

16.07.2020

andersenden masallar. Ölme eşşeğim ölme dağlara yonca ektim...Arkadaş bi araştırın gezegen mühendisliği nedir? Uzayda çok büyük mesafeler kat etmenin insan vücudundaki etkileri ne olur. bu işlerin maliyeti nedir. şurda korona çıktı dünyanın şaftı kaydı sen gideceksin başka bir gezegene vücudun nasıl adapte olacak doğal kaynaklar su hava vs nasıl olacak... salla gemiye binicez de gidicez. oldu canım benimki cam kenarı olsun

17.07.2020

Belki şu şekil olur: Önce yapay zeka çok fazla gelişir. Bi uzay mekiğine insanları enbriyo olarak mı artık daha oluşmamış ama gerekli şartlar dahilinde oluşabilecek şekilde mi nasıl olur o kadar biyoloji bilgim yok ama yüklersin. Daha sonra bu gemiyi dünya gezegenine benzer şartları sağlayan güneş sistemlerine yörüngelerini ayarlarsın. Bu gemilerden ne kadar fazla yapılırsa o kadar şansı artar insanlığın. Sonra gemilerden belki birisi gerekli şartları sağlayan gezegeni bulur. Yapay zekalı robotlarımız devreye girer. İnsanları üretmek için oluşturulan yapay bi sistem embriyoları geliştirmeye başlar. sonra ilk insanlar yapay zekalı robotlarımız tarafından yetiştirilmeye başlar. Sonra insanlar büyümeye başlar ilk insanlara neyin nasıl yapılacağına dair bilgiler verilir. Daha sonra yapay zekalı robotlarımız görevlerini tamamlamış olur. Falan filan :D bilim kurgu filmi gibi bişey...

TÜM YORUMLARI OKU (27)